VARA-presentator vestigt record ‘adem inhouden’

Foto: Wendy HoevenaarsVARA-presentator Menno Bentveld heeft woensdagmiddag acht minuten en drie seconden onder water zijn adem ingehouden en vestigde daarmee een nieuw Nederlands record. De geslaagde recordpoging vond plaats voor zijn programma ‘Nieuwslicht’ dat donderdag om 21.00 uur te zien is op Nederland 3. Voor regisseur Stefan van der Hulst was het een beangstigende ervaring. “Na een minuut of zeven ging ik me echt zorgen maken of het allemaal wel goed ging“, zegt hij in een reactie.

Bentveld werd geholpen door de Nederlandse freediver Bill Megens en ademhalingsfysioloog Albert Dahan van het Leids Universitair Medisch Centrum. De presentator maakte gebruik van een speciale techniek door van tevoren zuivere zuurstof in te ademen. “De laatste minuut raakte ik in een soort trance, een gevoel dat je buiten je lichaam treedt. Toen ik uiteindelijk na 8 minuten en 3 seconden weer boven water kwam, was het alsof ik van een andere planeet weer op aarde landde.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen