Duurste miniserie ooit in april bij Veronica

Geplaatst op za 30 jan 2010 om 13:06

Foto: SBSVeronica gaat de miniserie The Pacific van producenten Steven Spielberg en Tom Hanks uitzenden. In Amerika is de serie vanaf maart te zien. Twee weken later, in april, staat The Pacific al bij Veronica geprogrammeerd. “Het budget van deze productie bedraagt meer dan 200 miljoen dollar, wat van The Pacific de duurste miniserie ooit maakt“, vertelt een woordvoerder. “In tien afleveringen worden drie jonge Amerikanen van de U.S. Marines gevolgd in hun strijd tegen de Japanners.

Waar Spielbergs en Hanks’ eerdere hitserie Band of Brothers zich afspeelde in Europa, gaat de oorlogsverfilming The Pacific over de Tweede Wereldoorlog in Azië. In de serie staat de harde strijd tussen de Amerikanen en de Japanners op de eilanden in de Grote Oceaan centraal. De serie vertelt het verhaal van drie jonge Amerikaanse mariniers. In tien afleveringen wordt duidelijk hoe gruwelijk de oorlog voor de soldaten maar ook voor burgers is geweest.

The Pacific is gebaseerd op de memoires van de veteranen Eugene Sledge en Robert Leckie. “Voor de serie is er gebruik gemaakt van een team van regisseurs die strak werden geleid door de producenten Steven Spielberg en Tom Hanks. In totaal werkten er meer dan 700 acteurs en figuranten mee aan The Pacific.”

The Pacific is vanaf april 2010 te zien op Veronica.
8 Reacties op “Duurste miniserie ooit in april bij Veronica”


 1. Valpa

  Wow, ik had al het een en ander van deze miniserie vernomen.. maar dat ie 2 weken na USA al hier in Nederland op de buis verschijnt, is wel erg tof!

 2. AJ

  Lijkt me echt vette serie!

 3. wiero

  goeie deal! waar komt deze serie in Amerika op tv? ABC?

  Mooi voor Veronica! Maar waarom eigenlijk niet op SBS6? Herhaal dan eens een keer geen House!

 4. Degre

  Dat SBS deze serie op Veronica uitzendt zegt wel wat over de ambities. Dit is geen goedkope aankoop geweest lijkt me. Band of Brothers werd in die tijd nog op SBS uitgezonden.

 5. joey6666

  Band of brothers werd zowel op SBS en RTL uitgezonden, zelfs binnen dezelfde week, vrij bizar was dat..

 6. Degre

  RTL heeft nooit de rechten voor BoB gehad. Jij bent denk ik in de war met Saving Private Ryan ofzo

 7. mark

  Waarom niet op 6 ja, sukkels. Op welke dag komt het dan op Veronica? Zondag zeker? Ik vind het maar een rare bedoeling daar bij SBS om een waarschijnlijk zeer duur aangekochte serie op Veonica te zetten. De enige reden die ik kan bedenken is dat de serie net als Band Of Brothers en Rome voor 16 plus is, dus dan kan ie op SBS 6 alleen na 23:30 uur komen, dus dat is te laat. Zal wel Veronica zondag 22:00 uur worden.

 8. mark

  Waarom niet op 6 ja, sukkels. Op welke dag komt het dan op Veronica? Zondag zeker? Ik vind het maar een rare bedoeling daar bij SBS om een waarschijnlijk zeer duur aangekochte serie op Veonica te zetten. De enige reden die ik kan bedenken is dat de serie net als Band Of Brothers en Rome voor 16 plus is, dus dan kan ie op SBS 6 alleen na 23:30 uur komen, dus dat is te laat. Zal wel Veronica zondag 22:00 uur worden…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.