‘Voorlopig geen grote shows bij Wakker Nederland’

Geplaatst op do 28 mei 2009 om 13:15

Omroepvoorzitter Fons van Westerloo van Wakker Nederland is niet van plan om amusementsshows te gaan maken. Dat vertelde hij woensdagavond in RTL Boulevard. “Het is voorlopig niet aan de orde om te denken aan grote shows. Als je ooit A-omroep wordt is dat anders, maar voor nu moet je echt denken aan journalistieke producties“, liet de voormalig directeur van RTL weten. “Die programma’s moeten zich overigens wel onderscheiden van de journalistieke producties die er al zijn.

Van Westerloo heeft veel zin in zijn nieuwe functie van omroepvoorzitter. “Ik denk dat De Telegraaf een bepaald dna heeft. Als je dat in kan brengen in het bestel, is dat natuurlijk een erg leuke uitdaging.”

Welke presentatoren voor Wakker Nederland aan de slag gaan, is nog niet bekend. “Wij zijn eerst op zoek naar een zendmachtiging. Die moet eerst komen. Daarna moeten natuurlijk mensen het werk gaan doen en gaan we kijken welke gezichten passen bij wat we met Wakker Nederland willen uitdragen.

PowNed, de nieuwe omroep van Telegraaf-dochter GeenStijl, is niet onder de indruk van Wakker Nederland. Omroepvoorzitter van PowNed Dominique Weesie laat weten: “Wij willen vernieuwend zijn en als je dat wil moet je niet met types als Fons van Westerloo gaan werken.”
11 Reacties op “‘Voorlopig geen grote shows bij Wakker Nederland’”


 1. Anoniem

  Voorlopig stelt Zwakker Nederland nog geen reet voor met die paar uur zendtijd per week.

 2. www.mediatown.web-log.nl

  inderdaad

 3. Joost

  Reactie op Anonymous: Werd hetzelfde niet gezegd van BNN toen die 10 jaar geleden begonnen?

 4. Anoniem

  BNN is al begonnen in Veronica tijdperk. Bart de Graaf had al bepaalde bekendheid, je wist bij hem wat je kon verwachten. En hij wist wat TV maken was. Van Wakker Nederland weten we nog helemaal niets. En Fons is inmiddels wel uitgerangeerd.

 5. Anoniem

  Sterker nog, voorlopig is WNL nog helemaal niets, ze moeten eerst maar eens toegelaten worden… dan in 2010 zien we wel weer verder.

 6. Bas

  Ach sowat…De laatste tien jaar zijn de echte grote show’s toch al van de buis verdwenen.Als je kijkt naar Duitsland dan zie je gewoon dat de show’s daar tich keer groter zijn en dan ook nog vaak zonder reclame.

 7. Thonie

  @ Bas.Dat zijn vaak de Zaterdagavondshow’s op de Ard/Zdf

 8. Mart

  Tja dit is niks nieuws.
  Met Fons aan het hoofd krijg je nooit amusementshows te zien ( zie rtl4 alleen op zaterdagavond). Zal wel weer aankomen met buotenlandse troep, al is het gelukkig e PO en dan zal de zender directeur wel ingrijpen.

 9. Anoniem

  Ik kan me bij deze omroep totaal geen programma’s bedenken

  Alleen maar een telegraaf-headlines journaal.

 10. joey6666

  Ik denk dat we een populistische omroep krijgen ala SBS6 maar dan wat expliciet rechts van het midden, zou me niets verbazen als Harry Mens met Business Class de overstap zou wagen naar WNL.

 11. LD

  Komt TV-Privé niet terug dan?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.