So You Think You Can Dance trekt 581.000 kijkers


De kijkcijfers van zondag 30 augustus 2009 (SKO)

Foto: Nick van OrmondtSo You Think You Can Dance (RTL5, 19:59) – Het tweede seizoen van So You Think You Can Dance is succesvol van start gegaan. Er keken 581.000 mensen (madl: 9.4%) naar het dansprogramma. Het eerste seizoen, dat volgens RTL 5- directeur Remco van Westerloo een groot succes was, ging met nagenoeg evenveel kijkers van start. So You Think is dit jaar niet op donderdag, maar op zondag te zien. Was RTL 5 vorige week nog de achtste zender van het land, nu bezet het de vijfde plek.

Dennis Weening is blij met So You Think You Can Dance, dat het best bekeken programma van RTL 5 is. “De goede dansers zijn zeker niet op. Veel mensen hebben vorig jaar de kat uit de boom gekeken. We hebben nu vier keer meer aanmeldingen en het niveau is zeker niet minder“, aldus Weening. Het is zijn eerste liveshow. “Mijn moeder heeft drie nachten niet geslapen, toen ze het hoorde.

Musical Sing-a-Long (AVRO, Ned1, 21:24) – Chantal Janzen trok zondag veel kijkers met het verslag van de Musical Sing-a-Long op de Uitmarkt. Er keken 1.356.000 kijkers (madl: 20.8%) naar de uitzending op Nederland 1. De presentatrice tekende vorige week een nieuw contract bij de AVRO. “De AVRO maakt mooie grote live programma’s en ik vind de spanning van grote live presentaties geweldig en heel leuk om te doen. Daarnaast doen zij veel met cultuur en theater en daar ben ik natuurlijk helemaal op mijn plek. Het is een fijn gevoel om te weten dat ik dit de komende jaren bij de AVRO mag doen.

Red Mijn Vakantie (SBS6, 21:34) – De start van het tweede seizoen Red Mijn Vakantie was vorige week succesvol met 1.153.000 kijkers. Deze week stijgen de kijkcijfers van het SBS 6-programma verder naar 1.309.000 kijkers (madl: 20.2%). Samen met Wegmisbruikers (1,1 miljoen kijkers) is de zondagavond van SBS 6 daarmee een groot succes. SBS 6 was met 15,8 procent marktaandeel de tweede zender van Nederland. RTL 4 volgt op de vierde plek met 8,4 procent.

De Top 15-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen