Hugo Borst: ‘Jan Mulder beste sidekick op televisie’

Hugo Borst, die regelmatig te zien is als tafelheer in De Wereld Draait Door, vindt Jan Mulder de beste sidekick van de Nederlandse televisie. “Met Marc-Marie Huijbregts als goede tweede. Ze zijn allebei extreem grappig en intelligent“, zegt Borst in Veronica Magazine. Mulder zelf vindt dat Jort Kelder het op televisie erg goed doet als sidekick, vertelt hij in het magazine. “Jort heeft een heleboel flair, is geëngageerd, geïnteresseerd, kan goed kritisch zijn en hij lult niet met de anderen mee.

De 64-jarige Mulder is ook onder de indruk van Eva Jinek. “Zij heeft een aantrekkelijk soort ingetogen intellect. Ze zegt niet zoveel, maar als ze ergens mee komt dan heeft het meerwaarde. Het is lastiger dan je denkt hoor: je zit er maar zo’n beetje bij en opeens moet je ingrijpen. Het is ook belangrijk om niet té gespannen te zijn.

Geld is voor Mulder niet de enige reden om aan te schuiven in tv-programma’s. “Ha ha, nee, ik kreeg geen miljoen per jaar bij Barend & Van Dorp. Ik doe vooral mee, omdat ik het in de studio gezellig vind. Ik houd van die alledaagse weggooi-actualiteit. Bovendien kom je allerlei leuke mensen tegen. Femke Halsema… jááá.

Borst bekent wel een commercieel motief te hebben. “Het is vooral leuk en gezellig om eraan mee te werken. En ik doe het – indirect – omdat ik dankzij een grotere naamsbekendheid mijn boeken beter verkoop.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen