John van den Heuvel stoort zich aan Peter R. de Vries

Foto: Nick van OrmondtMisdaadjournalist John van den Heuvel stoort zich aan Peter R. de Vries, zijn tv- collega bij RTL Boulevard en SBS 6. De Vries roept in de media dat hij het raar vindt dat Bram Moszkowicz politicus Geert Wilders verdedigt. “Waar bemoeit De Vries zich mee?“, zegt Van den Heuvel. “Als hij zelf eens wat prikkelende vragen krijgt over zijn werkwijze, zoals laatst over het wegsluizen van de royalty’s van zijn Heineken-boek, reageert hij als een verongelijkte kleuter die zijn zin niet krijgt.”

Van den Heuvel is verbaasd over De Vries’ verontwaardiging dat Bram Moszkowicz Geert Wilders verdedigt. “Hij beroept zich op argumenten die kant noch wal raken. Peter schreef dat hij vindt dat Moszkowicz Wilders niet mag verdedigen, omdat – zeker gezien het kampverleden van zijn vader – hij zich niet moet inlaten met mensen van het type Wilders“, zegt Van den Heuvel op Radio 538.

Iedereen heeft recht op een verdediging. Kennelijk mag Bram Moszkowicz wel het vriendje van Peter R. de Vries verdedigen, Cor van Hout. Hij heeft ook geen frisse dingen gedaan. Iemand ontvoeren en drie weken lang in een kerker opsluiten en met handboeien aan de muur ketenen. Die mag hij kennelijk wel verdedigen, maar niet Geert Wilders. En laat ik voorop stellen dat ik geen fan ben van die man. Maar hij mag gewoon zijn mening verkondigen en heeft recht op een advocaat.

De Telegraaf-journalist snapt niets van De Vries. “Ik vind dat hij Bram Moszkowicz schoffeert op een manier die gewoon niet kan. Dan zie ik hem vervolgens bij Pauw & Witteman zitten met een woedende blik in zijn ogen tegen Geert Wilders. Dan denk ik: ga gewoon doen waar je goed in bent, namelijk mooie tv-programma’s maken. Het stoort me al een tijdje. Peter heeft door zijn gedrevenheid fantastische dingen gedaan en heeft vaak gelijk. Maar hij krijgt zo vaak gelijk, dat hij volgens mij zelf denkt dat hij altijd gelijk heeft.”

Van den Heuvel heeft een tijdje geleden een stevige aanvaring gehad met De Vries. “Over dat verhaal van de royalties van het Heineken-boek, dat het geld werd weggesluist en bij de andere Heineken-ontvoerders terecht kwam. Dan bel je hem en dan reageert hij echt zo kinderachtig en flauw. Dan denk ik: joh, als je op iedereen kritiek mag hebben, dan moet je niet zo reageren. Dan denk ik: wat is er met je aan de hand, jongen. Dan zie ik hem zo aangebrand en verhit zitten bij Pauw & Witteman. Wat is er met je aan de hand, denk ik dan.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen