Metropolis verhuist naar primetime

Het VPRO-programma Metropolis krijgt vanaf 13 maart een prominente plek in de programmering van Nederland 3. De reportageserie verhuist dan van vrijdag 23.50 uur naar zaterdag om 20.30 uur, zo heeft de VPRO maandag laten weten. Metropolis, dat sinds april 2008 te zien is, krijgt bovendien een vernieuwde opzet. Waar in de voorgaande seizoenen alleen naar de wereld buiten Nederland werd gekeken, gaat de nieuwe presentator Stef Biemans nu ook in eigen land op onderzoek uit.

De kern van het programma Metropolis vormt een netwerk van vijftig lokale coorespondenten die vanuit de hele wereld berichten over hun cultuur. Aan Stef Biemans de taak om nu ook Nederland zelf te gaan verkennen. Loopt Nederland voor op de rest van de wereld, of zouden we nog wel wat kunnen leren van landen als Jemen, Zuid-Afrika en Rusland? Samen met de buitenlandse correspondenten laat Biemans zien hoe bijzonder of gewoon Nederland in de wereld is.

Stef Biemans, bekend van het Villa Achterwerk-programma Brieven uit Nicaragua, kijkt in de eerste aflevering van Metropolis op zaterdag 13 maart, samen met de correspondenten, naar seksuele voorlichting. “In Nederland hebben we Spuiten en Slikken en krijgen we van de overheid te horen: ‘Laat je niet naaien zonder condoom’. De Nederlandse aanpak is recht door zee, niets verhullend en liberaal. Maar hoe zit dat in de rest van de wereld?“, vraagt de VPRO zich af.

Metropolis is vanaf zaterdag 13 maart wekelijks om 20.30 uur te zien.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen