Joost Prinsen blij met verhuizing naar Omroep MAX

Foto: Omroep MAXPresentator Joost Prinsen is blij dat hij en zijn quiz Met Het Mes Op Tafel vanaf volgend seizoen naar MAX verhuizen. De NPS heeft geen plaats meer voor het quizprogramma, dat in 1997 voor het eerst werd uitgezonden. “Ik heb twintig jaar met veel plezier bij de NPS gewerkt. Maar die moet nu inkrimpen en had het programma geschrapt“, zegt hij in Mikro Gids. Toch weet Prinsen niet of hij de quiz nog lang blijft doen. “Iemand die net zo spelletjesgek is, zou het heel goed kunnen overnemen.

De 67-jarige acteur en presentator weet zelfs nog niet of hij volgend jaar nog van de partij is. “Ik wil wel doorwerken als acteur – dat ben ik van huis uit, maar hoe lang ik voor de televisie blijf werken, weet ik niet. Dat bekijk ik van jaar tot jaar.

Prinsen denkt dat Met Het Mes Op Tafel goed bij Omroep MAX past. “Je ziet uit kijkcijferonderzoek dat er veel studenten naar kijken en veel ouderen. Omroep MAX heeft veel oudere kijkers en quizzen worden sowieso meer bekeken door ouderen, dus dat pik je dan mee. Maar ik kan mij niet voorstellen dat Omroep MAX alleen programma’s wil maken voor mensen boven de vijftig. Jan Slagter heeft verder gezegd dat hij niets gaat veranderen. We houden ons redactie- en productieteam; alles blijft hetzelfde. Als we alleen nog kandidaten boven de vijftig konden uitnodigen, hadden we het niet gedaan.

Met Het Mes Op Tafel is vanaf vrijdag 26 februari weer te zien op Nederland 2. Het is het laatste seizoen bij de NPS.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen