RTL 5: ‘Veel jonge kijkers voor So You Think’

Foto: Nick van OrmondtHet tweede seizoen van So You Think You Can Dance beleefde zondagavond een goede start. Maar liefst één op de vijf kijkers in de leeftijd van 13 tot 34 jaar stemde af op het RTL 5-programma. Dat laat een zegsvrouw van RTL 5 maandag weten. “Met een zenderaandeel van 20 procent in de doelgroep 20-34 jaar is het ook zeer sterk van start gegaan in de core doelgroep“, vertelt de woordvoerder. “Het programma scoorde in de doelgroep boodschappers 20-49 jaar 15 procent zenderaandeel.

De hele zondagavond van RTL 5 trok volgens de persvoorlichtster veel kijkers. “Zondag kwam als gehele ‘dansavond’ hoog uit met een totaalscore van 14,3 procent zenderaandeel in 20-34 jaar. Het begin van het nieuwe seizoen gisteravond zorgt voor bijna een verdrievoudiging in de doelgroep ten opzichte van vorige week.

De kijkcijfers van So You Think You Can Dance liepen steeds verder op naarmate het programma vorderde. Hoewel er gemiddeld 581.000 mensen naar het programma keken, scoorde de show met Dennis Weening en An Lemmens tijdens het laatste blok maar liefst 747.000 kijkers en een zenderaandeel van 22,2 procent in de core doelgroep.

Aanstaande zondag wordt de zoektocht naar de meest favoriete danser van de Lage Landen vervolgd met nieuwe audities. Na deze rondes en de bootcamp blijven alleen de allerbeste dansers over om het tegen elkaar op te nemen in de liveshows. Allemaal strijden ze om de hoofdprijs van 20.000 euro, een dansopleiding naar keuze én een rol in de nieuwe Nederlandse musical ‘Hairspray’.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen