Tweede seizoen ‘Achter de voordeur’ in augustus van start

Foto: NCRVHet programma Achter de Voordeur keert ,,na een succesvol eerste seizoen” in augustus terug op de buis. Dat heeft de NCRV vandaag bekendgemaakt. In het programma brengt de NCRV een bezoek aan een willekeurige straat. “De succes- volle formule van vorig seizoen blijft ongewijzigd. Op basis van slechts een foto van een buur kunnen straatgenoten aangeven wat ze weten of denken van die persoon. Vervolgens krijgen ze de sleutel om in het huis van de onbekende buur te gaan kijken.”

Doordat de bewoners bij hun buur binnengluren ontstaat een beeld van de buur, die ze aan het einde van de ‘bezichtiging’ ook echt ontmoeten. Op deze wijze worden gaandeweg allerlei vooroordelen en aannames ontzenuwd. Zo werd in het eerste seizoen de Afghaanse Zohra (foto) uit Zoetermeer gevolgd. Voor veel mensen uit haar straat was zij de ‘hoofddoek’ die af en toe voorbijliep. Ze bleek een jonge ambitieuze vrouw die op haar elfde naar Nederland vluchtte, en nu Geneeskunde studeert.

De NCRV hoopt in de tweede serie op even mooie verhalen. “Wederom staan in deze reeks Achter de Voordeur authentieke verhalen van mensen centraal. Soms heftige verhalen die onverwacht achter een willekeurige voordeur schuilgaan en die zowel de betreffende straatgenoot als de kijker écht raken.”

De tweede reeks van acht afleveringen Achter de Voordeur is vanaf woensdag 12 augustus wekelijks om 21.30 uur te zien op Nederland 2.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen