Hugo Borst: ‘Jan Mulder beste sidekick op televisie’

Geplaatst op ma 07 dec 2009 om 11:36

Hugo Borst, die regelmatig te zien is als tafelheer in De Wereld Draait Door, vindt Jan Mulder de beste sidekick van de Nederlandse televisie. “Met Marc-Marie Huijbregts als goede tweede. Ze zijn allebei extreem grappig en intelligent“, zegt Borst in Veronica Magazine. Mulder zelf vindt dat Jort Kelder het op televisie erg goed doet als sidekick, vertelt hij in het magazine. “Jort heeft een heleboel flair, is geëngageerd, geïnteresseerd, kan goed kritisch zijn en hij lult niet met de anderen mee.

De 64-jarige Mulder is ook onder de indruk van Eva Jinek. “Zij heeft een aantrekkelijk soort ingetogen intellect. Ze zegt niet zoveel, maar als ze ergens mee komt dan heeft het meerwaarde. Het is lastiger dan je denkt hoor: je zit er maar zo’n beetje bij en opeens moet je ingrijpen. Het is ook belangrijk om niet té gespannen te zijn.

Geld is voor Mulder niet de enige reden om aan te schuiven in tv-programma’s. “Ha ha, nee, ik kreeg geen miljoen per jaar bij Barend & Van Dorp. Ik doe vooral mee, omdat ik het in de studio gezellig vind. Ik houd van die alledaagse weggooi-actualiteit. Bovendien kom je allerlei leuke mensen tegen. Femke Halsema… jááá.

Borst bekent wel een commercieel motief te hebben. “Het is vooral leuk en gezellig om eraan mee te werken. En ik doe het – indirect – omdat ik dankzij een grotere naamsbekendheid mijn boeken beter verkoop.
4 Reacties op “Hugo Borst: ‘Jan Mulder beste sidekick op televisie’”


 1. Daan

  Jan Mulder WAS ooit de beste sidekick. De laatste jaren wordt hij steeds meer een parodie op zichzelf met vreemde uitspraken in zowel Studio Voetbal als DWDD. Vooral vorige week met Hans Kazan was het tenenkrommend hoe dom en onfatsoenlijk Jan Hans steeds benaderde met zelfs uiteindelijk de vraag of Hans zijn broek wilde laten zakken (waarop ook Matthijs verbaasd reageerde).

 2. Steven

  Tsjonge, tsjonge, wat een onverwachte incestueuse keuzes van die Borst, zeg. Heeft MC nog belangrijke zaken te melden of was het dit? :?

 3. Bas

  Wij van WC eend adviseren WC eend. :(

 4. Lies

  Vind Johan Derkse ook een geweldige sidekick…..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.