Veronica Magazine organiseert recordpoging tv-kijken

Foto: Nick van OrmondtHet televisieblad Veronica Magazine organiseert op woensdag 2 september een wereldrecordpoging tv-kijken. Drie kandidaten strijden om een plek in het Guinness Book of Records. Dat heeft het televisieblad donderdag laten weten. Het record dat gebroken moet worden is die van de Canadees Suresh Joachim en staat op 72 uur. SBS 6-ster Peter R. De Vries, winnaar van een International Emmy Award en Beeld en Geluid Award, zal die dag het startsein geven van deze unieke recordpoging.

De recordpoging valt samen met de start van het nieuwe televisieseizoen. De drie deelnemers zijn Michiel Vos (20) uit Den Haag, Jacco de Vries (30) uit Leeuwarden en Efraim van Oeveren (28) uit Tilburg. Omdat de kandidaten op een centrale plek in het gebouw van Beeld en Geluid zitten is de recordpoging live te volgen voor publiek.

Peter Contant, hoofdredacteur en algemeen directeur van Veronica Magazine, laat weten dat de recordpoging goed bij zijn blad past. “Onze lezers hebben net laten weten hoe hun ideale tv-avond er uit ziet. De kandidaten mogen ook zelf kiezen naar welke programma’s ze gaan kijken. Een aanval op het wereldrecord tv-kijken is een unieke uitdaging die goed past bij het grootste blad van Nederland.

Ook Jan Müller, algemeen directeur van Beeld en Geluid, is enthousiast. “Dat de recordpoging plaatsvindt bij Beeld en Geluid is zeer toepasselijk. Tenslotte ligt hier het radio- en televisie archief van Nederland opgeslagen. De drie kandidaten zitten letterlijk bovenop meer dan 700.000 uur beeld- en geluidmateriaal.

De recordpoging wordt georganiseerd door Veronica Magazine in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De recordpoging vindt plaats in het gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum en is op 2 september vanaf 12.00 uur live te volgen via www.veronicamagazine.nl.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen