Australische hitserie Summer Heights High bij de VARA

Foto: VARADe VARA brengt vanaf zondagavond de Australische hitserie Summer Heights High op televisie op het themakanaal Humor TV24. De serie, die gefilmd is in de vorm van een documentaire, volgt een docent en twee studenten aan de openbare school Summer Heights High. “Het opvallende aan de drie personages is dat zij allen gespeeld worden door dezelfde acteur: Chris Lilley“, vertelt een zegsvrouw. “Chris is niet alleen de acteur van deze serie, hij is ook de maker en de schrijver ervan.”

Summer Heights High is een satirische parodie op het middelbare schoolleven. De serie, die uit acht afleveringen bestaat, brengt in kaart wat er allemaal gebeurt op een gemiddelde Australische school. “Het is een wereld waar kleine kwesties als reusachtig worden beschouwd en waar het erg belangrijk is om bij een sociale groep te horen. In de comedyserie worden carrières gebouwd, opinies gevormd, dromen gerealiseerd en hoop verbrijzeld.”

Volgens de VARA was Summer Heights High een groot succes in Australië. “Summer Heights High werd na de eerste uitzending in Australië meteen een kijkcijferkanon“, vertelt de woordvoerster. “Acteur Chris Lilley won in 2006 de Rose d’Or award in de categorie Beste Artiest voor het Beste Mannelijke Comedy-optreden.

Summer Heights High is zondag om 22.50 uur te zien op Humor TV24.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen