SBS: ‘NOS heeft prijs Champions League opgedreven’

De NOS heeft de prijs van de tv-rechten van de Champions League dermate opgedreven, dat SBS het financieel niet verantwoord vond om daar tegen op te bieden. Dat zegt een woordvoerder van SBS vandaag tegen het ANP. “Zeker in deze tijden was een hoger bod voor ons niet langer verantwoord“, aldus de SBS- zegsman. “Het is daarom des te wranger te constateren dat de NOS de prijs heeft opgedreven. Champions League is in onze ogen namelijk bij uitstek een commercieel product.

Voor ons was het commercieel absoluut niet verantwoord om tegen de NOS op te bieden. De kijkcijfers van een gemiddeld duel in de champions league dalen. Wij begrijpen niet zo goed dat dit met publiek geld gefinancierd moet worden.

Volgens De Jong is de NOS ‘het ideale vehikel om de Champions League door de financiële crisis heen te loodsen’. “Er was een aanzienlijke kans dat de Champions League achter de decoder zou verdwijnen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen