RTL 8: ‘The Tudors kroon op onze programmering’

Geplaatst op di 26 jan 2010 om 9:53

RTL 8 gaat de met meerdere Emmy’s bekroonde historische serie The Tudors uitzenden. Vanaf zondag 7 februari is het eerste seizoen uit 2007 voor het eerst te zien op de Nederlandse televisie. Dat heeft RTL 8 bekendgemaakt. “Met het spel van Jonathan Rhys Meyers, de wonderschone kostuums en locaties en een groot aantal internationale Awards op zak is ‘The Tudors’ de koning van de dramaseries en een kroon op de programmering van RTL 8“, vertelt een woordvoerder van RTL 8.

In The Tudors staan Koning Henry VIII en zijn gevolg centraal. “Het sexy historische drama, met in de hoofdrol rijzende ster en sekssymbool Jonathan Rhys Meyers, is een van de meest opvallende series van de afgelopen jaren. Critici hebben The Tudors met open armen ontvangen en zijn vol lof over de getalenteerde cast en de historische, realistische sfeer die de dramaserie uitademt. Het is een grote hit in de VS en Engeland en op dit moment wordt er gewerkt aan het vierde seizoen.”

Koning Henry VIII is een Engelse vorst die heerste in de periode 1509 – 1547. “Geen stoffige geschiedenisles, maar geweld, seks en passie. De makers hebben het heftige leven van de koning als inspiratie gebruikt om een intens en rauw verhaal te vertellen. De historische feiten zijn in de serie daarom ondergeschikt aan de sfeer, de intrigerende verhaallijnen, de prachtige kostuums en natuurlijk de geweldige acteurs en actrices.”

The Tudors is vanaf zondag 7 februari tussen 20.00 en 22.10 uur te zien op RTL 8.
56 Reacties op “RTL 8: ‘The Tudors kroon op onze programmering’”


 1. Chantal

  Klinkt een beetje als Rome van SBS dat ooit met 1.5 miljoen kijkers begon maar al snel aan de randen van de nacht geprogrammeerd moest worden. Maar sowieso is elke serie op rtl8 natuurlijk gedoemd te mislukken. Ik verwacht 123.000 kijkers.

 2. OMG

  Liefhebbers hebben dit al op DVD gezien, lijkt me.

 3. 123

  de combinatie geweld en sex, daar houden de commercielen van.
  Freaks zijn het

 4. ano

  Reactie op 123: Grapjas, dit is een serie die in Engeland en de US een hit is en zeer hoog staat aangeschreven omdat het erg mooi gemaakt is. De publieken hebben zelfs geprobeerd deze serie van RTL over te kopen.

 5. Flip

  Reactie op 123: Dit is een BBC serie!

 6. Bjorn

  Reactie op Chantal: Gedoemd tot mislukken, hahaha. Dat ligt toch echt aan het enge kijkgedrag van de Hollanders, vind je niet!!

  Dit is een kwaliteits serie van de BBC, maar zonder kennis van zaken en uitgezonden door de commercielen wordt het opeens een slechte serie, lees hierboven, en hieronder waarschijnlijk ook weer, hahaha. Hoe selectief denken deze pipo’s Reactie op OMG: Als het je hobby is of als je geen hobbies hebt, dan heb je het misschien al op DVD gezien !

 7. Flip

  Ik vind het alleen jammer van deze mooie serie dat deze op RTL8 komt, had dit bijvoorbeeld op de late zondagavond geprogrammeerd ipv de herhalingen van WVN etc.

 8. Bjorn

  Reactie op Flip: Waarom is dit nou jammer ?

 9. WJ

  Reactie op Flip: Mee eens. De serie is zó goed dat-ie feitelijk een betere plek verdient – wat de kijkcijfers wsl. ook ten goede zou komen.

 10. Jan-Joost

  Weer een reddingspoging van de RTL-groep. Afgelopen maanden hebben ze flink gesleuteld aan RTL4, 5 en RTL7. Nu is het zorgenkindje RTL8 van de zendergroep aan de beurt!! Hef die zender op en zet deze kroonserie op prime-time bij RTL4 op de zaterdagavond!! Dit is dus gewoon een poging om die zender te redden. Jammer, veel te laat!

 11. bob

  The Tudors is géén BBC serie. Het is van Showtime (een soort HBO). BBC heeft wel de uitzendrechten voor de UK gekocht.
  Ik heb inmiddels alle 3 seizoenen gezien, en vind de serie echt fantastisch! In April begint Showtime in de VS met seizoen 4.

 12. Rene van Veen

  Erg jammer dat de comm de serie uitzenden.
  Heeft veel beter verdiend

 13. Timor.

  Het is inderdaad te laat om RTL8 te redden met deze serie. Ondanks dat er zelfs op RTL4 reclame voor wordt gemaakt.
  Ze hadden bij de start van RTL8 al meteen een ijzersterke programmering moeten neerzetten met oa series als deze.
  Jammer.

 14. Chiel

  Alweer het 6e of 7e nieuwe programma op RTL8! Fijne zender is dat. Dit is alleen zeker niks voor mij :)

 15. Layka

  “…met in de hoofdrol rijzende ster en sekssymbool Jonathan Rhys Meyers…”

  Ik zie dat Jonathan Reis na zijn ontslag bij PSV al snel een carrière als acteur is begonnen. :)

 16. Riezz

  The Tudors” waanzinnige goede serie die al een paar jaar op de plank lag bij de RTL groep en maar werd uitgesteld.
  Heel jammer want de fans van deze ongelooflijk geweldige serie wachten inderdaad al op het 4e seizoen.
  Voor deze keer heeft RTL WEL een hitserie te pakken die denk ik heel veel kijkers zal gaan krijgen , die vervolgens naar de winkel rennen om de 3 boxen te kopen zodat ze kunnen kijken zonder reclame die bij een serie als deze wel om de 7 minuten door het beeld zal hollen en je meteen uit het verhaal bent.

 17. Flippo

  Waarom komt dit inderdaad niet gewoon op zondagavond 22:00 uur op RTL4? Die herhaling van WVNL op prime-time kan echt niet!!!

 18. Riezz

  Het is dat het RTL8 is maar verder……..is het prime time hoor alleen een drukje op je afstandsbediening naar een ander kanaal of mag jullie televisie alleen op RTL4 staan of zo??.
  Ik snap het hele gedoe eigenlijk niet om RTL4 of RTL8 , prime time is prime time.

 19. Chiel

  Reactie op Riezz: Talpa vergeten?
  De meeste mensen zappen en blijven bij iets bekends hangen.

 20. Daan

  Als dit echt zo’n topserie is, waarom wordt het dan “weggestopt” op de zondagavond op RTL8? Kies of een andere zender (RTL4 of 5 voor een groter bereik) of een andere avond op RTL8, wanneer er minder concurrentie is zoals de woensdag of donderdag.

 21. Riezz

  @CHIEL: Tja als ze bij iets bekends blijven hangen hebben de herhalingen toch ècht nut want de kijker herkend dat tenminste.

  @Daan: Geen mens weet waarom ze zo lang hebben gewacht en iedereen vroeg zich dat al af want ze hebben de serie weggekocht voor de normale omroepen…heel vreemd dus.

  Maar het maakt verder niet meer uit, het wordt uitgezonden en of het een flop wordt in Nederland of niet dat zal “Showtime” een zorg zijn want wereldwijd is het een tophit dus wat dat betreft.
  Maar ik lees tussen alle reacties door dat niemand hier de serie een kans wil geven alleen omdat het op RTL8 is en denk ik hou dan op met zeiken en kijk gewoon niet of naar de herhaling van WVN want daar lijken jullie massaal naar te kijken hier .

 22. Jules Winnfield

  Ik heb trouwens gehoord dat RTL5 de serie Spartacus Blood & Sand gaat uitzenden is dat waar???

 23. Chiel

  Reactie op Riezz: Klopt. Daarom lopen al die Ned1 programma’s ook al zolang, en trekt Schone schijn nog 1 miljoen kijkers. Zelfde met steeds dezelfde USA comedy’s op de Nederlandse zenders.

 24. hans

  Reactie op Jules Winnfield: vanaf maart op de zondag rond 22.00 uur na Wipeout

 25. !#Michael#!

  Zender snap ik wel, tijdslot niet! Zend dit dan woensdags uit ofzo? Rustige dag, en een compleet ander iets dan het bestaande aanbod op de dag….

  De Zender plus dag is een combinatie voor een flop! Hoewel gemmmideld 200/250 duizend kijkers voor een serie op RTL8 al een uitzonderlijke score is:)

 26. mark

  Zou nog wel eens een succes kunnen worden, zondag is altijd een goede series avond (kijk maar naar NET 5 & Veronica). Mits goed gepromoot. Ik verwacht wel minimaal 300.000 kijkers elke zondag.

 27. ano

  Reactie op Chiel: Nee, dat komt omdat de bejaarden de afstandsbediening niet meer kunnen vinden waardoor de tv automatisch op Ned 1 blijft staan…. ;-)

 28. Danny van der Sluys

  Reactie op ano: Dat klopt ja. Sommige mensen lijken niet te weten hoe de TV van Ned 1 af moet, want sommige programma’s zouden nooit zoveel kijkcijfers hebben bij andere netten. Maar zo is het nou eenmaal.

  Maar zo zijn er ook een hoop mensen (nee, ik noem geen namen) die de hele week alleen maar RTL4 kijken.

  De kijkers die gewoon goeie/leuke TV willen kijken, checken eerst wat er komt en gaan dan kijken. Ik zal deze serie zeker uitproberen en mij maakt het geen moer uit of het nou op Ned 1,2,3, RTL 4,5,7,8, Net5 of SBS6 komt.

 29. !#Michael#!

  Reactie op mark:

  Maar rtl8 zend al jaren series uit op zonder, weinig succesvol overigens, kwaliteitseries als Boston Legal en missing scoorde gemmideld nog geen 100dznd kijkers…

  Het is heel moeilijk iets succesvols op rtl8 te brengen… Het enigste wat inmiddels redelijk staat is de late avond op de doorde weekse dag, en zowel Oprah als ATWT zijn in de USA toe aan hun laatste seizoenen…

  Ik blijf er bij dat binnen het profiel van rtl8 een prachtige zender te realiseren valt… Ook met een beperkt budget, misschien moeten ze eens een programma directeur aanstellen die van rtl8 echt wat gaat maken!

  Remco van Westerloo richt al zijn aandacht overduidelijk op rtl5, waar hij uiterst succesvol mee is…

  Rtl8 is niet zozeer een zorgen kindje, immers zullen ze er wel munt uitslaan, de programmering kost amper wat :)

  ik zou eerder als het ondergeschoven kindje van rtl Nederland zien, met iets meer zorg, liefde en aandacht maak je van deze ruwe diamant een kroon juweel maken!

 30. Christopher

  Het maakt niet uit of het nu RTL 8 is of niet, The Tudors is een fantastische serie voor wie van geschiedenis houdt en mooie mannen en vrouwen, intriges en meer van dat soort dingen.
  Hou er u niet aan vast welke zender dit vertoont maar lees gewoon eens de inhoud van de sierie, het is zoo waanzinnig belachelijk dat een serie op voorhand al veroordeelt wordt omdat het een bepaalde zender wordt vertoond. Blijkt nog eens hoe kleinzielig en commercieel de mens is ingesteld. Jammer dat iemand zich niet kan openstellen voor nieuwe topseries die overigens niet van BBC maar van SHOWTIME komen.
  Ik ben ook zo gek op de serie Dexter die op Nederland 3 draait, ook daar wordt slechte kritiek gegeven omdat het op NL 3 is, maar véele die ik ken hebben wel de DVD box…Tja zo zie je maar dat mss de Televisiekanalen aan het uitsterven zijn.
  Kijk aub allen naar deze geweldige serie, en zoniet hou het dan op Popstars, X-factor, My Name is Michael en dergelijke programma’s die momenteel echt om uit te kotsen zijn.

 31. Leyla

  Reactie op Christopher: Nou omdat je het zo vriendelijk vraagt en ik de history ken, is het misschien inderdaad wel de moeite waard om te kijken. Zoiets geeft de burger weer moed.

 32. Jan-Joost

  RTL8 is echt ten dode opgeschreven. Poging met “De Fabeltjeskrant” is gefaald. En ik zie ook geen 2 miljoen mensen naar die serie wekelijks kijken. Dood -en doodzonde van het geld. Hef RTL8 op. 4 zenders is teveel voor een zendergroep. Men heeft bij RTL al moeite om 3 zenders dagelijks te vullen. Daar komt bij dat RTL focust op radio. Radio 538, Radio 10 Gold en welke halen ze nog meer binnen? Op een gegeven moment staat een verstandige meneer bij RTL op en roept: “Zullen we RTL8 maar gewoon definitief laten stoppen?” Ik denk dat dat de verstandigste beslissing ooit is van RTL!!!!

 33. Chiem

  En als RTL 8 is opgeheven moet Comedy Central naar dat frequentie.

 34. Bjorn

  Reactie op Jan-Joost: RTL Lounge

 35. ...

  4 Zenders is inderdaad teveel voor een groep. Als ze het opheffen, kunnen ze alle herhalingen op 4,5 en 7 mooi invullen (en dan vooral Rtl4 zondag 22.30 en Zaterdag 22.30) Bijvoorbeeld deze serie gewoon zetten op Rtl4, ergens in de late avond, bijvoorbeeld de zondag.

 36. Media-4U.NL

  …”kroon op onze programmering” Dat ze de programmering van RTL8 een programmering durfen te noemen :shock:

 37. Chiel

  Reactie op Media-4U.NL: Hoezo niet?! Wat heeft iedereen toch tegen die zender? Goede vooravond (al voegt die met de herhalingen die altijd al op 4 en 5 waren inderdaad niet heeel veel toe), toch vaak goede films, in het weekend nieuwe series.

 38. Jules Winnfield

  Reactie op Chiem:

  Comedy Central heeft al een kanaal dus waarom zou dat moeten gebeuren?

  En waarom zou RTL8 moeten worden opgeheven? Als je niet wilt kijken dan kijk je toch niet? We hebben inmiddels rond de 100 zenders om uit te kiezen waarom zou RTL8 wegmoeten?

 39. Jan-Joost

  Reactie op Jules Winnfield: Misschien is het zeer slim van RTL om RTL 8 te stoppen en daarvoor in de plek Comedy Central neer te zetten!!! Deze zender is al aardig op stoom qua leukere programmering!

 40. pm

  Reactie op Media-4U.NL: deze zenders zijn er niet voor de kijkers maar voor de marktaandelen , nog een paar rtl zenders erbij, en ze zijn weer marktleider
  daar gaat het toch om ,heeft niets meer met tv te maken
  wat mij betreft mogen er een paar verdwijnen , kijker mist niets , of wel soms?

 41. ikke

  goede serie wij zijn er verslaafd aan!! jammer dat hij op rtl komt met reclames en zo ,echt een aanrader vindt het jammer dat het bijvoorbaat al afgekraakt wordt

 42. christi-bitch

  die serie gaat het niet lang houde hier in nedrland

 43. Riezz

  Reactie op christi-bitch:
  Leer eerst schrijven voordat je iets post hier

 44. fenese

  wat wil god dat jullie laten zien? Waar zijn die alle koning en koninginnen ?

  Dat is beter even na denken waar komen wij terecht?

  Dit is media verantwoordelijk soms …………..

  Ik wil jullie zegenen in de naam van onze heer Jezus ,voor meer wijsheid.

 45. Rene

  ik begrijp niet waarom het op zo een rare tijd wordt uitgezonden, en niet op de publieke zender ik denk dat mensen het gauw gaan vergelijken met de commercieele zenders waar ontzettend veel pulp programmas worden uitgezonden, dat is jammer want het is een klasse serie die niet op deze zender thuishoort.

 46. kees

  ja dat klopt er loopt teveel slechte presentatoren rond bij de commerciele omroepen en er wordt teveel pulp uitgezonden, dit is een serie voor de mensen die verder kijken dan hun neus lang is!!!

 47. kees

  ???

 48. Loesky

  Wat een ontzettend gezeur over tv zenders zeg!

  Super goede en zeer indrukwekkende serie! Zeker een aanrader!

 49. Koos

  Keigoede serie,prachtige kostuums en goede acteurs, kijk er elke zondag weer naar uit,en hoop dat het vervolg ook wordt uitgezonden .RTL,bedankt, en ga zo door met nog meer van deze goede serie,s

 50. Koning

  Bedankt RTL, voor het uitzenden van de serie De Tudors
  Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit voor een tv programma
  ben thuisgebleven. Maar voor deze serie wordt alles opzij
  gezet.

 51. xhar

  waar kan je tudors terug kijken ik heb het gemist het staat niet bij rtlgemist
  gr

 52. Monique

  “”Voorlopig de laatst aflevering van de Tudors” Hoorde ik…………Wanneer gaat het weer verder dan?

 53. Marion

  Ik vond het een goede serie en mij maakt het niet uit op welke dag, tijd of zender een serie wordt uitgezonden! Jammer alleen dat de serie zo abrupt stopt en dat niet wordt aangegeven of en wanneer er een vervolg komt. Weet iemand dit, zodat ik het niet hoef te missen!

 54. Tudor fan

  Ik kijk elke zondag Tudors, ik ben verslaafd. Zie alleen dat het vanavond niet op tv is en zie nergens meer terug wanneer het vervolgd wordt??

 55. Timor

  Reactie op Tudor fan: In het najaar komt seizoen 4

 56. Moniek

  Ook wij zijn fanatieke verslaafden geworden van de tudors en we zagen van de week al in de gids dat het niet kwam.
  Na gezoek via google weet ik nu dat vorige week het laatste deel van seizoen 3 is uitgezonden en dat ze hard bezig zijn met het maken van een seizoen 4.
  Helaas moeten de fans voorlopg wachten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.