Van Westerloo: ‘RTL 4 moet late night met twee vrouwen’

Foto: RTLFons van Westerloo denkt dat een late night-talkshow met twee vrouwen goed zou werken op de late avond van RTL 4. De voormalig directeur van RTL ziet het als een grote misstap dat hij het gat dat Barend en Van Dorp achterlieten nooit heeft gevuld. “Dat heb ik zeker niet goed gedaan. Ik heb ook heilig geloofd toen Barend & van Dorp weggingen – en dat geloof ik nog steeds – dat daar nu twee vrouwen moeten zitten“, liet hij weten in Pauw & Witteman. “En dan bedoel ik niet iets als De Tafel van 5.”

Van Westerloo gelooft sterk in een talkshow met twee vrouwen aan het roer. “Met twee vrouwen krijg je toch een ander soort gesprek. Ik denk dat het voor de gasten ook interessant kan zijn. Maar dan heb ik het wel over twee zware journalistes. Dan heb ik het niet over iemand die ook een showtje kan presenteren.

Toch heeft hij na het vertrek van Barend & Van Dorp nooit meer een late night talkshow op de late avond van RTL 4 gezet. “Dat had ik door moeten zetten. Dat heb ik niet doorgezet, omdat je dan overlegt met programmadirecteuren die het niet zo zien. Het heeft ook te maken met geld op zo’n moment. We moesten natuurlijk ook behoorlijk concurreren met Talpa, waar Barend & Van Dorp heen gingen.”

Overigens verklapte Van Westerloo ook dat Irene Moors, die al twintig jaar werkt voor RTL 4, lang niet zoveel verdient als Wendy van Dijk. “Ik weet het zeker, haha! Zij moet natuurlijk delen met Carlo. Het zijn er twee. Samen komen ze in de richting.

Nu is hij in ieder geval druk met de nieuwe omroep WNL. “John de Mol was de eerste die me vandaag feliciteerde. Hij zei wel meteen: ‘Wanneer gaan we praten?’ Ik heb natuurlijk veel te maken gehad met hem en ik spreek hem uiteraard nog regelmatig. Zaterdagavond kwam hij gezellig eten zonder zaken. En om elf uur moest ik weer een tape zien van wat hij wilde verkopen. We zaten wat te praten en toen zei ik: ‘Nou, hier John, hier is vijftig euro’. Hij zei: ‘Wat moet ik daar mee?’ Ik zei: ‘Nou, dan heb je vanavond wat verdiend en kan ik naar huis’.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen