Dick de Rijk beëindigt samenwerking met Endemol

Foto: Sander StoepkerDick de Rijk beëindigt na acht jaar de samenwerking met Endemol. Dat heeft Endemol bekendgemaakt. De bedenker van de wereldwijde hit Deal or no Deal wil voortaan onafhankelijk opereren met zijn eigen productiebedrijf Dick de Rijk Productions. “Dick heeft ontzettend veel bijgedragen aan het succes van Endemol“, zo laat directeur Paul Römer weten. “Deal or no Deal is één van ’s werelds meest succesvolle gameshows ooit geworden en wordt omarmd door kijkers wereldwijd.

Nadat Beau van Erven Dorens Deal or no Deal voor het eerste presenteerde op Talpa, verkocht Endemol het programma een meer dan honderd landen. Andere formats die Dick de Rijk bedacht zijn ‘Set for Life’, hier bekend als ‘Voor de rest van je leven’, en ‘Show me the money’. Paul Römer: “We kijken zonder twijfel vooruit naar mogelijke projecten met De Rijk en ik wens hem alle succes.

Dick de Rijk kijkt met tevreden gevoelens terug op zijn samenwerking met Endemol. “Endemol is één van de meest dynamische en creatieve bedrijfen in het vakgebied en ik heb er een geweldige tijd gehad. Het was een privilege om onderdeel uit te maken van zo een exceptioneel getalenteerd en behendig team en ik sluit toekomstige projecten zeker niet uit.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen