Tv-reeks Eeuwige Roem in première op Nederland 1

Bij de AVRO gaat donderdag direct na het Achtuurjournaal op Nederland 1 het nieuwe tv-programma Eeuwige Roem met presentator Toine van Peperstraten in première. Hierin nemen negen sportkampioenen uit zes sporttakken het in Andalusië tegen elkaar op in fysieke en psychologische krachtproeven. Vorig jaar bleek het soortgelijke Nederland 1-programma Geboren Leiders geen succes. Op precies hetzelfde uitzend- moment wist die reeks nog geen 400 duizend kijkers te boeien.

In Geboren Leiders trokken acht leidersfiguren samen door Afrika en werd de fysieke gesteldheid en de flexibiliteit van de groep op de proef gesteld. Het programma scoorde niet en werd al snel verplaatst van 20.30 uur naar 22.00 uur.

In het nieuwe programma Eeuwige Roem worden sportkampioenen als Annamarie Thomas, Jochem Uytdehaage en Margje Teeuwen op allerlei manieren getest. “In elke aflevering leggen de sporters drie proeven af waarmee ze individueel punten kunnen verdienen“, aldus de AVRO. “Aan het eind van elke aflevering spelen de twee sporters met het minst aantal punten een ijzingwekkend spannend nachtduel. Met als inzet: Wie gaat er terug naar huis en wie blijft er in de race voor de titel ‘Eeuwige Roem’?

Eeuwige Roem is donderdag om 20.30 uur te zien op Nederland 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen