TROS in tv-show op zoek naar Songfestival-inzending

De TROS gaat volgend jaar in een televisieshow op zoek naar de act die Nederland zal vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival 2010. Dat zegt Pierre Kartner, die het Songfestival-lied zal schrijven, zondag in De Telegraaf. “Er komt een televisiestrijd tussen allerlei zangers en zangeressen. Nieuw talent allemaal. En ik zit dan in februari in zo’n soort Willem Nijholt-stoel omdat ik uiteindelijk mag zeggen wie er met mijn liedje weg mag. Het liedje is toch een beetje mijn kindje.

Over een maand moet Vader Abraham aan de TROS laten horen welk liedje hij wil inzenden. “Over een maand gaat de TROS luisteren. Ik kan nu al zeggen dat het geen rampestampnummer wordt. Ik denk dat je klein moet durven beginnen met een simpel gitaartje of zo. Weet je, Het kleine café aan de haven is in zoveel landen uitgebracht. Dat kunnen nu bijna een miljard mensen zingen. Dat heb ik in deze zelfde kamer geschreven. Dan moet het nu ook kunnen lukken.

Hij verwacht dat Nederland absoluut kans kan maken op het Songfestival. “Kijk naar die kleine Ralf. Een Nederlandse jongen van veertien die net in het Junior Songfestival heeft getriomfeerd. Voor het eerst in 34 jaar dat we wonnen. Gewoon door simpelweg met passie over zijn eigen hobby tapdansen te zingen. We moeten dicht bij onze kern blijven. En dus ook trouw blijven aan onze Nederlandse taal.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen