Peter R. de Vries tot tranen geroerd in Waar is de Mol

Foto: SBSJohnny de Mol (30) ontdekte tijdens de opnames van Waar is de Mol? een heel andere Peter R. de Vries (52) dan de serieuze persoonlijkheid die hij op tv is. In de uitzending van maandag 5 oktober is te zien hoe het tweetal naar Ghana afreist om een kijkje te nemen bij Peters dochter Kelly, die zich met haar stichting inzet voor de weeskinderen aldaar. “Het project van zijn dochter laat de door- gaans serieuze misdaadverslaggever niet onberoerd“, verklapt een zegsvrouw van Veronica alvast.

Toen Peter R. de Vries mocht kiezen naar welk land hij met Johnny wilde afreizen voor het Veronica-programma Waar is de Mol?, was zijn keuze voor Ghana snel gemaakt. Hij is namelijk ambassadeur van Meet Kate, de stichting van zijn dochter Kelly. Meet Kate zet zich in voor lokale weeskinderen in Ghana en Kelly bouwt momenteel aan een opvanghuis. Peter is nog niet eerder in Ghana bij het project van zijn dochter geweest. “Hij laat Johnny zien welke goede dingen de stichting doet voor weeskinderen en hoe trots hij is op zijn dochter“, vertelt de woordvoerster.

Voordat Johnny en Peter zijn dochter ontmoeten, maken ze een indrukwekkende reis door het arme land. “Ze ontdekken de schitterende kustlijn van Ghana en bezoeken een oud slavenfort, waar Peter Johnny een geschiedenisles geeft. Peter laat ook weten veel aan sport te doen, wat voor hem als uitlaatklep dient voor inspannende gebeurtenissen die hij meemaakt. Dit uit zich daar in een voetbalwedstrijd en armpje drukken met de lokale mannen.”

In een openhartig gesprek komen ook de ‘minpunten’ van de hardwerkende verslaggever naar boven. “Zo geeft Peter te kennen dat hij ooit een middag in een politiecel heeft gezeten en dat hij niet zo sociaal is als hij eigenlijk zou willen. Als Johnny hem vraagt of Peter wel eens een affaire heeft gehad, krijgt hij een antwoord dat weinig mensen achter hem gezocht zouden hebben.”

Waar is de Mol? is op maandag 5 oktober om 21.25 uur te zien op Veronica.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen