Verlinde: ‘Op Zoek Naar past beter bij RTL of SBS’

Foto: AVRORTL 4-presentator Albert Verlinde vindt dat de AVRO-show ‘Op Zoek Naar’ beter past bij de commerciële omroep. “Bij dit programma is het zo geweest dat zowel de AVRO, RTL als SBS gezegd hebben dat ze het wilden hebben. Uiteindelijk heeft de AVRO het meest geboden om het programma binnen te halen“, aldus Verlinde in RTL Boulevard. “Het had net zo goed bij RTL of SBS kunnen worden uitgezonden. Dan was het doorzichtiger geweest, want dan wéét je dat er reclame wordt gemaakt.

Volgens Verlinde is het geen taak van de Publieke Omroep om tv-series als Op Zoek Naar Joseph en Op Zoek Naar Mary Poppins uit te zenden. “Omdat de AVRO het hele omroepsysteem heeft, konden ze sneller reageren en meer bieden dan de twee commerciële omroepen. De Publieke Omroep is van alle kanten aan het harken. Ze pakken commercials en loterij-inkomsten binnen en van alles en nog wat. Daar komen nu vragen over. Waarom hoeven 1, 2 en 3 de broekriem niet aan te halen?

In de tv-shows wordt gezocht naar een hoofdrolspeler voor een musical van Joop van den Ende Theaterproducties. Dat vindt de SP een kwalijke zaak, zegt Kamerlid Jasper van Dijk. “Het is niet de bedoeling dat de Publieke Omroep allerlei commerciële dingen gaat doen, zoals musicals promoten. Daar is de Publieke Omroep niet voor bedoeld.  Op het moment dat de Publieke Omroep programma’s maakt, die eigenlijk net zo goed door RTL of SBS gemaakt konden worden, dan is dat geldverspilling.

Verlinde is het eens met de SP. “Daar heeft de SP gelijk in. Het is wekenlang reclame maken voor een commercieel product. Het is heel opvallend dat zondag de finale van Op Zoek Naar Mary Poppins was en maandag de spots en advertenties losbarstten.”

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen