Rick Nieman interviewt Dalai Lama voor RTL 4

Geplaatst op vr 29 mei 2009 om 11:59

Foto: Nick van OrmondtPresentator Rick Nieman gaat als enige Nederlandse journalist één-op-één in gesprek met de Dalai Lama. Dat heeft RTL 4 bekendgemaakt. Op donderdag 4 juni praat de RTL Nieuws-anchor in een extra uitzending op RTL 4 uitgebreid met de politiek leider in ballingschap van de Tibetaanse bevolking en de spirituele leider van het Tibetaanse boeddhisme. Het interview zal die avond tussen 22.30 en 22.45 uur te zien zijn. Een dag eerder, op 3 juni, is de Dalai Lama ook te zien in NOVA College Tour.

Tenzin Gyatso, de huidige, veertiende Dalai Lama, brengt vanaf woensdag 3 juni een driedaags bezoek aan Nederland, waarbij hij onder meer een grote gebedsdienst zal leiden in de Amsterdamse RAI en prominenten uit politiek en bedrijfsleven zal toespreken in de Grote Kerk in Den Haag. De 73-jarige Dalai Lama, winnaar van de Nobelprijs van de Vrede, wordt wereldwijd door velen gezien als de meest invloedrijke geestelijk leider van onze tijd.

In het gesprek met Nieman komen onder meer aan bod de Dalai Lama’s vijftigjarige strijd voor een autonoom Tibet, de felle en onaflatende tegenwerking die hij ondervindt van het Chinese regime en de weigering van premier Balkenende om hem te ontvangen. “Maar er wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de Dalai Lama’s positie als één van de weinige wereldleiders met een onbetwist moreel gezag. Hoe is het om in één adem genoemd te worden met grootheden als Mahatma Gandhi en Nelson Mandela? En welke lessen heeft hij voor ons in het Westen, in deze moeilijke economische tijden?”

Kijkers kunnen de vragen die zij altijd al aan de Dalai Lama hadden willen stellen, doorgeven via rtlnieuws.nl. Een aantal hiervan komt vervolgens aan bod in de uitzending op 4 juni.
18 Reacties op “Rick Nieman interviewt Dalai Lama voor RTL 4”


 1. LY

  beter Nieman dan Balkenende :p

 2. Anoniem

  Goed van RTL4 om ook dergelijke programma’s te maken

 3. Marciano

  wie anders?

 4. zapper

  en weer jammer voor de NOS

 5. Plons

  NOVA collegetour krijgt hem toch ook? is een studentegesprek.. nog beter!

 6. yossarian

  Volgens mij wordt 2009 het jaar van de zelffelicitaties: kijk ons toch eens goed zijn! Er kan tegenwoordig geen scheet gelaten meer worden of er verschijnt een persbericht over.

 7. !#Michael#!

  De nieuws dienst van RTL Nederland bewijst al decenia lang een echte serieuze commerciele tegenhanger van de NOS te zijn!

  Ik kijk zelf ook liever naar RTL Nieuws dan naar het NOS Journaal … Ik denk dat dat simpel weg komt omdat we bij ons thuis al sinds mijn baby jaren naar het RTL Nieuws kijken en daarna GTST …

  Veel jongen mensen zijn op gegroeid met RTL Nieuws, en ook de populairiteit van het RTL Nieuws onder jongeren tov het toch iet wat oudbollige NOS, zijn kenmerkent voor het televisie landschap van de toekomst!

  In veel jonge gezinnen word ingeschakeld op het RTL Nieuws, de generaties na mij zullen ook gewend raken aan RTL Nieuws om half acht, gevolgt door GTST … In de toekomst zullen dus ook de oudere generaties van dan meer met RTL dan de NOS hebben ;)

 8. Anoniem

  Mag dat wel van Jan Peter?

 9. Johan

  ik vind RTL Nieuws zwaar irritant met hun ‘misschien weet u het nog’, de NOS vind ik ook belabberd, ik kijk niet naar het nieuws want ik geloof het toch niet.
  Wij noemen het thuis Wegjaag-TV, vooral dat fopjournaal op NL 3

 10. mark

  Reactie op zapper: De publieke omroep heeft al lama’s… Oh, nee… ;)

 11. Medi@watcher

  Goh, dat SBS niet in aanmerking komt voor dit gesprek… ;)

 12. Anoniem

  Reactie op Medi@watcher:

  joh die sturen Gerard Joling

 13. Tetje

  Ik zou aan de Dalai Lama willen vragen of hij ook vindt dat Bridget enzo iets gepresteerd hebben in hun leven. En of hij ook vindt dat het bij de co loon naar werken is. Tevens hoop ik dat wat zwaar bedorven commercieele zieltjes door de Dalai Lama de weg terug naar een normaal bestaan weer kunnen vinden.

 14. Jimm

  Terecht. De Dalai Lama hoort thuis in de beste nieuwsrubriek van Nederland.
  Ik zou hem vragen wat we met Wilders moeten.

 15. Anoniem

  Hoor ik daar een Dalai Lama schijten? :lol:

 16. Johan B.

  Michael, denk je nu echt dat bv. jongens graag naar GTST kijken. Ik ken ze in ieder geval niet, hooguit verplicht meekijken omdat zuslief wil kijken.
  Een echte vent kijkt niet voor zijn plezier naar soaps!

 17. !#Michael#!

  Reactie op Johan B.:

  De demografie van soaps bestaat uit nagenoeg 50% mannen en 50% vrouwen … Dat wijzen kijkonderzoeken hier uit, maar ook bij de DayTime soaps in de USA valt dat op …

  Dat is net zo’n fabeltje als dat vrouwen niet naar voetbal kijken, ook dat is redelijk 50/50 …

  En wat is de definitie van een echte man voor jou dan?

 18. !#Michael#!

  Reactie op Johan B.:

  Btje jammer dat een reactie nu uit blijft ;)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.