Minister Plasterk wil omroepbestel vernieuwen

Minister Plasterk (Media) verwacht dat het omroepbestel in 2016 volledig op de schop gaat. Dat zegt Plasterk zaterdag in een interview met Het Parool. Plasterk verwacht dat de komende jaren binnen de politiek en in Hilversum een ‘zeer pittige discussie’ over de toekomst van de publieke omroepen zal plaatsvinden. Hij voert nu al gesprekken met directeur van de Publieke Omroep Henk Hagoort en wil ook dat de commerciële zenders meepraten. “We zijn met een evaluatie bezig“, zegt de minister.

De publieke omroepen beginnen volgend jaar aan een nieuwe concessieperiode van vijf jaar. Daarna verwacht Plasterk dat veel zal veranderen. “De techniek krijgt grote invloed op het kijkgedrag. De conversie van televisie en internet zit er echt aan te komen“, zegt hij.

Nu speelt de programmering nog een grote rol. “De netmanagers werken secuur aan uitzendschema’s die de kijkers verleiden ook af te stemmen op programma’s die ze niet spontaan aanzetten. Er zit een zorgvuldige opbouw in de televisieavond.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen