NCRV volgt vier kinderen van wieg tot volwassenheid

Foto: NCRVDe NCRV komt vanaf 2010 ieder jaar met een serie afleveringen waarin vier kinderen worden gevolgd vanaf de wieg tot hun volwassenheid. Het programma heet Generatie 2010 en zal steeds in januari worden uitgezonden. “Generatie 2010 volgt de gezinnen van heel dichtbij waardoor een nauwkeurig en mooi tijds- beeld ontstaat op basis van vele grote en kleine gebeurtenissen“, aldus NCRV. “Naast de opnamen van verslaggevers leggen de gezinnen hun dagelijks leven ook zelf vast op beeld.

Elk jaar laat de NCRV in januari in een aantal afleveringen zien hoe het de gezinnen het afgelopen jaar is vergaan. De gezinnen zullen tijdens de hele periode worden bijgestaan door een psycholoog. “In het eerste jaren is een grote rol weggelegd voor de ouders. Zij worden gevolgd tijdens de zwangerschap en de geboorte van hun kind. Wat zijn hun twijfels, zorgen en dromen? Naarmate de tijd vordert, zullen de kinderen meer en meer hoofdpersoon van de serie worden“, vertelt een woordvoerster.

In Denemarken, waar het programma sinds 2000 loopt onder de titel Generation 0, is het volgens de NCRV een groot succes.

Generatie 2010 wordt geproduceerd door Eyeworks.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen