EO lanceert uitgebreid video-archief op internet

Foto: EODe EO heeft donderdag op haar website EO.nl een uitgebreid audio- en video-archief gelanceerd. De omroep stelt ruim 1400 afleveringen van meer dan 100 verschillende programma’s beschikbaar op internet. “En het archief zal de ko- mende maanden alleen maar groeien“, zegt Eindredacteur Interactieve Media Tineke van der Velde. Hoofd Internet Johannes Verelst vult aan: “De EO is de eerste omroep die op zo’n structurele manier zijn audiovisuele archief opent voor het publiek.”

WebTV is de naam van de nieuwe EO-videoplayer. De bezoeker kan hier op twee manieren naar kijken. “We bieden een afspeellijst van EO-programma’s die continu achter elkaar doorlopen. Daarnaast is het mogelijk om een specifiek programma op te zoeken om terug te kijken“, zegt Verelst.

Zowel oude als nieuwe programma’s zijn terug te zien via de nieuwe videoplayer, vertelt Van der Velde. “We hebben gemerkt dat mensen zowel programma’s van weleer als ook van de afgelopen week graag terug willen zien. De webTV player brengt al deze programma’s bij elkaar in één overzichtelijk scherm.”

Niet alle programma’s zullen online komen. “De rechten voor het uitzenden via internet blijken lastiger te regelen dan voor het uitzenden via televisie. Daarom kunnen we helaas niet alle programma’s uit heden en verleden laten zien.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen