Rick Nieman interviewt Dalai Lama voor RTL 4

Foto: Nick van OrmondtPresentator Rick Nieman gaat als enige Nederlandse journalist één-op-één in gesprek met de Dalai Lama. Dat heeft RTL 4 bekendgemaakt. Op donderdag 4 juni praat de RTL Nieuws-anchor in een extra uitzending op RTL 4 uitgebreid met de politiek leider in ballingschap van de Tibetaanse bevolking en de spirituele leider van het Tibetaanse boeddhisme. Het interview zal die avond tussen 22.30 en 22.45 uur te zien zijn. Een dag eerder, op 3 juni, is de Dalai Lama ook te zien in NOVA College Tour.

Tenzin Gyatso, de huidige, veertiende Dalai Lama, brengt vanaf woensdag 3 juni een driedaags bezoek aan Nederland, waarbij hij onder meer een grote gebedsdienst zal leiden in de Amsterdamse RAI en prominenten uit politiek en bedrijfsleven zal toespreken in de Grote Kerk in Den Haag. De 73-jarige Dalai Lama, winnaar van de Nobelprijs van de Vrede, wordt wereldwijd door velen gezien als de meest invloedrijke geestelijk leider van onze tijd.

In het gesprek met Nieman komen onder meer aan bod de Dalai Lama’s vijftigjarige strijd voor een autonoom Tibet, de felle en onaflatende tegenwerking die hij ondervindt van het Chinese regime en de weigering van premier Balkenende om hem te ontvangen. “Maar er wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de Dalai Lama’s positie als één van de weinige wereldleiders met een onbetwist moreel gezag. Hoe is het om in één adem genoemd te worden met grootheden als Mahatma Gandhi en Nelson Mandela? En welke lessen heeft hij voor ons in het Westen, in deze moeilijke economische tijden?”

Kijkers kunnen de vragen die zij altijd al aan de Dalai Lama hadden willen stellen, doorgeven via rtlnieuws.nl. Een aantal hiervan komt vervolgens aan bod in de uitzending op 4 juni.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen