Paul de Leeuw wil dagelijkse talkshow op Nederland 3

Foto: VARAPaul de Leeuw zou graag een dagelijkse talkshow presenteren op de late avond van Nederland 3. Dat vertelde de VARA- presentator maandag in het programma 5 Jaar Later. De Leeuw wil op televisie graag wat langere gesprekken voeren. “Ik denk dat ik een ander tijdstip wel heel erg ambieer en dan later op de avond“, zei de 47-jarige De Leeuw tegen Jeroen Pauw. “Ik zou nog graag een dagelijks programma willen maken. Het liefst om een uur of 22.00 of 22.30 uur. Met gasten en dat op Nederland 3.”

De populaire tv-presentator voelt zich thuis op de late avond. “Ik ben ook niet echt iemand die op de primetime zit. Ik wil ook wel dingen doen waarvoor mensen me echt moeten zoeken op televisie. Dan kun je ook over meer grenzen heen gaan. Op primetime moet je rekening houden met kinderen en ouders die kijken. Dan heb je te maken met een enorm ‘moet dat nou’-gevoel. Dan denk je: ik moet door.”

De Leeuw zette dit jaar een punt achter zijn zeer succesvolle tv-show Mooi! Weer De Leeuw. Daarvoor in de plaats kwam Lieve Paul, dat minder goed bekeken wordt. “Ik heb onderschat dat je op een tijdstip op zaterdagavond staat waar je al vier jaar lang enorm volgens de verwachting van het publiek een programma maakt. Ik zei: ‘We gaan iets totaal anders doen’. Het is eigenlijk niet echt totaal iets anders geworden. We komen in maart nog dertien weken terug en dan moeten weg goed gaan nadenken wat we dan eigenlijk gaan doen.

Het VARA-gezicht vindt het jammer dat de kijkcijfers van Lieve Paul tegenvallen. “Ik had het wel een paar weken geleden met Sinterklaas. Toen dacht ik: Sinterklaas komt al tien jaar bij mij en dat werd massaal bekeken. Er kijken nog genoeg mensen, maar wat we altijd hadden, dat was het niet meer. Dat vond ik raar: het is een traditie.

Overigens keert Mooi Weer De Leeuw op oudejaarsavond nog wel even terug onder de titel Mooi! Weer een jaar. “Op Oud & Nieuw doen we weer een soort Mooi! Weer De Leeuw. Omdat het leuk is om te doen, maar nu maar één keer per jaar.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen