SBS Groep: ‘Beste seizoensstart ooit voor SBS 6’

SBS 6 heeft in de maand september een recordmarktaandeel behaald. Dat heeft een zegsman van de SBS Groep don- derdag laten weten. “Waar in augustus alle records werden verbroken, tekent de familiezender in september opnieuw voor een record met een marktaandeel van 15,4 procent“, aldus de zegsman. “Hiermee zorgt SBS 6 met afstand voor haar beste seizoensstart ooit. NET 5 noteerde een maandgemiddelde van 6 procent en Veronica behaalde een aandeel van 6,6 procent.

Het feit dat al haar televisieprogramma’s succesvol zijn, droeg volgens SBS 6 bij aan het recordmarktaandeel van 15,4 procent. “De vrijdag- en zaterdagavond zijn in handen van SBS 6 met Popstars en respectievelijk K2 zoekt K3 en Het Beste Idee van Nederland. Opmerkelijk is verder dat de zender zich nagenoeg in alle tijdvakken en op alle dagen weet te verbeteren. Met de introductie van de amusementsshow Hole in the Wall, de hitserie Castle en de finale van K2 zoekt K3 voor de deur ziet SBS 6 ook oktober met veel vertrouwen tegemoet.

NET 5 kwam in september tot een marktaandeel van 6 procent. “Na het stopzetten van De Tafel van 5 wist de zender ook vele successen te boeken. Grey’s Anatomy en De Co-assistent gingen grandioos van start met marktaandelen van respectievelijk 27,5 procent en 27 procent in de kerndoelgroep Vrouwen 20-34 jaar. Op woensdag heeft De Spaanse Droom inmiddels een vaste groep fans aan zich gebonden, gevolgd door Grenzeloos Verliefd dat wekelijks voor marktaandelen ver boven de 20 procent zorgt in diezelfde kerndoelgroep. Ook de nieuwe serie Fringe op de zondagavond van NET 5 is door de kijkers goed ontvangen met bovengemiddeld marktaandelen.

Veronica sloot september af met een gemiddeld maandgemiddelde van 6,6 procent. “De dwarse nieuwsshow CQC trekt wekelijks meer kijkers en behaalde afgelopen vrijdag een marktaandeel van 11,1 procent en kwam in de kerndoelgroep van Veronica Mannen 20-34 jaar zelfs tot 17,9 procent. Waar is de Mol? met Johnny de Mol is op de maandagavond succesvol. De aflevering met Frans Bauer op 21 september behaalde een marktaandeel van 12,5 procent. Als vanouds zorgden de crimeseries en ook vele topfilms in september weer voor uitstekende marktaandelen.”

In totaal kwam de SBS-groep tot een ‘uitstekend’ gezamenlijk marktaandeel van 28 procent. Alle genoemde marktaandelen zijn gemeten in de doelgroep 20-49 jaar tenzij anders aangegeven.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen