Harry de Winter algemeen directeur Het Gesprek

Foto: Het GesprekHarry de Winter (60) is benoemd tot algemeen en creatief directeur van Het Gesprek. Hij volgt Ruud Hendriks op, die deze functie ruim twee jaar vervulde. In september start de televisiezender met een totaal vernieuwde programmering, nieuwe gezichten en een samenwerking met NRC Media. “Na twee jaar werken aan TV Oase en een jaar aandeelhouder en programma-adviseur van Het Gesprek te zijn geweest vond ik dat ik deze verantwoordelijkheid op me moest nemen“, zegt De Winter.

De Winter is enthousiast over zijn nieuwe baan. “Ruud is erin is geslaagd om Het Gesprek overal in Nederland op de kabel te krijgen, nu wordt het zaak om ons te concentreren op de uitbouw van de programmering. Het is onze wens om Het Gesprek een thuisbasis voor jong en oud hoger opgeleid Nederland te maken. Ik wil proberen om binnen twee jaar een marktaandeel van 1 procent te halen, met een hoge selectiviteit. Tevens zullen we nog actiever worden op het internet.

De Winter zal het directeurschap samen met Derk Joling, die financieel directeur van de zender is, op zich nemen. In zijn rol als creatief directeur zal De Winter nauw samenwerken met programma en zendermanager Esther Kwaks.

In december 2009 namen Het Gesprek en investeringsmaatschappij Egeria NRC media over en vanaf maart starten gesprekken tussen beide partijen over de toekomstige samenwerking. Deze week is een nieuwe advertentiecampagne gestart in NRC Handelsblad en NRC Next, om de zichtbaarheid en de inhoud van Het Gesprek verder onder de aandacht te brengen.

Ruud Hendriks wordt per heden directeur bij Lux Media Holding waarvan Derk Sauer algemeen directeur is en waaronder Het Gesprek en NRC Media vallen.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen