Opnames dramaserie De Troon gestart in Hongarije

Geplaatst op Mon 13 Jul 2009 om 14:33

Foto: AVRODe opnames voor de zesdelige dramaserie De Troon van de AVRO zijn deze week van start gegaan. Deze serie over de geschiedenis van de eerste drie Nederlandse koningen, Willem I, II en III zal grotendeels worden opgenomen in Hongaarse steden als Boedapest. “De serie speelt zich af in de 19e eeuw“, zegt Leontine Petit van producent Lemming Film. “In die tijd waren er nog vele kaste- len, kerken en uitgestrekte landschap- pen. Deze prachtige locaties hebben we in Hongarije gevonden.

De Troon, die de hele negentiende eeuw beslaat, gaat over de heroïek van de eerste Nederlandse koningen, die ons kleine land te midden van grootmachten als Napoleons Frankrijk, Engeland en het oppermachtige Rusland, naar onafhankelijker gronden wisten te loodsen. “Belangrijk aspect aan deze serie is dat gekozen is voor een rijke stijl die de negentiende eeuw inzichtelijk maakt vanuit het heden; met hedendaags taalgebruik, moderne art direction en vibrerende cameravoering“, laat de AVRO weten.

In De Troon worden onder meer rollen vertolkt door Yorick van Wagingen, Jeroen Willems, Marcel Musters, Egbert Jan Weeber, Catherine ten Bruggencate, Loes Haverkort, Bracha van Doesburg, Bianca Krijgsman en Beppie Melissen. Regie is in handen van  Erik de Bruyn en het scenario is geschreven door Ger Beukenkamp.

De Troon wordt geproduceerd door Lemming Film en is geïnspireerd op het boek ‘Voor de Troon wordt men niet ongestraft geboren’ van Daniela Hooghiemstra en Dorine Hermans. De AVRO zendt De Troon uit vanaf maart 2010 op Nederland 2.
9 Reacties op “Opnames dramaserie De Troon gestart in Hongarije”


 1. Jan

  Ik hoop dat het geen zoet verhal wordt maar dat ook de negatieve kantren van willem I,II en III getoond worden.

 2. Criticus

  In het boek stonden in ieder geval zat negatieve kanten van de heren; je krijgt er toch een heel ander beeld van als je over ‘onze’ koningen leest!

 3. wiero

  erg interessant! lijkt me helemaal leuk!

  Eigenlijk vind ik dat zoiets op Ned1 zondag avond moet worden uitgezonden :) Kost veel geld.

 4. arno

  Kan heel mooi worden, zo te zien!!

 5. Ada Derijcke-van Veen

  De drie Heren Willem 1 2 en 3 waren wel aanwezig!!!
  Dat moet eigenlijk best getoond worden,ook al is onze huidige vorstin,daar wellicht niet blij mee.

 6. Anonymous

  Reactie op Jan:

 7. Fetty Mulder

  Lijkt mij een geweldig kostuum drama te worden, waarbij vermoedelijk ook de andere kant van het Koninkilijk huis wordt getoond.
  Met deze serie gemaakt door reg Erik de Bruyn, zal zeker een 6 tal geweldige TV avonden wordeen getoond.

 8. trudy

  Het is een geweldig kostuum drama op prachtige lokatie,s geschoten.
  Met ook critische kanten op het toenmalige vorsten huis. Gaat echt de moeite waard worden om te kijken. .zie alvast enkele foto,s op mijn blog porvainn.blogspot.com

 9. klaas

  Ik heb er heel veel zin in. ik kijk uit naar Willem III
  lijkt me zo heerlijk dat gebrul van hem op de ministers
  Zou Beatrix Balkende ook zo stijf vloeken?
  Ik hoop wel dat het een beetje dicht bij de geschiedenis staat dat het niet zo wordt als Bernard schavuit van Oranje. daar werd erg overdreven.
  Beetje je meer in de stijl van Wij Alexander.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.