CQC: ‘Beveiliging Tweede Kamer lek als een mandje’

Foto: SBSEen verslaggever van het tv-programma CQC wist met een stalen fietspomp en een geladen nietmachine de Tweede Kamer te betreden. Dat heeft Veronica donderdag bekendgemaakt. CQC vindt het schokkend. “Toch best vreemd dat de strengst beveiligde persoon van Ne- derland, Geert Wilders, zo’n makkelijk doelwit kan worden in het hart van de democratie“, aldus CQC. “De Tweede Kamer is bij monde van het GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent geschrokken van de beelden.

CQC belooft aanstaande vrijdag 2 oktober met een bijzondere uitzending te komen. “Vrijdag laten de mannen de onthullende beelden zien die aantonen dat de beveiliging in de Tweede Kamer helemaal niets voorstelt en dat alle kabinetsleden gevaar lopen“, aldus een woordvoerster van CQC.

Reporter Jelte bewijst dat een bezoekerspas heel gemakkelijk doorgegeven kan worden aan willekeurige mensen en dus iedereen zonder gecheckt te worden overal in de Tweede Kamer kan komen, zelf op de publieke tribunes. Als klap op de vuurpijl weet CQC met het grootste gemak ook nog twee voorwerpen van metaal de Tweede Kamer in te smokkelen. Daarmee toont CQC aan dat ook wapens heel gemakkelijk naar binnen kunnen worden gesmokkeld.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen