Beroemde Vlaamse tv-presentator Felice overleden

Foto: VRTDe Vlaamse tv-persoonlijkheid André Steegmans, beter bekend als Felice, is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden aan een zwaar hartinfarct. Hij is slechts 55 jaar geworden. Dat heeft zijn manager laten weten. Steegmans presenteerde in Nederland vanaf 1993 de eerste twee seizoenen van Boobytrap op Veronica. Zijn opvolger destijds was Bart de Graaff. In thuisland België presenteerde Steegmans onder meer de lokale versies van Deal or no deal en Holland’s Got Talent.

In 1987 maakte Felice zijn debuut op televisie met het humoristische programma Johnnywood. Het meest bekend is Felice misschien wel van het populaire kookprogramma 1000 seconden (1993 tot 2002) en het meezingprogramma Het Swingpaleis (1996 tot 2006). Daarnaast was hij te zien in programma’s als Als God in Frankrijk (1998), Vrouwentongen (1998 tot 2002), Felice’s Feestcomité (1999), Biebabeloela (2000 en 2003), Sleutelgat (2001) en Complot (2002).

In 2006 stapte Felice, die tot dan toe wekelijks Het Swingpaleis presenteerde, over naar SBS. Daar presenteerde hij in 2006 Te nemen of te laten (‘Deal or no Deal’) op VIJFtv. In 2007 nam hij de presentatie van Supertalent in Vlaanderen (‘Holland’s Got Talent’) voor zijn rekening op VT4 en in 2008 presenteerde hij Koken met een *tje. Zijn laatste wapenfeit voor VT4 was de show Can you duet.

Jean Philip De Tender, de netmanager van de Vlaamse zender Eén, is ervan overtuigd dat Felice mee aan de basis lag voor het huidige succes van Eén. “Dré was een zeer veelzijdig televisiemaker, een echt creatief talent dat op vrijdagavond heel veel kijkers kon entertainen in programma’s als Het swingpaleis en Biebabeloela. Hij heeft daar zeer duidelijk mee de basis gelegd voor het huidige succes van Eén. Ook zijn kookshow 1000 seconden op zondag zal me bijblijven. Samen met Herwig Van Hove bewees hij week na week dat ook koken entertainend kon zijn. En hoe!

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen