John de Mol: ‘400 procent groei voor Talpa in 2010’

John de Mol verwacht dat zijn tv-bedrijf Talpa Media dit jaar met 300 tot 400 procent zal groeien. Dat zegt De Mol in een interview met TBI Vision. De Mol is het afgelopen jaar veel samenwerkingen aangegaan in het buitenland om zijn tv- formats daar op tv te krijgen. “We zullen dit en volgend jaar substantieel groeien. Kijk wat we nu al bereikt hebben zonder een substantiële organisatie. Bij Endemol hadden we alleen al 25 mensen om op de internationale dochters te passen.

Volgens De Mol kan Talpa goed concurreren met de grote productiehuizen. “Aan het eind van de rit gaat het allemaal om content en ik heb het grote voordeel dat ik een unieke creatieve unit heb van twintig mensen die continu aan nieuwe ideeën en nieuwe formats werken. Je kan het vergelijken met het samenstellen van een voetbalteam, je moet de juiste mix van ervaring en karakters hebben. Vier of vijf maanden geleden hadden we geen internationale bedrijvigheid, terwijl we toch een show op ABC hadden draaien en internationaal veel verkocht hadden.

Talpa verschilt dan ook sterk van de bestaande tv-bedrijven, benadrukt De Mol. “De meeste productiehuizen zijn voornamelijk producenten en als ze niet bezig zijn met produceren, komen ze met nieuwe ideeën. Wij doen het andersom, het bedenken van formats staat voorop. We gaan voor de grote hits. Niet de middelmatige formats.

De Mol heeft vooral veel amusement in zijn catalogus. “Maar we zijn in Nederland ook begonnen met een fictie-afdeling en die is met twee of drie series bezig. We hebben Viper’s Nest (Gooische Vrouwen, red.), een serie waarin mijn zus speelt, verkocht aan Duitsland, Frankrijk en België en in Rusland maken ze een eigen versie.”

Op de vraag of De Mol Talpa net zo groot zal maken als Endemol, zegt hij: “Toen we Endemol begonnen wilden we niet de grootste worden, maar de beste.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen