Erland Galjaard: ‘Chazia en Sylvana niet te oud’

Foto: Jean Pierre HeijmansChazia Mourali (46) en Sylvana Simons (39) zijn al behoorlijke tijd niet meer te zien bij RTL 4. De twee presentatrices verloren hun vaste contact bij de zender. “Het heeft te maken met een aantal dingen, zoals de wens van sponsors. Het gaat niet zozeer om hun leeftijd“, zo laat RTL 4-baas Erland Galjaard weten. “Kijk, Sylvana maakte de TV Makelaar en dat loopt nu nog steeds. Op een gegeven moment geeft Sylvana zelf aan: ‘Dat programma wil ik niet meer doen’. Dan valt er wel een basis weg.”

Er moet weer een nieuw programma gevonden worden en daar zijn veel goede presentatoren voor, dus dat is fors concurreren“, vervolgt de programmadirecteur van RTL 4 in weekblad Weekend. “Daarnaast moet er plaats worden gemaakt voor jonge talentvolle mensen, zoals Lieke van Lexmond.”

Sylvana Simons presenteerde voor RTL 4 programma’s als TV Makelaar en Char Het Medium. In september 2009 beklaagde ze zich over haar ontslag bij de zender. “Ik hoorde het via de televisie. Zoals iedere kijker, bij RTL Boulevard. Als ze het me toen in een persoonlijk gesprek hadden uitgelegd, was er geen vuiltje aan de lucht geweest. Ik weet dat deze dingen nu eenmaal zo gaan. Maar deze aanpak voelde na tien jaar loyaliteit niet erg respectvol“, zei ze in de NCRV-gids.

Chazia Mourali begreep er weinig van dat ze in de Achmea Kennisquiz werd vervangen door Nicolette van Dam, zei ze in november van 2009. “De kijkcijfers zijn nu ook minder goed. De kijkers ervaren een presentatrice die vooral jong en sexy is blijkbaar als minder authentiek in een show waar het om kennis gaat.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen