Susan Boyle verliest Britain’s Got Talent

Geplaatst op zo 31 mei 2009 om 11:17De Britse zangsensatie Susan Boyle (48) heeft de talentenshow Britain’s Got Talent zaterdagavond niet gewonnen. De dansgroep Diversity ging er met de hoofdprijs vandoor. De jongens wonnen 100.000 pond en mogen optreden voor koningin Elizabeth. Al sinds haar eerste verschijning in het programma in april was Boyle de grote favoriet. Ze nam haar verlies sportief op. “De besten hebben gewonnen“, zei ze op het Britse televisie- kanaal ITV. “Ze zijn erg vermakelijk. Jongens, ik wens jullie het beste.


29 Reacties op “Susan Boyle verliest Britain’s Got Talent”


 1. Anoniem

  mooi zo, die engelse kijkers laten zich tenminste niet beïnvloeden door een hype.

 2. Anoniem

  gisteren even de uitslag gezien, maar Boyle leek wel bijna opgelucht dat ze niet had gewonnen… en de winnaars waren ook echt vermakelijk moet ik zeggen

 3. !#Michael#!

  Reactie op Anonymous:

  Ze heeft gewoon een gouden strotje … Haar typische ‘loser’ uitstraling … waarmee ze ook het auditie podium betrat, ze is het even beeld van het heersende beeld van de ‘typische maatschappelijke disfunctionele persoon’ …

  ze wekt bij de meeste mensen een onwillekeurige lachje op, ik mag er eigenlijk niet om lachen, want zo’n triest persoontje is wel erg zielig … Je probeert je superieure gevoel als je haar ziet, te onderdrukken want immers is het niet geaccepteerd je beter te voelen dan een ander …

  Toch zag je vooral tijdens de audtities dat de zaal klaar zat om haar af te maken, in hoevere dat niet ‘chiqeu’ is!
  Maar wanneer Miss Susan Boyle haar strot los trok, veranderde het sentiment in de zaal als donderslag bij heldere hemel! Van een zaal die haar compleet kapot zou maken, in een zaal vol mensen die vol verbazing, respect en bewondering naar een ware engel gingen luisteren!

  Het talent dat zij bezit, staat in zo’n sterk contrast met haar hele voorkomen dat ze opzich een uniek persoon is. Zij is het levende bewijs, dat elk mens, hoe onwaarschijnlijk dan ook, een unzieke gave bezit!

  De media mag haar gehyped hebben, als ze gewonnen had! Was dat niet om de hype… Maar om haar ontwapende persoon, het contrast van een stem die niet onder doet voor de beste en meest beroemde vocalisten in de wereld, met een uiterlijk van een trol!

  Voor mij, is Susan Boyle, een icoon! Een bevestiging van het feit hoe slecht het is, mensen af terekenen op een ‘first impression’!

  Ze is een inspiratie voor miljoenen mensen, die onzeker zijn! Die niet tot de midden, en upper class behoren als het om uiterlijk vertoon gaat! Als je haar ziet, denk je dat ze ‘een freak of nature’ is … en als ze zingt, veranderd ze in een klap in ‘Nature’s gift to mankind’ … RESPECT GEWOON!!!

 4. Thuis

  Reactie op !#Michael#!: Je hoeft geen foto van jezelf te plaatsen hoor, want je hebt vast ook niet zo super uiterlijk.

 5. Anoniem

  Ach.. schoonheid zit van binnen zeggen alleen lelijke mensen :)

 6. Yo

  Wat een verschil met Holland’s got Talent.

 7. Anoniem

  Reactie op Yo:

  Een verschil van bijna een miljoen euro per aflevering qua budget…

 8. !#Michael#!

  Reactie op Thuis:

  Whaha … Nee, ik ben absoluut niet lelijk :) … gelukkig! En dat klinkt misschien arrogant, maar mijn huidige vlam, en mijn exen bewijzen met hun uiterlijk wel, dat ik er mag wezen :)

  Maar goed, ik heb wel onzekere tijden in mijn leven gekent hoor. Een kind dat overgewicht had tot z’n 17e … en sinds me 17e nu dan ook slank, maar als de buitenkant veranderd is… zegt dat nog niks over de binnen kant, ik heb er nog bijna 5 jaar over gedaan om z’n zelf vertrouwen en zelf respect een beetje terug te winnen…

  Ik kan me dus indentificeren met mensen die onterecht of niet, een laag zelf beeld hebben… Zoals ik ooit had ;) … Misschien dat Susan Boyle me zo raakt, maar 90% van de mensen hebben een of andere vorm van ’n minderwaardigheids complex toch? Daar ligt meteen de essentie van haar succes!

 9. Johan

  Volgende week begint America Got Talent op ITV

 10. Anoniem

  en ITV doet weer eens goed voor, dat een talentenshow niet uit hoeft te lopen. (exact om 23.00 uur af, zoals gepland) Daar kunnen RTL en SBS een voorbeeld aannemen.

 11. Johan

  Reactie op Anonymous:

  en fatsoenlijke tijden voor de kinderen, het begon al om kwart voor 7 UK tijd, tot half 9.
  Uitslag van half 10 tot 10

 12. !#Michael#!

  Reactie op Johan:

  om kwart voor zeven zulke dure shows uit zenden is niet haalbaar in Nederland, daarnaast … heeft met name RTL4 te grote belangen in de vooravond!

  Ze gooien de vooravond nimmer om, 1800/2030u is heilig, er is geen zender met zo’n sterk vooravond blok!

  Ook in het weekend blijven programma’s als EH&T, Life and Cooking en het RTL Nieuws kenmerkent en stabiele vaste waarden voor RTL4!

  Daarnaast heeft de Nederlandse televisiewereld gescheiden en afgebakende tijd sloten! de avond is in drie fases in gedeeld, en daarna word ook de programmering op gesteld!

 13. Anoniem

  Reactie op Johan: ik keek in NL, dus 23.00 uur NL tijd. Duh!

 14. Fleur

  Reactie op !#Michael#!:

  Eigen Huis & Tuin scoort echter niet zo best meer. Mede door alle verjongingen en vernieuwingen is dit programma wel op. Misschien zou RTL op zaterdag de Miniplaybackshow kunnen brengen rond 6 uur/half7..Dan zijn we direct van die camping programma’s af!

 15. Yo

  Reactie op Anonymous: Los van dit verschil in budget is ook de presentatie en de totale sfeer bij BGT een miljoen keer beter.

 16. Anoniem

  Reactie op Yo:

  Sfeer? Dat is voor iedereen anders. Presentatie? Daar moet je van houden. Allemaal een kwestie van smaak.

 17. Timor

  Reactie op Fleur: Eigen huis en tuin is nu een stuk leuker zonder die nutteloze corine.

 18. dp

  jammer dat shaheen niet had gewonnen, dat was eigelijk mijn favoriet, maar diversity was ook super goed en hebben ook terecht gewonnen… in engeland weet je egt niet wie er ging winnen, zo goed waren ze daar allemaal,….in nederland is dat ook zo…maar daar weetje niet wie er gaat winnen omdat ze allemaal slecht waren, haha nja op de groovekings na dan

 19. !#Michael#!

  Reactie op Fleur:

  Van september tot en met maart elke zaterdag 800dznd kijkers tussen 6 en 7 vind ik niet slecht!

 20. Bonker

  Als je tweede wordt, en een platencontract op zakt hebt, kan je niet echt spreken van verliezen. Vreemde kop!

 21. Eline

  Diversity was echt geweldig, dat is talent, geweldige choreografie.
  Susan Boyle kon er niet bij in de schaduw staan, in de halve finale vond ik ze al geweldig.

 22. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!:

  800.000 kijkers? Maak daar maar 600.000 van.

 23. Erwin

  Ik heb het live gekeken gisterenavond, nee niet via de schotel;-). Wat een geweldige strakke show, petje af voor de Britten. Mooie show, zonder al te veel opsmuk maar wel met grote klasse geproduceerd.
  Een terechte winnaar ook, al had Susan Boyle natuurlijk moeten winnen. Maar ook Diversity had een strakke show. Ik denk wel dat we meer van Susan Boyle zullen horen dan van Diversity. Ze kan dat helemaal gaan uitbuiten zoals Paul Potts nu nog steeds doet. Van Diversity kunnen immers geen platen verschijnen, dus die zullen het moeten doen met de optredens. Ik ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken uiteindelijk en van wie we meer zullen horen. Ik denk van Susan Boyle dus.

 24. Timo

  Reactie op Erwin: Ik denk dat een groep als Diversity zal gaan touren in de Uk en wereldwijd. Of dat er een permanente show komt in bijv. Las Vegas. Hoe dan ook zal Susan potentieel meer geld kunnen verdienen uiteindelijk als ze de juiste contracten tekent en niet uitgebuit gaat worden door de platenmaatschappij en haar toekomstige management organisatie.
  Hoe dan ook hebben zowel Diversity en Susan wereldwijde faam door BGT, en dat zal als ze hier goed op voor borduren niet snel verdwijnen.

 25. David

  Reactie op !#Michael#!: Mijn hemel! De hele showbizzworld hangt van plastische chirurgie aan elkaar! Ik zou ze allemaal wel eens willen zien staan zoals Susan Boyle, gewoon zoals ze zijn als ze niet verbouwd aan het hoofd en het lijf, ongebotoxd, zonder neptanden, neptieten, nepwenkbrauwen, nephaar en onge liposuct willen zien. Susan Boyle doet mee aan BGT en is dan aanvankelijk een loozer uitstraling, een ‘typisch maatschappelijk disfunctioneel persoon’. Hoe krom kan je denken. Menig televisie persoonlijkheid is een typisch maatschappelijk disfunctioneel persoon, maar die vinden dat zelf ook van niet.

 26. Dennis Vaes

  @ Johan

  Duurt nog iets langer dan een weekje hoor, seizoen 4 van AGT begint op 23 juni.

  Terechte winnaar trouwens, Diversity.
  Lang geleden dat mijn favoriet gewonnen heeft bij een talentenshow.
  Heel de top 3 was terecht, Susan en Julian Smith waren na Diversity naar mijn mening de beste. Die griekse vader en zoon vond ik ook wel erg grappig.

  Gelukkig heeft dat irritante overdreven ventje Shaheen niet gewonnen.
  Verder ben ik wel kindvriendelijk hoor.

 27. Anoniem

  Reactie op Anonymous: wat heeft het bugdet voor een programma precies te maken met het talent van de deelnemers?
  En het is logisch dat Susan Boyle opgelucht leek niet gewonnen te hebben. Het platencontract had ze al binnen en door de enorme druk van die hele hype rond haar was ze al een paar keer bijna ingestort. Afgelopen week nog dreigde de organisatie haar uit de show te halen voor haar eigen gezondheid omdat ze bang waren dat ze op life TV in zou storten. De vrouw heeft altijd teruggetrokken geleefd en de laatste maanden is ze ineens wereldwijd bekend, voortdurend achterna gezeten door journalisten zonder daar ooit op getraind te zijn.

  De titel boven die bericht is ‘Susan Boyle VERLIEST Britain’s Got Talent, alsof alleen zij en de winnaar meededen. Er hebben veel meer verloren en de vraag is OF zij eigenlijk wel verloren heeft. Zoals gezegd het platencontract heeft ze al, ze IS al ontdekt en zal echt wel worden gevraagd voor vele optredens, maar haar wordt de hoos aan publiciteit en hordes journalisten bespaard die haar hadden belaagd als ze nummer 1 was geworden en daar was ze beslist aan onder door gegaan en tuurlijk zouden mensen dan zeggen ‘ja dan moet je niet meedoen’, flauwekul, alsof zij dat wist toen ze daar die 1e auditie ging doen

 28. !#Michael#!

  Reactie op David:

  Als je aan geeft 100% maagt te zijn, zelfs geen tongzoeng kent! Dan ben je in mijn ogen zeker een maatschappelijk disfunctioneel persoon!

 29. Puk

  Reactie op !#Michael#!: Wat maagd zijn en nog nooit getongzoent met maatschappelijk disfunctioneel te maken heeft is mij een raadsel. Maar we leven dan ook dankzij wat geile commercieele mannetjes in de media, in een hele vieze enge gesexualiseerde maatschappij, die tongen en neuken een hoge prioriteit geeft als het om geluksbeleving gaat. Wat natuurlijk helemaal niet zo is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.