Ron Brandsteder: ‘Schop na van Erland Galjaard’

Ron Brandsteder is er niet boos over dat hij aan de kant is gezet door RTL, maar hij betreurt wel de manier waarop dat gebeurde. “Het enige wat ik niet zo fijn vond was de manier waarop ik mijn congé heb gekregen. En als het ware nog een schoppie nakreeg doordat RTL- directeur Erland Galjaard niet uitlegde waarom“, vertelt Ron Brandsteder in De Telegraaf. Inmiddels praat hij met MAX over grote nieuwe tv-shows. “Daar kijken ze gelukkig verder dan het achterhaalde idee van doelgroepen.

Volgens Ron zorgden de adverteerders bij RTL voor zijn vertrek. `De doelgroep die ze beogen, van 20 tot 49, is voor de adverteerder heilig. En daar zit ik alweer een tijdje boven. Wie betaalt, bepaalt. Ze hebben al die jaren de oren laten hangen naar de adverteerders. Zo werkt het daar. Vandaar dat leuke en goed scorende programma’s als Koffietijd en Life & Cooking ook de nek zijn omgedraaid. Ik heb het met veel plezier al die jaren gedaan, maar ik heb er niet wakker van gelegen dat ik weg moest. Ik mag nog mijn handen dichtknijpen, want bijvoorbeeld de gemiddelde carrière van een profvoetballer duurt tot z’n 32e.`

Programmadirecteur Erland Galjaard heeft volgens Brandsteder nooit duidelijk gemaakt waarom hij weg moest. “Hij kwam met termen als ’verjonging’ en ’nieuwe doelgroep’, maar er was domweg gewoon geen geld meer voor Ron. Omdat de adverteerders dus niet wilden betalen.

Zijn programma Dancing with the Stars werd overgenomen door Beau van Erven Dorens en Robert ten Brink ging Laat Ze Maar Lachen presenteren. “Robert zat er zelf ook wel mee, want die zie ik nog wel eens bij Ajax. Hij zei: ’Ron, het was absoluut niet mijn idee.’ Ik heb daar alle begrip voor. Ach, ik heb mijn bekendheid te danken gehad aan het medium televisie. Maar als mijn buurman elke avond na het Achtuurjournaal een lange neus trekt is hij ook binnen een maand beroemd.

Brandsteder maakt wellicht een tv-comeback bij ouderenomroep MAX. “Directeur Jan Slagter heeft gezegd dat hij graag met mij in zee wil, en daar ben ik wel vereerd mee. En jawel, er zijn inmiddels gesprekken, weliswaar nog in een vroeg stadium. We praten over grote shows. Immers, MAX krijgt per september zendtijduitbreiding en daarmee een gigantisch budget.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen