Nelleke van der Krogt heeft geen ambitie meer

Foto: AVRONelleke van der Krogt (61) hoopt dat ze nog een paar seizoenen Tussen Kunst & Kitsch mag presenteren, maar verder reikt haar ambitie niet meer. Dat vertelt de AVRO-presentatrice in de Avrobode. “Ik ben nog altijd een bevlogen presentator en programmamaker en ik hoop dat ik Tussen Kunst & Kitsch nog een aantal jaar mag presenteren. Verder heb ik geen ambities meer in het omroepvak“, laat de presentatrice weten. “Met 65 is het ook wel klaar hoor, daar verheug ik me ook op.

Van der Krogt weet nog niet precies wat ze na jaren op tv wil gaan doen. “Ik ga meer vrijwilligerswerk doen en misschien meld ik me wel bij het dorpstoneel. Ik zie het wel.

De presentatrice is vooral bekend van Opsporing Verzocht en Tussen Kunst & Kitsch. “Ik heb het geluk gehad om twee langlopende programma’s te mogen presenteren. De kunst is om ze toch met hun tijd te laten meegaan door subtiele veranderingen aan te brengen. Dat heb ik in beide gevallen ook gedaan als eindredacteur, en nu als samensteller.”

Toch wil ze dat Tussen Kunst & Kitsch vertrouwd blijft. “Het is net als met antiek; een beetje oppoetsen, een beetje herstellen, maar niet opeens een heel ander kleurtje geven. Als je van je programma houdt, moet je er eigenlijk constant mee bezig zijn, want het is zo kapot als je niet oppast.”

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen