Duurste miniserie ooit in april bij Veronica

Foto: SBSVeronica gaat de miniserie The Pacific van producenten Steven Spielberg en Tom Hanks uitzenden. In Amerika is de serie vanaf maart te zien. Twee weken later, in april, staat The Pacific al bij Veronica geprogrammeerd. “Het budget van deze productie bedraagt meer dan 200 miljoen dollar, wat van The Pacific de duurste miniserie ooit maakt“, vertelt een woordvoerder. “In tien afleveringen worden drie jonge Amerikanen van de U.S. Marines gevolgd in hun strijd tegen de Japanners.

Waar Spielbergs en Hanks’ eerdere hitserie Band of Brothers zich afspeelde in Europa, gaat de oorlogsverfilming The Pacific over de Tweede Wereldoorlog in Azië. In de serie staat de harde strijd tussen de Amerikanen en de Japanners op de eilanden in de Grote Oceaan centraal. De serie vertelt het verhaal van drie jonge Amerikaanse mariniers. In tien afleveringen wordt duidelijk hoe gruwelijk de oorlog voor de soldaten maar ook voor burgers is geweest.

The Pacific is gebaseerd op de memoires van de veteranen Eugene Sledge en Robert Leckie. “Voor de serie is er gebruik gemaakt van een team van regisseurs die strak werden geleid door de producenten Steven Spielberg en Tom Hanks. In totaal werkten er meer dan 700 acteurs en figuranten mee aan The Pacific.”

The Pacific is vanaf april 2010 te zien op Veronica.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen