De Wereld Draait Door opnieuw met bingo-uitzending

Foto: Nick van OrmondtMatthijs van Nieuwkerk komt in mei voor de tweede keer met een speciale bingo-uitzending. Hierin maakt iedereen voor honderd euro kans op een halve minuut primetime zendtijd. De opbrengst komt ten goede aan Sam Galesloot, die op 26 april centraal stond in de docu- mentaire ‘Sam’ op Nederland 1. Hij heeft een progressieve spierziekte. “Dus kun je buikspreken, virtuoos op een zingende zaag spelen, dichten of bellen blazen met je trompet? Meld je aan!“, roept de VARA op.

De speciale uitzending van De Wereld Draait Door is op woensdag 5 mei, Bevrijdingsdag. Tijdens de uitzending zal tafelheer Marc-Marie Huijbregts aan een bingo-molentje draaien en degene met het juiste nummer mag voor honderd euro optreden in De Wereld Draait Door. Huijbregts draaide eerder aan de bingomolen op donderdag 21 januari. Toen werd geld ingezameld voor de slachtoffers van Haïti.

Nu komt het geld dat op de bingo-avond ingezameld wordt, ten goede aan Sam Galesloot, die met Ria Bremer op 23 april te gast was in De Wereld Draait Door. Sam heeft een progressieve spierziekte waardoor hij blind en doof is en continu beademd moet worden. Hij kan hierdoor alleen nog maar communiceren met behulp van het hand-wang alfabet. “Graag wil hij een boek over deze bijzondere gebarentaal schrijven zodat ook anderen de taal kunnen leren. De opbrengsten van de bingo moeten Sam hierbij helpen“, aldus de VARA.

De Wereld Draait Door 5 mei Bingo is op 5 mei om 19.30 uur te zien op Nederland 3. Het fragment van Sam bij De Wereld Draait Door is online te bekijken.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen