SBS-groep: ‘SBS 6 blijft stabiel in maart’

Foto: SBSSBS 6 heeft in maart naar eigen zeggen stabiel gepresteerd. De zender behaalde een marktaandeel van 12,9 procent in de commerciële doelgroep 20 tot 49 jaar. “Dat ligt geheel in lijn ligt met het beeld van de afgelopen jaren“, aldus SBS. NET 5 is in maart gezakt naar 6,5 procent aandeel (maart 2009: 7,3 procent). “NET 5 had enkele tegenslagen te verduren. Veronica sluit de maand af met een evenaring van de beste maartmaand ooit. De zender liet een zeer knappe 6,3 procent noteren.

Veronica evenaart haar maartrecord uit 2008 met 6,3 procent aandeel. “De zender groeide vooral in prime time en late night. De nieuwe afleveringen van Criminal Minds op de woensdagavond scoren buitengewoon goed met marktaandelen boven de 13 procent. Ook op de zondagavond weet Veronica wekelijks hoge marktaandelen te trekken met NCIS LA. Samen met de crimeseries NCIS en Numb3rs scoort Veronica prime time op zondag 2 procentpunt hoger dan in maart 2009. Ook de vrijdagavond scoort beter met een nieuw seizoen van Top Gear“, zegt een woordvoerder.

SBS 6 verbetert zich op de late avond

SBS 6 presteerde met 12,9 procent ‘naar verwachting’. Vorig jaar behaalde de zender een aandeel van 13,1 procent. “Waar SBS 6 in 2006 en 2007 marktaandelen rond de 12 procent behaalde, scoort de zender de laatste jaren rond de 13 procent in de maand maart. Uitschieters waren naast de oefeninterland Nederland – USA de tv-première van Quantum of Solace, Undercover in Nederland en het nieuwe format Coming to Holland. Verder valt op dat zowel Hart van Nederland als Shownieuws aanmerkelijk meer kijkers trekken. Hart in Aktie en Het Mooiste Pand van Nederland zorgen ervoor dat SBS 6 op de woensdagavond beter scoort dan maart vorig jaar.

Late night weet SBS 6 zich ook sterk te verbeteren met eigen producties als Burgers’ Zoo: Drukte in de Dierentuin. De eerste live show van De Nieuwe Uri Geller scoorde uitstekend met 922.000 kijkers waardoor dit amusementsprogramma weer terug is op het oude niveau.”

NET 5 scoort hoger op prime time

NET 5 sloot de maand maart af met een marktaandeel van 6,5 procent. “Waar de vooravond minder goed verliep, wist NET 5 zich op prime time te verbeteren ten opzichte van maart vorig jaar. Het tweede seizoen van Verborgen Gebreken op de maandagavond behaalt hoge marktaandelen en scoort nog beter dan het eerste seizoen. Vanzelfsprekend is ook Grey’s Anatomy een kijkcijfertopper met marktaandelen van boven de 25 procent in de kerndoelgroep Vrouwen 20-34 jaar.

“Ook het nieuwe seizoen van S1ngle en de nieuwe serie Cougar Town gingen goed van start met marktaandelen van respectievelijk 18,1 procent en 15,9 procent. Het ijskoude nieuwe seizoen van Het Blok met Erik van der Hoff en Renate Verbaan scoort eveneens erg goed“, besluit de persvoorlichter.

De SBS-groep behaalde een gezamenlijk marktaandeel van 25,6 procent. Alle genoemde marktaandelen zijn gemeten in de doelgroep 20 tot 49 jaar tenzij anders aangegeven. De maandcijfers zijn inclusief uitgesteld kijken, met uitzondering van de laatste zeven dagen van de maand.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen