Paul de Leeuw verliest half miljoen kijkers op zondag

Geplaatst op ma 07 dec 2009 om 11:58

Foto: VARADe televisieshow Lieve Paul PS van Paul de Leeuw trok zondagavond een half miljoen kijkers minder dan gebruikelijk. Hoewel er de afgelopen weken ongeveer anderhalf miljoen mensen keken naar de amusementsshow op zondag, zaten er dit keer ‘slechts’ 1.048.000 kijkers voor de buis. Lieve Paul PS moest het voor het eerst in weken stellen zonder de sterke lead-in van Boer Zoekt Vrouw. Zelf weet de tv-ster niet zeker waar zijn kijkers gebleven zijn. “Ik denk bij het schaatsen op Nederland 3.

Boer Zoekt Vrouw, goed voor ruim vier miljoen kijkers, stond tot vorige week nog vòòr Lieve Paul PS op het programma. Op Zoek Naar Mary Poppins is de nieuwe lead-in en werd door 1,4 miljoen mensen bekeken. “De lead-in was goed“, zegt De Leeuw op zijn Twitter. Hij denkt dat de concurrentie deze week heviger was. “Maar in de minuutanalyse gaan ook veel mensen weg als de Sint ook weg gaat.

Lieve Paul wordt zowel op zaterdag als zondag uitgezonden. Op zaterdag waren de kijkcijfers al langer teleurstellend, maar nu vallen ook de kijkcijfers op zondag tegen. “We wensen Linda de Mol een lange vakantie toe“, grapte De Leeuw eerder.
58 Reacties op “Paul de Leeuw verliest half miljoen kijkers op zondag”


 1. !#Michael#!

  Hij verliest 500dznd kijkers, Linda wint er 200dznd tov vorige week… en het ligt aan het schaatsen?!

  Paul moet niet zo piepen, 1 miljoen kijkers is nog altijd een geweldige score! Waar elke omroep tevreden mee is!

 2. Anoniem

  Goed nieuws.

 3. Anoniem

  de afgelopen.. wat, twee jaar, misschien langer, scoort hij fantastisch. Nu is het minder en gaat’ ie echt heel kinderachtig lopen doen. Alsof’ie niet tegen z’n verlies kan. Terwijl er geen eens een wedstrijd is. Dat zit in z’n hoofd.

  Ik vind het wel fijn dat RTL en SBS in het weekend goed scoren. Dan laat de PO zijn ware kleuren weer eens zien. Alles voor de kijkcijfers tegenwoordig. Treurig.

 4. HIJ

  Reactie op !#Michael#!: Maar hoort Paul nu nog bij de 5 grootverdieners van de NPO? Is zijn talent nog wel uniek genoeg?

 5. Lief

  Misschien heeft het vieren van Sinterklaas ermee te maken? Eerst volgende week afwachten en dan conclusies trekken..

 6. Chiel

  Valt toch nog best mee? Er zitten nu geen 4 miljoen kijkers meer voor…

 7. Daan

  Hoewel de meeste presentatoren en zenders nog erg blij zouden zijn met 1 miljoen kijkers, gaat dit natuurlijk voor Paul de Leeuw niet op. Gezien de vele reacties die hij zelf hierover geeft maakt hij zich ook best nerveus hierop. Waar mensen tot vorig seizoen nog bijna automatisch op hem afstemden haken er nu steeds meer af. En dit kan echt niet alleen maar de formulewijziging liggen. Misschien is Paul ook iets teveel met zichzelf bezig en te weinig met de gasten, publiek en kijker.

 8. Doortje

  Kinderachtig om nu ineens te gaan berekenen hoeveel kijkers er wegzappen. Doet men alleen bij het programma van paul de leeuw en niet bij andere programmas.

 9. Anoniem

  Hij weet niet waar de kijkers zijn gebleven ? Antwoord is heel eenvoudig,gewoon nog steeds thuis maar ze zijn gewoon klaar met die man. Ik hoop dat hij het nu wel snapt .

 10. Hans

  Dit is de eerste keer dat ik lach om Paul de Leeuw, hihihi.

 11. Wouter

  Ik vind de formule van dit programma niks.. MOOI! weer de leeuw was echt leuk en had een duidelijk concept! Ik snap het idee van dit programma niet echt!

 12. Rik

  Deze man verdient het om keihard onderuit te gaan en wel nu!

 13. Claire

  Blijkbaar valt het wel mee met het unieke talent van Paul de Leeuw. Altijd al gedacht. Nederlanders hebben een nogal lage standaard wat talent betreft, Paul de Leeuw is een exponent van deze middelmatigheid.

 14. Steven

  Paul de Leeuw heeft inmiddels het slechts scorende prime-time programma van Ned1, een trieste constatering voor het voormalige kijkcijferkanon.

 15. Vincent

  Dat iedereen zoveel ‘waarde’ hecht aan die kijkcijfers. Is toch een optelsom van gemiddelde gebruikers met zo’n kastje. En houdt men rekening met diensten als ‘Omroep Gemist.’ Want ik kijk veel terug….Is toch ook een kijker?

 16. den

  Reactie op Wouter: ben ik helemaal met je eens

 17. Toran

  Paul de Leeuw is gewoon vergane glorie, hij had met zijn programma’s moeten stoppen ten tijde van zijn hoogtij-dagen, het is zonde iets ellelang uit te melken.

 18. Bas

  De Leeuw is inderdaad vergane glorie.
  Goed beschouwd doet hij het nu beter.
  Na Mary Poppins vluchten er 400 duizend mensen weg.
  Na Boer zoekt vrouw gingen er 2,5 miljoen rap naar een andere zender.
  Het toont allemaal aan dat PdL zijn beste tijd heeft gehad en dat mag ook wel na 26 jaar en weekend aan weekend 2 avonden op TV.
  Op een gegeven moment is de koek op, zelfs voor de NED1 kijker die erg verzot is op formules die vaak al 10 of 20 jaar meegaan.

 19. Chazia

  Paul, ‘ kunstje’ is uitgewerkt. Je bent de zwakste schakel. Tot ziens!

 20. Anoniem

  Paul, ga toch met die adoptiekinderen van je verhuizen naar het land van herkomst. Veel beter.

 21. Anoniem

  Ik was een groot fan van Paul de Leeuw maar zn nieuwe show is erg saai, kijk niet meer

 22. Aap uit de mouw

  Flauw de Geeuw, stop met TV en ga je zuurverdiende rechtse geld uitgeven. Dan help je de middenstand nog aan wat omzet!

 23. Yves

  Ik werd altijd wakker met een wensje in mijn hoofd…en nu lijkt hij uit te komen: de val van Paul de Leeuw!

 24. mark

  Was inderdaad saai gisteren, het lijkt tegenwoordig mer op een talkshow, en nog slaapverwekkend ook. Alleen de uitzending met Sint van afgelopen zaterdag is dit seizoen leuk geweest, de rest slaapvekkende lul-tv. Misschien dan maar de SBS familiefims komende weken…

 25. Anoniem

  Boer Zoekt Vrouw… Paul Zoekt Kijkcijfers.

 26. David (2)

  Zucht.. probeert Paul nou elke keer een ‘smoes’ te verzinnen waardoor hij lagere kijkcijfers heeft? Paul, mensen vinden je programma gewoon NIET LEUK! Die 1,5 miljoen had je te danken aan in slaap gevallen Boer Zoekt Vrouw kijkers tot nu toe, nu blijft de kern over en die ligt rond de 1 miljoen. Nog steeds niet erg verkeerd trouwens, en iedereen heeft zijn mindere periode, maar geef dat dan toch eens toe! Of beter nog; ga lekker een jaartje er tussen uit, nieuwe ideeen op doen, en dan over een jaar (of 2) groots terugkomen, ik weet zeker dat er dan weer 2 miljoen mensen voor de buis zitten.

 27. Hans Nijhuis

  De sinterklaasuitzending op zaterdagavond van Lieve paul was erg leuk
  Zondag Lieve Paul ps begon leuk met het duet met Guus Meeuwis
  maar toen werd het een praatprogramma tot het eind
  wilde Paul nog wat zingen maar de tijd was op dus dat ging verder op internet
  Erg saai de zondag, het begin was goed maar ik ben ook weg gezapt naar een kwartier…..
  Er zat geen gezelligheid meer in het programma….
  Sorry Paul maar het programma is amusument geen talkshow mag ik hopen…

 28. Sander

  Paul de Leeuw, het pseudo-kijkcijferkanon van Nederland, blijkt toch niet zo populair te zijn. Als zijn programma’s goed scoren is het dankzij hem, want o zo onmisbaar en o zo bepalend voor het succes van het programma. Scoren zijn programma’s minder goed, dan ligt het aan de buitenwacht. Als het niet zo triest was, was het ronduit lachwekkend.

 29. Anoniem

  Zelfs de wannabe-intellectuelen lusten hem niet meer…

 30. Renate

  Wie zei ook alweer dat Paul de Leeuw een uniek talent is???

 31. Tim

  Wat sommigen in deze veredelde mongool hebben gezien, is mij tot op de dag van vandaag een raadsel. Het zal wel komen omdat hij bij de VARA zit, ik geen andere reden bedenken.

 32. Peter

  Wanneer komt Mooi! weer de Leeuw terug. Dat was een superleuk programma. Je ziet als kijker dat Lieve Paul gewoon op 1 of andere manier niet klopt. Zelfs het openingsliedje is slecht. De studio ziet er niet zo gezellig meer uit als bij Mooi! weer de Leeuw. En is Adje ineens vertrokken? Ook nooit meer iets van gehoord. Je merkt als kijker dat ze enorm aan het zoeken zijn om het leuk te maken, maar dit lukt op 1 of andere manier niet. Ik vergelijk het steeds met Mooi! weer de Leeuw. Een nieuw programma moet eerst ook natuurlijk de kans krijgen, maar die hebben ze nu wel gehad volgens mij. Erg jammer allemaal. Snel weer terug naar de oude formule Paul……..dat vonden je kijkers leuk.

 33. Pistooltje

  hij kan goed presenteren.. Maar moet gewoon met een leuker progamma aankomen.. En niet met dat Saaie Lieve Paul..

  Bedoel ze hebben niet voor niks de televizierring gewonnen en tot vorig jaar giga cijfers behaald! Paul moet gewoon met wat beters komen!

  Of Paul ga er ff een jaar tussenuit! Bedoel dan bn je weer fris! Maak van je Carriere geen sleur! Maar hou je kijkers en fans beetje hongerig!

 34. mark

  Er kan beter staan: Ned. 1 verliest 3 miljoen kijkers t.o.v afgelopen weken.

 35. Theo van den Broek

  De Leeuw is geen FLIKKER waard!

 36. PdL

  Ondanks dat de cijfers iets minder zijn, blijft het rond de miljoen. Het is een kwestie van gewenning.

 37. jaap

  afgekloven programma van deze one trick pony, al 25 jaar hetzelfde doen, phh, laat hem nou eens eerst interesse in de gasten tonen i.p.v. zichzelf

 38. Knotsie

  Jullie moeten allemaal 5 jaar later moeten zien over een paar weken met Paul. Dan wordt het een en ander wel duidelijk.

 39. Dana International

  Reactie op PdL: Maar wel een grote teleurstelling

 40. Aap uit de mouw

  Reactie op PdL: Paul, waarom houdt jij je bij 1 kunstje? De daling van de kijkcijfers kan blijvend lineair zijn en dat went nooit. Kom eens uit de televisiekast en laat zien wat je nog meer kan.

 41. Donald

  Het is mij onbegrijpelijk dat er naar BZV bijna 4x meer kijkers kijken dan naar PdL. Zijn wij nu zo afgestompt dat meer dan 25% van de Nederlanders alleen maar willen kijken naar hoe een boer z’n stampotje in z’n mond schuift?
  PdL is ook niet alles maar er zit tenminste nog wat humor in, dat kan je van vele andere programma’s – bijv. Ik Hou van Holland (die titel alleen al..ppfff) – niet zeggen.

 42. Jow

  Reactie op Aap uit de mouw:
  Dat zegt hij toch? Gewenning. Als mensen 20 jaar lang enkel humor gewend zijn en nu is het een mix van humor, informatie en serieuze gesprekken, dat moet wennen. Of dat ooit zal gebeuren is de vraag, maar ik moet zeggen dat ik MWDL laatste jaar ook zat was, ik ging er niet meer voor zitten.
  En voor Paul zelf is dit misschien een verbetering, hoewel hij zijn rol nog wel moet vinden, want af en toe lukt het hem niet (vind ik) de draad snel op te pakken nadat er een vraag gesteld is, dan komt hij met opmerking om de leegte te vullen, die dan niet grappig moet zijn. Uiteindelijk zal alles wel op z’n plek vallen denk ik, maar niet alles gaat in 1 dag. De crisis kan morgen voorbij zijn, over een jaar zijn de gevolgen daarvan toch nog voelbaar.

 43. Jow

  Die dan wel grappig moet zijn, maar niet is. bedoel ik;)

 44. Wendy

  Wat een gezeur toch weer allemaal. Laat een ieder toch in zijn waarde. Als je er naar wil kijken dan doe je dat en anders toch niet.
  Er zijn wel meer programma’s die minder scoren dan voorheen en daar hoor je niemand over. Dit gaat echter om Paul de Leeuw en dus moet iedereen er weer wat over zeggen. Laat die man lekker z’n ding doen, er zit een knop op je tv!!!!

 45. Marleen

  Ik hoor paul niet zeuren over kijkcijfers. De media blijft steeds maar zeggen dat hij minder kijkers heeft. Een miljoen is Fantastisch. De media vraagt steeds weer om zijn reactie.
  Het programma moet nog groeien. Geen enkel programma op televisie is in één keer goed.

 46. Anoniem

  Reactie op PdL:
  Ik zat in de zaal vrijdag. Je opening is sterk. Maar dan zakt na verloop van tijd de energie weg uit het programma. Ik vind door verkeerde redactionele keuzes! Wat wil je bereiken met het jongetje dat gek is op Romeinse ridders??Je bouwt in begin iets op. Maar je maakt het vervolgens niet af. De jongen komt later terug en mag gaan zitten in Romeins kostuum… Wat een anti-climax! Dit item kost dus alleen maar tijd en haalt vaart uit de show. Dit had je voor de show al kunnen bedenken. Slechte eind-redactie!!
  Ik mis de passie en creativiteit die in Mooi Weer de Leeuw wel zat. Toen werden kijkers verrast en op verkeerde been gezet. Ook de gasten waren niet veilig bij de Leeuw. Nu wel!

 47. Lies

  Reactie op PdL: Je krijgt van mij een dikke kus Paul. Waarom? Omdat je een van de weinige bent (producer, presentator en wat mij betreft kijkcijferkanon) die het lef heeft om persoonlijk te reageren op berichten op deze website. Groet, Lies

 48. Johan B.

  Alhoewel Linda meer kijkers trekt zal dat grotendeels met BZV te maken te hebben. Het schaatsen is wellicht de oorzaak. Volgende week zondag zullen we het weten. Immers, geen schaatsen dan.
  Hoe lang gaat Paul eigenlijk door? Want het schaatsen op de OS is tijdens de avonduren. Waarschijnlijk houdt Paul dan hooguit een kwart miljoen kijkers over.

 49. Anoniem

  Reactie op Lies: Lies, ben met je eens dat het PdL siert dat hij reageert op berichten hier. Maar waarom genoegen nemen met 1 miljoen kijkers (onder het mom “kwestie van gewenning”) als je veel meer in je mars hebt? Ik erger me kapot aan die halfzachte mentaliteit. Haal alles eruit wat erin zit. Of doe het anders niet! Dan moet je niet 2 uur per week primetime televisie willen maken. Linda de Mol is wat dat betreft wel een vakvrouw. PdL niet. Linda zal niet eerder rusten voordat haar show inhoudelijk 200% in orde is. PdL vind het blijkbaar wel goed zo. Resultaat: kijkers die massaal wegzappen als Sinterklaas geweest is.

 50. Dave

  Het is opmerkelijk dat zoveel mensen naar IHVH kijken, dat programma is iedere week hetzelfde en veeel te lang.

 51. Lies

  Reactie op Anonymous: Beste Anonymous,
  Ik reageer altijd onder mijn eigen naam, maar het is je vergeven.

  Je vergelijkt Linda de Mol met Paul de Leeuw. Dat is appels met peren vergelijken. Linda werkt volgens een concept, haar show is van A tot Z uitgekauwd. Dat kun je haar niet kwalijk nemen, het is inderdaad een vakvrouw, met humor en improvisatietalent. Maar ze heeft zich te houden aan de richtlijnen, het zou me niet verbazen als er schrijvers aan te pas komen.

  Paul moet ieder weekend ook 2 uur televisie vullen, 2 uur zonder script met alleen wat input van zijn redactie. Hij laat zich inspireren door het nieuws, door de input van zijn publiek en fans, door de kalender enz. Er zijn geen prijzen te winnen, etc.

  Vertel mij maar eens in wiens schoenen je liever zou staan?

  Gr. Lies

 52. Anoniem

  Reactie op Lies: Lies, ik vergelijk geen appels met peren, ik vergelijk 2 primetime programma’s. Linda kiest voor strak format. Paul kiest voor vrijheid blijheid. Prima. Maar als Linda al heel veel tijd steekt om haar show perfect te krijgen, laat staan hoeveel tijd en creativiteit PdL in zijn show moet steken om die perfect te krijgen… Dat doet hij niet, want elke week zie ik veel slappe items. Die gitaristes zaterdag. Dat was toch slecht bedacht en nog slechter geproduceerd?! Het drummertje was wel heel goed, maar waarom die 3 gitaristes vervolgens niet??

 53. een andere Anonymous

  Reactie op Lies: Je hebt HELEMAAL gelijk. Linda doet 6 weken IHVH met elke week exact hetzelfde riedeltje (anderhalf uur dubbelliggen om de flauwe grappen van Jeroen) met een spel dat tevoren geheel is uitgeschreven op de autocue volgens een vast concept en na 6 weken is ze er al weer klaar mee, heeft ze de buit binnen en in het klaar.

  Paul vult 40 weken per jaar 2 uur TV. Hij heeft wel autocue maar dat is een andere vorm. De autocue van Paul bevat enkel puntsgewijs een soort draaiboek met de naam van een gast en het onderwerp. De rest doet Paul idd uit het hoofd. Dat blijkt ook als hij hele gesprekken met het publiek aangaat, dat kun je tevoren niet uitschrijven als je de mensen voor het eerst ziet en ja, uit ervaring weet ik dat hij die mensen voor het eerst ziet. Paar dingen staan vast omdat die voorbereiding nodig hebben maar ook regelmatig gooit Paul tijdens de opname ineens de boel om of heeft op het eind van het programma ineens door dat hij te lang met het publiek heeft staan ouwehoeren waardoor een item doorschuift naar internet of de week erna. Ik heb zijn autocue vaak genoeg gezien om te weten dat daar geen complete teksten opstaan (op de songteksten na).

  Van tevoren wist ik al dat hier feestgevierd zou worden en MC het groots zou melden dat Paul lager scoorde gisteren, maar waarom niet als Linda vorige week een half miljoen lager scoorde dan in het begin? We durvern hier nog steeds niet kritisch te zijn over RTL, da’s duidelijk en dan volgende week op prime time zaterdagavond RTL HERHALINGEN… als er nou IETS TRIEST en ronduit ZIELIG is dan is het je zendtijd op zaterdagavond vullen met zielige herhalingen… nee DAN ben je een TV station om trots op te zijn…

 54. Lies

  Reactie op Anonymous: Reactie op een andere Anonymous: Bedankt voor jullie reacties, fijn om met jullie van gedachte te wisselen! Vergeet niet dat Paul afhankelijk is van zijn gasten, zijn publiek, zijn muzikale begeleiding en niet te vergeten Adje….
  Ik denk dat Linda de Mol een luxere positie heeft dan Paul de Leeuw, haar broer is de grote John de Mol en hij zal haar altijd behoeden voor evt. valkuilen.
  Maar qua creativiteit (zang etc.) behoort Paul tot een andere categorie. Misschien heeft Paul wel teveel hooi op zijn vork genomen de afgelopen maanden, misschien werkt dit terug in de kijkcijfers. Neemt niet weg dat ik voor beide enorm veel ontzag heb.
  Groet, Lies

 55. jantine

  Wat een negatief gedraak weer over paul de Leeuw. De mensen die reageren zij van het kamp die Paul de Leeuw nooit leuk hebben gevonden. Ik vind zijn nieuwe programma ook niet erg duidelijk en maar met vlagen leuk maar dat kan ook gewoon gemeld worden. Het niveau word hier steeds lager….. zucht

 56. Anoniem

  Reactie op jantine: Jantien, ik ben juist wel van het kamp Paul de Leeuw! En daarom juist ben ik hier kritisch op PdL. Ik ben het meest kritisch op diegene met het meeste talent!! Over alle talentloze presentatoren zal je mij hier niet horen…
  PdL kiest er zelf voor om elke week 2 uur primetime televisie te brengen. Maar de invulling daarvan is voor mij onder de maat, die ik als trouwe kijker van PdL gewend was. De PdL van nu is lang niet meer zo leuk, spannend en verrassend als 2 jaar terug. Hoe komt dat? Ik denk door gemakzucht. Hoe kan je nu 2 uur toptelevisie per week maken als je daarnaast ook nog allerlei andere zaken doet, zoals creatief directeur en concerten, en dit ook nog combineert met een druk prive-leven? Het is nu meer kwantiteit dan kwaliteit. Met als gevolg: matige kijkcijfers en dus matig succes.
  Linda de Mol gebruik ik als voorbeeld, omdat zij zich 100% focust op 1 project. Niet 10 projecten tegelijk.
  Ik ben ervoor dat PdL zich 100% focust op Lieve Paul. En al die leuke bijzaken aan vele anderen overlaat. Ik vind als VARA-lid dat de VARA en NL1 dit ook van PdL mogen eisen. Anders moet hij niet 2 uur televisie per week willen maken. Beperk je dan liever tot een serie van 10 weken! En neem daarna de tijd voor andere zaken…

 57. anonymusje

  tja er komt een tijd dat je succes voorbij is….

 58. JP!

  Wel eens gehoord van Sinterklaas ??

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.