NOS: ‘Teletekst nog altijd een kijkcijferkanon’

NOS Teletekst, dat donderdag dertig jaar bestaat, is ondanks nieuwe media nog altijd een kijkcijferkanon. Dat heeft de NOS donderdag laten weten op basis van een online onderzoek dat zij heeft laten uitvoeren door bureau No Ties. Het afgelopen jaar hebben volgens het onderzoek elf miljoen Nederlanders van 15 jaar en ouder gebruikgemaakt van NOS Teletekst, oftewel 81 procent van de bevolking. Vooral nieuwspagina 101 is met vijf miljoen dagelijkse bezoekers erg populair te noemen.

Met in totaal 10 miljoen gebruikers is 101 de poplairste rubriek, gevolgd door het weer (pagina 701/9 miljoen gebruikers), de TV-gids (pagina 200/8 miljoen gebruikers) en Sport (pagina 601/7 miljoen gebruikers). “Van vergrijzing van het medium teletekst is geen sprake, gezien het feit dat het bereik onder jongeren tussen de 15 en 24 jaar relatief het hoogst is (92%). Een andere opvallende uitkomst is dat nog steeds de meeste mensen teletekst raadplegen via de televisie (98%)“, aldus de NOS.

Uit de onderzoeksresultaten komen snelheid en actualiteit naar voren als sterkste punten van NOS Teletekst. “Net als in 2007, toen een vergelijkbaar onderzoek heeft plaatsgevonden, geeft driekwart van de mensen aan NOS Teletekst te missen als het zou verdwijnen. Verder zegt van de leeftijdscategorie 15-24 jaar 21 procent meer naar NOS Teletekst te zijn gaan kijken dan daarvoor. Het totaal aantal NOS Teletekst-gebruikers is met bijna 11 miljoen ten opzichte van drie jaar geleden vrijwel gelijk gebleven. Ook in 2007 waren 101, 701, 200 en 601 de populairste pagina’s.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen