Maasland en Van Luyn met tv-shows over Oscar-uitreiking

Foto: Nick van OrmondtDe VPRO en de digitale zender Film1 zullen ieder veel aandacht besteden aan de uitreiking van de Oscars in de nacht van zondag 7 op maandag 8 maart. Op 7 maart zal Thomas van Luyn van 22.50 tot 00.00 uur De Oscarnacht presenteren op Nederland 3, waarin hij vooruitblikt op de uitreiking van de filmprijzen. Aan het eind van de uitzending begint op Film1 de Oscar Night met presentatrice Bridget Maasland. De abonneezender zal 24 uur lang voor elke digitale kijker beschikbaar zijn.

De VPRO heeft op zondag 7 maart een heel evenement georganiseerd rondom de Oscars, die voor de 82ste keer zullen worden uitgereikt in Los Angeles. In De Balie op het Leidseplein in Amsterdam vindt een speciale Oscar-avond plaats, waar niet alleen de tv-uitzending met Thomas Luyn wordt opgenomen, maar waar ook films worden vertoond en waar men kan kijken naar de Oscar-uitreiking via Film1.

Presentator Thomas van Luyn zal in het programma De Oscarnacht vooruitkijken naar de Oscar-uitreiking met onder anderen Nederlandse filmmakers die genomineerd werden of een Oscar wonnen, en hij praat met Nederlandse critici over de kanshebbers. Ook is er aandacht voor alle fashion en glamour van de uitreiking.

Film1 zal in de nacht van 7 op 8 maart voor de vierde keer exclusief verslag doen van de uitreiking van de Academy Awards. Nadat de zender al de hele dag met Oscars bekroonde films heeft uitgezonden, zal om middennacht de Film1 Oscar Night met Bridget Maasland beginnen. Met studiogasten Martin Koolhoven, Dana Linssen en Leco van Zadelhof bespreekt ze de genomineerden en de kleding van de sterren. Vanaf 2.00 uur arriveren de genomineerden over de rode loper, om 2.30 uur begint de 82ste Oscaruitreiking en vanaf 6.00 uur blikken Bridget en haar studiogasten terug.

Film 1 zal voor de gelegenheid niet alleen door abonnees te ontvangen zijn, maar voor bijna iedereen met digitale televisie. “Dat betekent dat Film1 Oscar Sunday, Film1 Oscar Night en de samenvatting de volgende avond in ruim drie miljoen huishoudens gratis te zien zijn, bijna vijftig procent van tv-kijkend Nederland“, aldus Film1.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen