Opnames dramaserie De Troon gestart in Hongarije

Foto: AVRODe opnames voor de zesdelige dramaserie De Troon van de AVRO zijn deze week van start gegaan. Deze serie over de geschiedenis van de eerste drie Nederlandse koningen, Willem I, II en III zal grotendeels worden opgenomen in Hongaarse steden als Boedapest. “De serie speelt zich af in de 19e eeuw“, zegt Leontine Petit van producent Lemming Film. “In die tijd waren er nog vele kaste- len, kerken en uitgestrekte landschap- pen. Deze prachtige locaties hebben we in Hongarije gevonden.

De Troon, die de hele negentiende eeuw beslaat, gaat over de heroïek van de eerste Nederlandse koningen, die ons kleine land te midden van grootmachten als Napoleons Frankrijk, Engeland en het oppermachtige Rusland, naar onafhankelijker gronden wisten te loodsen. “Belangrijk aspect aan deze serie is dat gekozen is voor een rijke stijl die de negentiende eeuw inzichtelijk maakt vanuit het heden; met hedendaags taalgebruik, moderne art direction en vibrerende cameravoering“, laat de AVRO weten.

In De Troon worden onder meer rollen vertolkt door Yorick van Wagingen, Jeroen Willems, Marcel Musters, Egbert Jan Weeber, Catherine ten Bruggencate, Loes Haverkort, Bracha van Doesburg, Bianca Krijgsman en Beppie Melissen. Regie is in handen van  Erik de Bruyn en het scenario is geschreven door Ger Beukenkamp.

De Troon wordt geproduceerd door Lemming Film en is geïnspireerd op het boek ‘Voor de Troon wordt men niet ongestraft geboren’ van Daniela Hooghiemstra en Dorine Hermans. De AVRO zendt De Troon uit vanaf maart 2010 op Nederland 2.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen