701.000 kijkers voor Alles Draait Om Geld

Geplaatst op zo 31 mei 2009 om 10:28


De kijkcijfers van zaterdag 30 mei 2009 (SKO)

Foto: Nick van OrmondtAlles Draait Om Geld (VARA, Ned1, 18:53) – Het nieuwe programma Alles Draait Om Geld, gepresenteerd en be- dacht door VARA-coryfee Astrid Joosten, ging zaterdagavond met 701.000 kijkers (madl: 25.8%) van start. Daarmee bezet het programma over geld en financiën de negende positie in de kijkcijfer top-15 van zaterdagavond. “Drie jaar geleden was ik toe aan iets nieuws en heb ik dit idee op een kladje geschreven“, vertelt Joosten in Televizier. “Maar de Vara had zelf nog ideeën liggen.

Het idee voor Alles Draait Om Geld bleef dus even op de plank liggen, omdat VARA zelf ook nog bepaalde programma’s op de buis wilde hebben. “Daar zat 16 miljoen rechters tussen, dat later Het hof van Joosten werd. Ik dacht: ‘Als ík dat niet doe, doet iemand anders het wel“, vertelt Joosten in Televizier. “Mijn idee bewaarde ik wel. Nu Het hof… voorlopig is geschrapt, heb ik mijn idee weer opgezocht. Ik zag meteen heel veel mogelijkheden en de Vara vond het ook direct leuk.

Zeg ‘Ns AAA (RTL4, 20:00) – De laatste aflevering van de komedieserie Zeg ‘Ns Aaa werd zaterdagavond door 662.000 kijkers (madl: 15.9%) bekeken. Actrice Kiki Classen vond het fijn om met acteurs en actrices te werken die ze al kende. Volgens Classen verschilt haar televisiewerk niet wezenlijk van het theaterwerk. “Ik geloof eigenlijk niet dat ik in een comedy iets anders doe dan in een serieus toneelstuk. Ik speel wat er in het script staat. Als dat grappig moet zijn, moet dat uit de dialogen of de situaties komen. Leuk doen is de verantwoordelijkheid van de scriptschrijvers en niet van de acteurs. Als die leuk gaan doen, word ik heel erg ongelukkig“, vertelt ze in NCRV Gids. Na Zeg ‘Ns AAA trok Laat Ze Maar Lachen 693.000 kijkers.

Lekker Origineel! (AVRO, Ned3, 20:09) – Kunnen kunstenaars en andere creatievelingen nog origineel zijn? In het AVRO-programma Lekker Origineel! praat presentatrice Regina Romeijn daarover met mensen uit diverse disciplines: mode-ontwerper Erik Frenken, beeldend kunstenaar Hugo Kaagman, vier studenten van de Rietveld Academie en hoogleraar psychologie Carsten de Dreu. Volgens De Dreu zijn er meerdere wegen die naar het Rome van de creativiteit leiden. Iets wat hij in de eerste aflevering van Lekker Origineel duidelijk maakte door Regina een aantal testjes te laten doen. Lekker Origineel trok zaterdag 112.000 kijkers (madl: 2.6%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
23 Reacties op “701.000 kijkers voor Alles Draait Om Geld”


 1. jeffrey

  Slechte avond voor rtl
  zeg eens aaa kan veel beter scoren op de donderdag avond!

 2. Daan

  RTL GAAT VERKEERDE KANT OP!

 3. Just Me

  Reactie op jeffrey: Zeg eens Aaaa kan niet scoren want het is veeeeeel te slecht! Echt dat acteerwerk is zoooo slecht, haha bij de TV Kantine deden ze het nog beter! en die grappen zijn zo jaren 0…. en slechte timing…. nog een wonder dat het meer dan 600.000 haalt

 4. Flakin

  Om eerlijk te zijn vind ik Belgen in de rimboe nu al beter dan de vorige groeten uit de rimboe. Echt een leuk programma!

 5. G.R.

  Het wordt weer zomer en je ziet meteen dat Hart van Nederland weer beter gaat scoren.

 6. Anoniem

  Wat een aanstellerig programma dat ‘alles draait om geld’. Het belangrijkste onderdeel is gejat van ‘over de balk’ dat RTL ooit uitzond. Verder word ik gek van die Astrid Joosten die met haar veel te hoge stem de heletijd doet alsof ze DE specialist op het gebied van geld is.

 7. Chiel

  Alweer een vrij slechte avond voor RTL4, terwijl ze nu eens wel nieuwe dingen uitzenden. Hadden ze begin dit jaar moeten doen!

  En van de hoge kijkcijfers voor Prison Break is ook niet veel meer over: 150.000 kijkers. Iedereen heeft het al gedownload na de stop van RTL5?

  De premieres van Happy Feet en Rocky allebei laag. Alleen Nederland 1 blijft het nog steeds goed doen.

 8. Peter

  Prison Break op zaterdag, gewoon slechte keuze. De kijkersgroep heeft genoeg te doen op zaterdag en neemt het gewoon vaker op…..
  De donderdag of dinsdag was een betere uitzenddag.

  En conclusie, RTL is gewoon geen zomerzender. Zodra het warm wordt daalt marktaandeel rtl grandioos. Maar goed 4 zenders is te veel.

 9. Peter

  Daarnaast dat Ned 1 het goed blijft doen is gewoon simpel. Zij hoeven niet te bezuinigen. De commerciele zenders zien inkomsten teruglopen door de crisis en moeten bezuinigen. De publieke omroep heeft daar minder last van en kan een genadeklap uitdelen door gewoon flink geld te spenderen aan de programma’s wat de commercielen nu niet kunnen…. en ckr niet gaan doen in de zomer.

 10. Mart

  waarom staat succes verzekerd er niet tussen??????????????

 11. d'amsterdammertje

  Ik had geen idee waar het nou eigenlijk om draaide maar mijn maag draaide wel om in ieder geval. Wat een slecht programma. Een en al sensatie zucht.
  RTL zeg ‘ns A ook al zo slecht. Het is bar en boos gesteld met TV in Nederland.

 12. Freddie

  Ook gekeken naar “alles draait”, het is wel een aardig programma. Het zou echter niet misstaan op de commerciele zenders.

 13. Willem

  Reactie op Chiel:

  Gelukkig gaat RTL vanavond knallen met Life & Cooking, Chiel, komt alles goed!

 14. Tjeerd

  Ik ga lekker de laatste aflevering Lijf en Koeking kijken. Heerlijk hoor. Voor mij is het nu al de beste uitzending ooit, omdat het de laatste zal zijn.

 15. Martijn

  Dit zal wel meteen de allerlaatste aflevering van Zeg eens Aaan zijn geweest. Het sloeg gewoon totaal niet aan.

  En inderdaad: het acteerwerk van met name Hans Cornelissen en Kiki Classen is tenenkrommend slecht.

  Geen verkeerd woord overigens over Carry Tefsen. Die is top. Volgend jaar lekker weer meespelen in ’t Vrije Schaep zou ik zeggen!

 16. Chiel

  Reactie op Willem: Dat lijkt me niet.

 17. Anoniem

  Je kan merken dat t weer zomer is, SBS staat weer op alle tv’s in de caravan

 18. Wouter

  Euh vergeet niet dat het mooi weer was he!
  Feit is dat de oudere mensen wel tv blijven kijken, want die hebben meestal niks met het warme weer! De doelgroep van RTL zit buiten! Net zoals SBS!

 19. Anoniem

  Reactie op Wouter:
  Wat een onzin! Alsof de zaterdagavond van Nederland 1 zich op ouderen richt… MWDL en Dit Was Het Nieuws zijn juist programma’s die ouderen volgens mij niet zo snel zullen kijken! Ik denk dat ouderen eerder Zeg ‘Ns Aaa, IHVH of LZML kijken hoor…
  Dus hoe bedoel je, de doelgroep van RTL zit buiten?

 20. Maarten vh

  Reactie op Wouter:
  Wat anonymous zegt is waar, naar MWDL kijken vooral mensen in 20-49

 21. Anoniem

  Reactie op Anonymous:

  Da’s natuurlijk sowieso onzin: alsof mensen op vakantioe hun SKO-kastje meenemen in de caravan?!

 22. Joost de Jong

  Ik heb het met mijn vader precies 4 minuten uitgehouden. Na 4 minuten over een tas te hebben gezwetst vond ik het weletjes en ben ik het altijd intressante weerkanaal gaan bekijken. Was een stuk leuker!

 23. c van agrtmaal

  ik vind dit programma en echt opgezooit zootje en want die goede doelen betreft
  die zij echt meer dan waardeloos
  weg met dat opgezooit zooitjeop de tv bijm de vara

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.