John de Mol wil House of Peace wereldwijd op tv

Geplaatst op do 17 dec 2009 om 14:58John de Mol wil zijn nieuwe programma House of Peace wereldwijd op televisie brengen. In de tv-show worden mensen uit conflictgebieden opgesloten in een huis, waar ze nader tot elkaar moeten komen. Dat vertelt Talpa-woordvoerder Thomas Notermans donderdag in het Algemeen Dagblad. Het is de bedoeling dat ook bekende gasten als Bono of de Dalai Lama langs komen. Volgens Talpa zijn conflicten vaak gebaseerd op vooroordelen. “En die kunnen we hiermee misschien wegnemen.


19 Reacties op “John de Mol wil House of Peace wereldwijd op tv”


 1. Tim

  Klinkt erg ambitieus! Ben benieuwd!

 2. Newhouse

  Klinkt interessant. Hoewel ik me afvraag of de gemiddelde nederlander in deze tijden van Ik Hou van Holland & Wat Vind Nederland wel interesse heeft in conflicten tussen bijvoorbeeld de hutu’s en de tutie’s: lijkt mij voor de gemiddelde kijker iets te ver van het bed. In Nederland zijn er eigenlijk geen groepen in conflict (Wilders/Moslims daargelaten, maar die doen niet mee aan een dergelijke show).
  Kortom: leuk idee, maar ik denk onuitvoerbaar & te inhoudelijk.

 3. Anoniem

  Geer en Goor in 1 huis?

 4. henkie spermatankie

  Gaat alleen nog maar meer ellende opleveren… je weet hoe heetgebakerd ze in bepaalde landen zijn

 5. Anoniem

  En waar of van wie is dit gestolen?

 6. Remco

  Waren we niet klaar met dit soort televisie?

 7. caesar

  Deze gedachten waren er al zo’n 10 jaar geleden bij John de Mol. Ik vrees dat het meer een gebrek aan creatieve armoede is dan een briljant nieuw idee.

 8. Oplettende kijker

  Ja, stop iedereen in een doos…

 9. Linda

  De Mol wil blijkbaar weer een miljard verdienen aan sex, geweld en rock ’n roll. Had ie na zijn eerste miljard niet een cursus beschaving kunnen betalen? Zit de wereld op die perversiteiten te wachten? Heeft hij met zijn bekendheid en geld geen sociaal-maatschappelijke functie die verder gaat dan poep en pies?

 10. Tetje

  Reactie op Newhouse: House of Peace klinkt in elk geval nogal gewichtig. Het is zeker wel uitvoerbaar en wat is te inhoudelijk? Conflicten? Globaal bekeken heeft iedereen ermee te maken, het is het oudetijdsdenken, die domineerden in de wereld met alle gevolgen van dien, vastgoedfraude, bankenkrisis, de werkeloosheid, het vervuilde milieu, de oversexualisering, het apen gedrag met Viagra als de leader, (money) de geldhonger, de opgepompte ego’s. Het is zo oubollig als de pest. We zijn er geen steek mee verder gekomen, op het gemak dat de mens nu dient na dan. Maar het kan allemaal veel beter en schoner, veel meer nieuwetijdsdenkers krijgen gelukkig eindelijk eens de ruimte om hun visies te ontvouwen nu die overheersende olifanten in porcelijnwinkels eindelijk de monden gesnoerd wordt. De hele boel moet upside down, het denken en dus de hele beschaving. Dat zal een sprong voorwaarts gaan maken. Ik zou zeggen onuitputtelijke bron die ook nog eens stukken boeiender is dan menig opvul programma dat nergens over gaat en daar weer herhalingen van.

 11. Mark

  Ik denk dat dit in de basis een heel erg goed idee is! Hopelijk kan het in zo’n jasje gegoten worden dat het niet teveel naar Big Brother neigt en eigen karakter krijgt. Laat mensen maar geconfronteerd worden met hun “tegenstanders”, laat mensen maar eens worden gedwongen om de tijd te nemen om te kijken wie die tegenstander nou eigenlijk is. Is hij nou wel zo gevaarlijk of zo achterlijk, etc.. Goed idee van De Mol, hopelijk krijgt hij het gemaakt!

 12. bluetriangle

  De aard van het onderwerp duidt in de richting van serieuze publieke televisie. Kan me niet voorstellen dat Jan Modaal hierop in prime time op de RTellen en SBessen van deze wereld zit te wachten. Ik zou zeggen…Geef John hier een kans….

 13. Johan B.

  Het lijkt mooier dan het is. Stop Joden en Palestijen in zo’n huis. In het begin gaat het goed, maar op het moment dat er conflicten optreden zou het zomaar kunnen omslaan in geweld buiten het House of Peace.

 14. Nils

  DIT IS GEJAT VAN DR. PHIL
  Dr. Phil stopte ook allerlei tegenstanders in 1 huis. Een vetzak en iemand die een hekel had aan dikke mensen, een neger en iemand die een hekel had aan gekleurde mensen etc. etc. Is allemaal al gedaan dus…

 15. Chiel

  Reactie op Nils: Inderdaad! Een van de weinige wel boeiende afleveringen van Phil.

 16. Claar

  Reactie op Nils: Nils, je hebt gelijk. Regelrecht gejat!

 17. Yezkilim

  Ik zou beginnen met roodkapje en de boze wolf.

 18. Robbert van Zinfo.nl

  Wauw, eindelijk een zinvol format van John de Mol. Zal zijn zoon Johnny misschien hem op een idee hebben gebracht?

 19. r.wolters

  geef mij de oude vertrouwde bigbrother maar terug dat was pas tv,waarom nu weer iets wat er op lijkt,bigbrother is een goede formule.
  De goude kooi en KBL waren al een aftreksel van bigbrother,en dat heeft handen met geld gekost.
  Kom op John…….BIGBROTHER…..op tv
  namens heeeel veel fans,
  dank je wel

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.