701.000 kijkers voor Alles Draait Om Geld


De kijkcijfers van zaterdag 30 mei 2009 (SKO)

Foto: Nick van OrmondtAlles Draait Om Geld (VARA, Ned1, 18:53) – Het nieuwe programma Alles Draait Om Geld, gepresenteerd en be- dacht door VARA-coryfee Astrid Joosten, ging zaterdagavond met 701.000 kijkers (madl: 25.8%) van start. Daarmee bezet het programma over geld en financiën de negende positie in de kijkcijfer top-15 van zaterdagavond. “Drie jaar geleden was ik toe aan iets nieuws en heb ik dit idee op een kladje geschreven“, vertelt Joosten in Televizier. “Maar de Vara had zelf nog ideeën liggen.

Het idee voor Alles Draait Om Geld bleef dus even op de plank liggen, omdat VARA zelf ook nog bepaalde programma’s op de buis wilde hebben. “Daar zat 16 miljoen rechters tussen, dat later Het hof van Joosten werd. Ik dacht: ‘Als ík dat niet doe, doet iemand anders het wel“, vertelt Joosten in Televizier. “Mijn idee bewaarde ik wel. Nu Het hof… voorlopig is geschrapt, heb ik mijn idee weer opgezocht. Ik zag meteen heel veel mogelijkheden en de Vara vond het ook direct leuk.

Zeg ‘Ns AAA (RTL4, 20:00) – De laatste aflevering van de komedieserie Zeg ‘Ns Aaa werd zaterdagavond door 662.000 kijkers (madl: 15.9%) bekeken. Actrice Kiki Classen vond het fijn om met acteurs en actrices te werken die ze al kende. Volgens Classen verschilt haar televisiewerk niet wezenlijk van het theaterwerk. “Ik geloof eigenlijk niet dat ik in een comedy iets anders doe dan in een serieus toneelstuk. Ik speel wat er in het script staat. Als dat grappig moet zijn, moet dat uit de dialogen of de situaties komen. Leuk doen is de verantwoordelijkheid van de scriptschrijvers en niet van de acteurs. Als die leuk gaan doen, word ik heel erg ongelukkig“, vertelt ze in NCRV Gids. Na Zeg ‘Ns AAA trok Laat Ze Maar Lachen 693.000 kijkers.

Lekker Origineel! (AVRO, Ned3, 20:09) – Kunnen kunstenaars en andere creatievelingen nog origineel zijn? In het AVRO-programma Lekker Origineel! praat presentatrice Regina Romeijn daarover met mensen uit diverse disciplines: mode-ontwerper Erik Frenken, beeldend kunstenaar Hugo Kaagman, vier studenten van de Rietveld Academie en hoogleraar psychologie Carsten de Dreu. Volgens De Dreu zijn er meerdere wegen die naar het Rome van de creativiteit leiden. Iets wat hij in de eerste aflevering van Lekker Origineel duidelijk maakte door Regina een aantal testjes te laten doen. Lekker Origineel trok zaterdag 112.000 kijkers (madl: 2.6%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen