SBS 6 trots op hoge kijkcijfers Popstars

Geplaatst op za 30 jan 2010 om 11:40Foto: Arjan Brest van KempenSBS 6 is er trots op dat meer dan 2,5 miljoen mensen vrijdagavond naar de ontknoping van Popstars keken. “Dit zorgde voor een marktaandeel van maar liefst 45,8 procent in de voor SBS 6 belangrijke doelgroep 20 – 49 jaar“, zegt een woordvoerster van SBS. Popstars werd het hele seizoen al goed bekeken. “Met ongekende scores van gemiddeld 1,6 miljoen kijkers en een marktaandeel van 27,5 procent per week kijkt SBS 6 met plezier terug op het beste seizoen van Popstars tot nu toe.”

Uit meer dan 6500 aanmeldingen voor deze reeks is vrijdag de winnaar van Popstars bekend geworden. In de finale liet Wesley de overige drie finalisten Kristel, Joshua en Kim achter zich. De kijkers en de jury stemden Joshua als eerste weg, gevolgd door Kristel. Met ruim 57 procent van de stemmen versloeg Wesley de Friese Kim uiteindelijk tijdens het moment suprème. “De sympathieke Wesley mag zich nu dé nieuwe popsensatie van Nederland noemen. Zijn single ‘You Raise Me Up’ is te downloaden via www.popstars2009.nl.”


57 Reacties op “SBS 6 trots op hoge kijkcijfers Popstars”


 1. Jeff0

  Ja net als RED! vorig jaar zeker?

 2. Angelo

  Mooie cijfers voor SBS, ook goed hoe ze De Nieuwe Uri Geller aan het promoten waren :-)

 3. Edwin

  Wat een uitgekauwde sentimentele Engelstalige cover hebben ze voor die jongen gekozen. Hij is toch van het Nederlandsche Lied? Maar hij komt er straks wel met z’n eigen repertoire. Succes!

 4. Uri Geller

  Na popstars is het voor mij en mijn kinderen weer tijd om lekker te kijken naar uri geller. leuk

 5. Chiem

  Ik had een klein stukje gezien (van het voorstukje) en daarin werd gezegt: Wekelijks stemden 2 miljoen mensen af op SBS!
  Ze liegen gewoon glashard!

 6. www.bekendnederland.web-log.nl

  Ja

 7. Anoniem

  wees er maar niet trots op

 8. mark

  Reactie op Chiem: Inderdaad, en hoe de show begon met de voice over: De meest succesvolle talentenjacht ooit op de Nederlandse tv, enz. (ze vergeten Idols even). En dan dat aftellen. En bij de uitslag weer, ze maakten er een apart programma van weer met overdreven voice overs en weer aftellen. Bah…

 9. Anoniem

  In de aankondiging zeiden ze ook 6241 minuten toptelevisie.
  6241 minuten gedeeld door 23 weken is 271 minuten per week. Dat is 4,5 uur per week. Volgens mij heb ik dan toch iets gemist.

 10. Edwin

  Reactie op Anonymous: Waarschijnlijk tellen ze de aandacht bij Shownieuws, RTL Boulevard en alle promo’s ook mee ;-)

 11. Bernie

  Reactie op Edwin:

  Vergeet ook niet de Wildcard Show op zaterdag, en de uitslagshows op zaterdag ;)

 12. Anoniem

  It is mindblowing!

 13. Chiem

  Reactie op Bernie: En de show loopt natuurlijk altijd een half uur uit!

 14. jojomama

  Maar 57% van de stemmen? Dat valt tegen! Kun je nagaan als Kim wél bij stem was geweest!
  Die Wesley komt er wel met zijn woonwagenkamp aanhang. Misschien nog net op tijd om door Bauer gecoacht naar het song festival te gaan. Jantje Smit is uit Wesley is in. En Nu kunnen ze vanachter kun Story’s en Privé’s lekker genieten van Wesley en dan de bollende buik van vriendin en dan de baby en dan zijn moeite met de plotse roem, dan een huwelijk gesponsord door de Party, dan de onvermijdelijke crisis kortom Wesley zorgt de komende 3 tot 5 jaar weer voor een goed gevulde trailer trash soap! (Oh ja uiteraard gaat de Tros hem een real-life soap aanbieden om bovenstaand allemaal te kunnen volgen!)

 15. Sandra

  Ik had popstars gekeken omdat het op stond bij mensen waar we op bezoek waren. Ik zelf vind er niet zoveel aan.
  Wel vond ik het vervelend steeds die nare stukjes over Uri Geller te zien. Dat maakt de show minder leuk.
  Er zaten gewoon enge stukjes in vooral op het laatste met de act, ik heb er niets van gezien. Veelste eng, ik ben weg gelopen uit de kamer.

 16. Frank

  Cijfers zijn ook om trots op te mogen zijn. En nu eens bouwen aan een nieuw succes SBS?? Nee geen patty, gerard, Particia… Kom op nu weer creatief!!!

 17. jojomama

  Reactie op Frank: Misschien kunnen ze Yvon Jaspers wegkopen en boer zoekt vrouw gaan maken! Wel met een sms-sctie er aan vast uiteraard deze keer! ;-)

 18. Anoniem

  Reactie op Sandra:
  Dus jij gaat geen Uri Geller kijken met jouw favorietje Beau?

 19. Sandra

  Nee, ik ga geen Uri Geller kijken.
  Ik vind het veelste eng.
  Kan toch?? Ik heb : Het zesde zintuig ook maar een seizoen gezien daarna haakte ik af, omdat ik het te eng.

 20. jojomama

  Reactie op Sandra: Het verbaast me ook zo dat er mensen zijn die daar lekker voor gaan zitten met het hele gezin. Kinderen van onder de 10 zouden er niet naar moeten kijken. Is er eigenlijk een kijwijzer advies voor? Ik bedoel mensen die overal zwaarden doorheen rammen, bloed eten, zonnebrillen kapot trappen… beetje apart om daar met je 8 jarige van te genieten…

 21. Anoniem

  Reactie op http://www.bekendnederland.web-log.nl:
  GA WEG MOSITA.

 22. Bart

  2,5 miljoen
  dat zie ik x-factor nog niet doen

 23. Flippo

  Reactie op Bart: Oh, de finale van X-Factor trok vorig jaar anders 2.562.000 kijkers. Hoezo zie je ze dat nog niet doen?

 24. Anoniem

  Reactie op Bart:

  X Factor Finale: De Uitslag 2.547.000

 25. Anoniem

  Je kon duidelijk zien dat Beau zich niet prettig voelde om Uri Geller te promoten, hij heeft geen woord gezegd en zn gezicht sprak boekdelen, en bah die overdreven reactie weer van Patty…oh ik ben bang hahahaha
  En natuurlijk weer een deelnemer die ze lekker kunnen uitmelken , the Joker..een hype is weer geboren jongens.!
  Wat een baggerzender is dat SBs toch met zn voice over, u heeft nog 7 dagen om u voor te bereiden! Wat een onzin

 26. Anoniem

  nu al zin in uri geller

 27. wouter

  nou een half jaartje uri geller en dan een nieuwe popstars makkelijke programering vvor sbs

 28. m

  Is ook het enige programma van sbs wat echt scoort

 29. Timo

  1. Een Josh Groban nummer voor een simpele kroegzanger, want beter is deze gast niet.
  2. 3 uur, een show van 3 uur. Hoeveel filler kan er in 1 show zitten.
  3. Ik geloof dat de kroeg hier bij mij om de hoek over 6 maanden nog een “zanger” zoekt om de half bezopen mensen te entertainen, want meer zal er na de neppe hype rond deze jongen niet in zitten.

 30. yossarian

  Die Uri Geller show is zo slecht en nep dat het juist weer leuk wordt! Ik ga zeker kijken.

 31. Anoniem

  Pff die 5 minuten durende opening was afschuwelijk:
  Heel Nederland zit er klaar voor…dit is HET moment….nu gaat het gebeuren etc etc etc . 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Dit is Popstars…:s

 32. bep

  knap hoor popstars.. Ik vind jullie ook de leukste!!
  En dat filmpje van Uri was echt heel spannend! Ik ga zeker kijken!

 33. Hans

  Popstars gefeliciteerd.. Wat hebben jullie prachtig gescoord dit seizoen!
  Wat een gaaf filmpje van Uri Geller was dat! Ik ga zeker kijken! Spannend..

 34. bep

  Ik vond het hele seizoen geweldig.. van audities tot de finale!
  Dank voor de leuke vrijdagavonden!

 35. klaas

  Reactie op Flippo: Finale Popstars verslaat X Factor 2
  Meer dan 2,5 miljoen mensen keken gisteren naar het finalemoment van Popstars 2010, waarin Wesley glansrijk van Kim won. De finaleshow zelf werd op SBS 6 nog eens door 2,2 miljoen mensen bekeken. De laatste show van Popstars is daarmee beter bekeken dan de finaleshow van X Factor 2009. Daar keken 1,8 miljoen mensen naar met een uitslagshow van 2,5 miljoen kijkers. SBS 6 was gisteren met afstand marktleider.

 36. Erik

  Ik hoop op een popstars 3. Denk ook wel dat die er gaat komen aangezien de cijfers weer hoger lagen dan vorig seizoen. Ook al lag het iets lager. rond de 1,7 miljoen kijkers dan was het nog netjes geweest. als ik kijk naar so you wannabe a popstars. die hebben die cijfers nooit gehad.Jammer dat Red nu uitelkaar is. niet eens ’n album. Nu hopen dat Wesley wel binnen nu en een half jaar met minstens 3 single’s komt en een album. Ik hoop en gun het hem zo.

 37. Martijn

  Wat een afgang was die show zeg…

 38. Tetje

  Reactie op Sandra:
  Reactie op Hans:
  Kom kom, het is SBS maar, hoe eng kan het dan zijn? We zullen het weten dat Uri Geller weer komt, dwars door Popstars heen schreeuwen ze alweer om het hardst om de aandacht, maar je wordt belazerd waar je bijzit met hun trucjes om maar kijkers te winnen. Jullie stinken er dus in. Daar zullen ze wel blij mee zijn want dat was precies de bedoeling.

 39. inge

  X Factor en Idols blijven toch de beste talentenshows! Jammer dat Dewi niet in de finale stond, had het haar gegund!

 40. Timo

  Reactie op inge: En gelukkig deelt de meerderheid van de wereldwijde tv kijkers deze mening. Waar een groep in Nederland ook naar het door SBS slecht geproduceerde Popstars kijkt is in elk ander land Idol of The X Factor de #1 zangtalentenjacht op tv.

 41. Chiel

  Het is wel goed afgelopen met de popsensatie van 2009:

  Déon: ‘RED is dead

  AMSTERDAM – Brandi, Steffi en Déon, de winnaars van het eerste seizoen van Popstars, waren niet uitgenodigd voor de finale van Popstars 2010.

  De zanger vervolgt: “Om even een voorbeeld te geven van hoe snel je roem voorbij is, of mensen die het niet goed regelen, wij wonnen Popstars 19 dec 2008, 30 april is de dag dat heel Entertainment Nederland op het podium staat waar waren wij… Thuis!! Das wel raar toch? En zo zijn er genoeg dingen en optredens geweest dat ik dacht waarom stonden wij daar niet… Waar het nou aan gelegen heb, ik weet het niet, misschien lag het aan ons, misschien lag het aan de mensen waar we mee werkten.”

  Déon, die samen met Brandi en Steffi de popgroep RED vormde, laat ook weten dat ze sinds vrijdag officieel uit elkaar zijn. (telegraaf.nl)

  GROOT SUCCES! :) Voor de zender natuurlijk wel, maar voor al die sms-ers… 2 singels hebben ze gekregen. Jeej! Men 2 be en Raffisch hadden tenminste nog een album.

 42. Erik

  Erg jammer. Als ze wat meer aandacht hadden gekregen en de radio zenders ze gingen draaien dan was het echt wel iets geworden. Het waren zulke leuke mensen. maja helaas

 43. Timor.

  Ik begrijp niet dat mensen Popstars allang hebben uitgekotst. Ik was in 2008 na 1 uitzending al dat valse gezang al spuugzat. Tussen het zappen door hoor je dan nog meer valsgezang van de liveshows en al dat commentaar van de jury dat ze zo geweldig zijn, maar zelfs op tv al vals klinken.
  Niet dat ik persé een liefhebber ben van RTL, want Idols is niet veel beter. Daar is de jury ook lakser al kan er wel talent tussen zitten. Een show met écht talent is X-factor.

 44. Piet

  Reactie op Anonymous:
  Verschrikkelijk ja!

  Heel nederland is er klaar voor!
  Na 6 maanden top TV!
  Ruim 6500 audities
  En 6241 minuten onvergetelijke TV momenten
  Is het dan eindelijk zo ver!
  De ontknoping!
  Van de meest verpletterende zang en dans talentenjacht van NL
  Met meer dan 2 miljoen kijkers!
  Is popstars al meer dan 25 weken
  De nr. 1 v.d. vrijdag avond!
  De druk is hoger dan ooit!
  Ze hebben maar 1 doel voor ogen
  Nederland veroveren!
  Voor wie komt de droom uit om bij de beste zangers van NL te behoren!
  Nu gaat het gebeuren!
  DIT IS HET MOMENT!

  Dit is wat ze allemaal lullen tijdends te opening.
  Daarna kwam nog meer, over de beste show van 2010!
  en natuurlijk…
  10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 Dit is POPSTARS!

  Hoeveel leugens staan er in die zinnen?
  En Wat gaat er van uitkomen!?

  WAT EEN ONZIN ZEG!

 45. Krezus Jistus

  Misschien heeft iemand het al opgemerkt, maar Gerard Joling doet mij met zijn nieuwe haar denken aan zo’n speelgoedegel, daar is een hele serie van te koop, oude vrouwen kopen die dingetjes vaak. Sneu dat zo’n man met al die inspanningen (haartransplantie etc.) eigenlijk niet verder komt dan een imitatie van een speelgoedbeestje.

 46. Anoniem

  Reactie op Chiem:
  Inclusief herhaling kom je daar wel op neer, vriend.

 47. kijker

  Ik heb niks tegen SBS6 maar ik kijk uit naar X-Factor en ben blij dat Popstars afgelopen is. Bij X-Factor wordt al dat uitbundige gedoe (heel nederland kijkt, popstars maakt tv-geschiedenis, 10,9,8… etc etc) je tenminste bespaard.

 48. James

  Reactie op Piet: Welke leugens dan precies? Ik lees vooral jouw eigen mening. Je moet de shows van SBS6 niet zo serieus nemen, Het is gewoon amusement man, lachen toch? Daar gaat het toch om bij TV. Als je dat niet aan aankan kijk je toch lekker naar Ned. 3.

 49. Frank

  Reactie op James: Continu voorgelogen worden. Nou, lachen.

 50. Piet

  Reactie op James:
  Nou, om je zelf nu al DE show van 2010 te noemen..
  En bij de beste zangers van NL gaan ze ook niet horen..
  Om maar wat te noemen..
  Tuurlijk is het leuk om te kijken, maar dat overdreven gedoe iedere keer!

 51. Anoniem

  http://www.telegraaf.nl/prive/5924463/___SBS_slaat_plank_mis_met_The_Joker___.html

 52. Dave

  Wesley is een terechte winnaar en ik denk dat hij wel een glansrijke carierre toegemoet gaat. Hij heeft meer talent dan het trio RED. Daarnaast wil hij zich specialiseren op Nederlandstalig, waar er zeker een brede markt voor hem open ligt.

 53. Estreve

  Een brede markt voor het Nederlandstalige. Waar ben jij de laatste jaren geweest? Er is al een overvloed aan Nederlands talige genre. Jim heeft het ook al geprobeert, geen succes.

 54. Estreve

  Reactie op Timor.:
  Ik heb dat soort shows allang op Ignore staan. Of het nou Popstars, Idols of X Factor heet. Eén pot nat.

 55. Estreve

  Reactie op Tetje:

  Mensen stinken er naar 5 seizoenen nog steeds in. Hoe de show ook heet. Terwijl nu toch wel duidelijk moet zijn, dat het geen grote doorbraken heeft opgeleverd. Van niemand. Even bekendheid. Dan kan ik maar een conclusie trekken:
  n Groot deel van Nederland houdt er dus van in de maling genomen te worden en opgescheept te worden met gebakken lucht. Tja…

 56. Tetje

  Reactie op Estreve: Ik vind het prima, maar voor bepaalde mensen is het toch geen uitdaging meer om daar de boel aan elkaar te praten. Dan dat gezeik van die jury die op een gegeven moment ook niet meer weet wat te zeggen, doodmoe wordt je ervan. Een hoop bla bla om het gekeur van koeien, en dan heeft er iemand gewonnen. Nou en dan? Wat een flauwekul opvoering maargoed, er wordt naar gekeken.

 57. jojomama

  Reactie op jojomama:
  JAAAAAAAAAAA Ik heb het toch voorspeld:

  Nieuw: Popstars-winnaar Wesley krijgt eigen soap http://www.mediacourant.nl/?p=56747

  Nou mensen, met zn allen kijken hoe zij zn neus snuit, de hond uitlaat, en ohhh ja natuurlijk: mee gaat naar de echo van de baby….

  pffff, erg voorspelbaar hoor die Commerciele TV…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.