Van Nieuwkerk: ‘Nederlandse De Slimste mist allure’

Geplaatst op vr 29 jan 2010 om 14:42Foto: NPSMatthijs van Nieuwkerk is een fan van de Vlaamse tv-quiz De Slimste Mens ter Wereld, maar in de Nederlandse variant De Slimste met Martijn Krabbé is hij minder geïnteresseerd. “Het heeft geen allure, geen swing. In ieder geval veel minder humor dan in België. Het heeft ook niet de twee juryleden en ook zeker niet de twee komieken in de juryleden“, aldus Van Nieuwkerk over de RTL-show. Erik van Looy, presentator van de Vlaamse editie, heeft goede hoop. “Het moet groeien. Dat was bij ons ook.


18 Reacties op “Van Nieuwkerk: ‘Nederlandse De Slimste mist allure’”


 1. www.bekendnederland.web-log.nl

  Het was hier in NL saai

 2. HIJ

  Reactie op http://www.bekendnederland.web-log.nl: Wanneer stop je eens met spammen van je bagger weblog..?!

 3. Anoniem

  Erik van Looy moet het in Nederland ook gewoon presenteren.

 4. Tim

  Ik vond de Nederlandse versie ook leuk om te zien hoor

 5. Jan-Joost

  Daar hebben we nou zo lang op moeten wachten! Mattijs die een sneer geeft aan RTL. Martijn Krabbé is er overspannen van, dus dat zegt al iets! Als je Carlo Boszhard er neer had gezet, was het echt lachen. Bovendien een persiflage op Matthijs zou ook kunnen. Een publieke zeikerd net als de commerciele pisnicht Albert Verlinde!

 6. Vlaming*

  Erik gaat nu al Loft voor jullie maken dus hij zou dit ook wel kunnen presenteren das waar maar of hij daar zijn tijd gaat in steken dat lijkt mij toch twijfelachtig hoor :p

 7. Naamloos

  @Tim vond ik ook!

 8. Newhouse

  Reactie op Jan-Joost: Let op je bloeddruk, he ! Het was maar één zinnetje van Matthijs in DWDD. Ze hadden over het succes van de Belgische versie, Matthijs zei dit over de NL versie. Big deal…

 9. Bob

  Zowel op Talpa maar vooral op RTL4, miste de NL versie inderdaad datgene wat De Slimste nu zo leuk maakt. De NL versie is ook veel toegankelijker en makkelijker en dat werkt averechts.

  De Slimste had eigenlijk op NED1 gemoeten, dan had het veel beter gedaan. Dus Marry fucking Poppins naar RTL4 en De Slimste naar NED1. Krijgen Pisnicht Albert en beroepszeikerd Mathijs allebei hun zin.

 10. Frankje

  In Vlaanderen werkt men maanden aan zo’n serie, en neemt men hooguit 3 keer in de week op – maximaal 2 afleveringen op 1 dag.
  De Nederlandse reeks van ‘De Slimste’ werd in 10 dagen opgenomen – 32 afleveringen – met minimale voorbereidingstijd.
  Ik vind dat Martijn het erg goed deed.
  En ik hoop dat RTL het de tijd gunt om dit programma te laten groeien.

  De eerste series in Vlaanderen waren ook niet echt goedbekeken of zo fraai in elkaar gezet. Daar loopt het inmiddels acht seizoenen, en zeggen politici en andere hoogwaardigheidsbekleders hun medewerking graag toe.
  De Nederlandse grachtengordel – waaronder Matthijs zelf – is ook boosdoener en zal hand in eigen boezem moeten steken als men daar spreekt over het niveau.

 11. Bob

  Reactie op Frankje: Precies, het 1ste seizoen van de Belgen was misschien niet perfect maar de kwaliteit groeide. De Slimste NL heeft er al 3 gehad ! En de kwaliteit lijkt eerder achteruit te gaan.

 12. Frankje

  Reactie op Bob: Talpa gaf er als zender ook meer aan uit dan RTL.

 13. Rene van Veen

  Reactie op Frankje: Reactie op Frankje:

  Het samenspel tussen Erik en de kandidaten enerzijds en de juryleden anderzijds is fantastisch.
  Opmerkelijk is wel dat de finale donderdag minder goed bekeken werd dan vorig jaar.
  Minder dan 2 miljoen kijkers zagen Linda de Win taktisch Peter Vandermeersch verslaan.
  Het is ,zoals gebruikelijk in Vlaanderen, toptv van Woestijnvis. Hopelijk gaan ze er nog jaren mee door.

 14. Vlaming

  De reden dat De Slimste Mens vorig jaar meer dan 2 miljoen kijkers had, kwam doordat de laatste aflevering van de toen al legendarische tv-reeks Van Vlees en Bloed er toen vlak voor uitgezonden werd. 1,8 miljoen kijkers is nog altijd bijzonder veel.

 15. keesie

  In belgie is het veel spannender als hier in holland.
  Het ligt misschient aan de presentator????????????

 16. Frank

  “Als hier in holland”…

  Pfff!

 17. keesje

  ja, dat lees je goed, hier in holland,
  wij wonen tegen de belgiesche grens aan en neem wel eens wat over.
  ppppppppfffffffffffff!

 18. jan

  …durf het haast niet te zeggen…maar het is belgische……

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.