Chazia Mourali leeft een week zonder media voor Radio 1

Voor een speciaal project van het Radio 1-programma Lunch! heeft de NCRV twee bekende Nederlanders en een ‘mediaverslaafde’ bereid gevonden om zeven dagen zonder internet, krant, radio en televisie te leven. De omroep vraagt zich af hoe men het vindt om zonder media te leven. Eén de deelnemers is presentatrice Chazia Mourali. “Normaal gesproken begin ik de dag met het lezen van de Volkskrant. Nu neem ik mijn toevlucht tot een goed boek of ga ik naar het museum.”

Ook Esmaa Alariachi, bekend van het NPS-programma De meiden van Halal, volgt een week lang geen media. Ze vindt het experiment behoorlijk zwaar. “Ik ben een echte nieuwsjunk. De radio staat altijd aan, internet staat open, ik houd de hele tijd nu.nl in de gaten. Ik heb echt ontwenningsverschijnselen.

Tot slot gaat Klaas Zwaan de uitdaging aan, hij deed ooit mee aan de Nationale Nieuwsquiz op Radio 1 en is een mediaverslaafde.

Uiteindelijk zijn de drie op tweede paasdag, maandag 5 april, te gast in Lunch! om te praten over hun ervaringen. “In dat gesprek horen we ook fragmenten uit het audiodagboek dat zij allen hebben bijgehouden.”

Ook op Hemelvaartsdag en op Tweede Pinksterdag nodigt Lunch! drie gasten uit die een mediavrije week houden. Onder andere zanger Henk Westbroek en wethouder in Almere Adri Duivesteijn zullen dan meedoen.

Lunch! is op werkdagen om 12.15 uur te horen op Radio 1.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen