Paul de Leeuw: ‘Linda de Mol mag lang op vakantie’

Foto: VARAAls het aan Paul de Leeuw ligt, gaat zijn tv-collega Linda de Mol voor lange tijd op vakantie. Zijn tv-show Lieve Paul weet op zaterdag niet te winnen van Ik Hou Van Holland. “Lieve Paul scoort zondag heel goed, maar zaterdag kunnen we wel wat beter. We wensen Linda de Mol een lange vakantie toe“, grapte De Leeuw zondag in het wekelijkse tv-programma van Annemarie Jorritsma op RTL 7. “We zijn er ook nog steeds niet achter wat het programma nou moet worden, dus dat is nog een enorme klus.

De Leeuw is momenteel vooral druk met zijn tv-bedrijf EVA, dat het op dit moment even moeilijk heeft. “Dat er mensen uit moesten vond ik het meest treurig. Het was gedwongen, omdat je financieel door moet kunnen gaan. Dat vind ik heel erg, ja. Het werd ook wel begrepen binnen het bedrijf. Er gingen er acht uit“, aldus De Leeuw. “Op het moment dat er zoveel inkomsten komen, dan let je niet op een dubbeltje meer of minder. Dan is het er snel uit. Dat zag je ook in ons bedrijf. Je investeert bijvoorbeeld in plasmaschermen en op een gegeven moment waren er meer plasmaschermen dan personeel. Zo snel kan het gaan. Ik dacht vorig jaar: wij worden het succesvolste mediabedrijf van Nederland, Europa hier komen we. Maar dat is natuurlijk niet zo.

Dat het minder goed gaat met EVA, is volgens De Leeuw vooral te wijten aan externe factoren. “De televisiewereld is de laatste tijd voorzichtiger geworden en valt terug op oude successen. Je kunt wel de hele dag over nieuwe ideeën denken, maar als je ze nergens kwijt kunt, heb je als ondernemer een probleem. Je kunt 140 formats hebben, maar als je ze niet verkoopt heb je nog niets.

De VARA-ster zelf zit er in ieder geval nog warmpjes bij. “Mensen verdienen hun geld en ik verdien meer dan de Balkenende-norm. Ik heb niet zeven bedrijven zoals gesuggereerd. Ik heb EVA en een moederholding en verdien ongelooflijk lekker mijn geld. Daar ben ik heel blij mee.

Op dit moment lopen er een aantal proefprogramma’s. “Er zitten verschillende dingen in de pijplijn, bijvoorbeeld een nieuw programma met cabaretier Alex Klaassen. En we hebben een quiz waar we mee beginnen: Het Vip-kwartet“, aldus De Leeuw. “We hebben afgesproken om ons meer te richten op de programma’s rondom mij of programma’s die ik echt zelf ontwikkel, zoals de nieuwe Zo Vader Zo Zoon.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen