‘Voorlopig geen grote shows bij Wakker Nederland’

Omroepvoorzitter Fons van Westerloo van Wakker Nederland is niet van plan om amusementsshows te gaan maken. Dat vertelde hij woensdagavond in RTL Boulevard. “Het is voorlopig niet aan de orde om te denken aan grote shows. Als je ooit A-omroep wordt is dat anders, maar voor nu moet je echt denken aan journalistieke producties“, liet de voormalig directeur van RTL weten. “Die programma’s moeten zich overigens wel onderscheiden van de journalistieke producties die er al zijn.

Van Westerloo heeft veel zin in zijn nieuwe functie van omroepvoorzitter. “Ik denk dat De Telegraaf een bepaald dna heeft. Als je dat in kan brengen in het bestel, is dat natuurlijk een erg leuke uitdaging.”

Welke presentatoren voor Wakker Nederland aan de slag gaan, is nog niet bekend. “Wij zijn eerst op zoek naar een zendmachtiging. Die moet eerst komen. Daarna moeten natuurlijk mensen het werk gaan doen en gaan we kijken welke gezichten passen bij wat we met Wakker Nederland willen uitdragen.

PowNed, de nieuwe omroep van Telegraaf-dochter GeenStijl, is niet onder de indruk van Wakker Nederland. Omroepvoorzitter van PowNed Dominique Weesie laat weten: “Wij willen vernieuwend zijn en als je dat wil moet je niet met types als Fons van Westerloo gaan werken.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen