Alberto Stegeman: ‘Peter R. de Vries moet doorgaan’

Foto: SBSAlberto Stegeman hoopt dat zijn SBS-collega Peter R. de Vries doorgaat als misdaadjournalist. Volgens De Vries is hij op zijn journalistieke hart getrapt, toen de rechter zijn uitzending over serie- moordenaar Koos H. verbood. Op zijn website zei De Vries na te denken over zijn toekomst. “Het zou een groot verlies zijn voor de journalistiek in Nederland“, zegt Stegeman. “Het is iemand die zo lang zoveel goede dingen heeft gedaan en nog steeds doet. Dat zou echt een heel groot gemis zijn.

Volgens Stegeman is De Vries nog altijd nodig. “Ik wil hem bij deze oproepen om door te blijven gaan. Er zijn nog heel veel misstanden die wij bloot moeten leggen.”

Als De Vries stopt, is Stegeman de enige misdaadjournalist van SBS 6. “Zo denk ik al helemaal niet. Ik kom net kijken. Er zijn heel veel goede misdaadjournalisten in Nederland. Niet alleen op televisie, maar ook bij de krant en op de radio.”

De Vries heeft woensdag laten weten voorlopig toch niet te stoppen. “Ik heb nog een contract voor twee jaar en ben geen wegloper. Maar feit is wel dat zo’n uitspraak van de rechter tot bezinning dwingt: heeft het nog zin om zulke ambitieuze, moeilijke verborgen camera-acties op te zetten als de rechter er op deze manier over oordeelt? Enfin, iedereen heel hartelijk bedankt voor de vele aanmoedigingen om vooral door te gaan. Dat voelde goed!

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen