Voetbal Champions League blijft bij de NOS

Geplaatst op vr 29 mei 2009 om 10:14De rechten van de Champions League blijven de komende drie jaar in handen van de NOS. Dat zei mediadirecteur Jan de Jong van de NOS vanmorgen in het Radio 1 Journaal. De NOS betaalt voor de uitzendrechten “aanzienlijk minder dan vorige keer“, liet De Jong weten. Volgens De Telegraaf dalen de jaarlijkse kosten voor de uitzendrechten van 30 miljoen euro per jaar naar 10 miljoen euro per jaar. De rechten voor de Europa League, de opvolger van de UEFA Cup, gaan volgens De Jong niet naar de NOS.


28 Reacties op “Voetbal Champions League blijft bij de NOS”


 1. SBS less

  Met PSV en Ajax (en waarschijnlijk alsnog Twente) in de UEFA cup kan dit volgend jaar wellicht wel interessanter voor de Nederlandse kijker zijn dan de Champions League. Nou RTL7, bieden dan maar.

 2. edwin

  Vergeet het maar ! Eredivisie Live lijkt de grootste kanshebber om deze rechten te gaan binnenhalen.

 3. edwin

  Oerigens is de kans best wel groot dat er met ingang van het nieuwe seizoen helemaal geen voetbal meer te zien zal zijn op RTL7. Ook het bekervoetbal zou wel eens naar Eredivisie Live kunnen gaan !

 4. Mo

  dus er is bij de publieke omroep wel geld voor al die onzin programma’s van de tros en BNN maar niet voor de europa league? Jammer!

 5. Johan

  Weet iemand wat 1 seizoen de Mentalist of CSI kost?

 6. Anoniem

  Reactie op SBS less: AZ! AZ! AZ!

 7. !#Michael#!

  Reactie op Johan:

  70/80dznd euro per aflevering …

 8. Johan

  Reactie op !#Michael#!:

  dan kan ik me wel indenken dat die commercielen niet op de CL zitten te wachten, is nog geen 1 miljoen per 13 afleveringen

 9. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!: Klopt als een bus als je dat bedrag door 3e deelt. Voor 80K kan gewoon NL product produceren, waarom dan een serie aankopen ? Wat er exact betaald wordt hangt van de serie/deal af met de distributeur maar zou zo rond de 20K Euro per aflevering moeten kosten (per uur). Zeker met de zwakke dollar.

 10. Erik

  ik vindt een toernooi waar Ajax, Heerenveen, PSV en misschien FC Twente aan mee doet verplicht is om die uit te zenden op een open net. En niet op een betaalzender.

 11. !#Michael#!

  Reactie op Anonymous:

  Hit series als CSI en de Mentalist zijn echt niet goedkoop! En als ze zich bewezen hebben, zijn ze vrij duur!

  Voor 70/80dznd euro heb je geen serie van dat niveau … GTST kost 70/80dznd euro per aflevering … een dramaserie van ’n uur, dat enig sinds in de buurt komt van de kwaliteit van de USA series is bijv GV … en die kost dik 3 ton per aflevering!

  Dan is CSI met na genoeg het zelfde demo succes toch veel beter!

 12. edwin

  Reactie op Erik:

  Eredivisie Live is de voornaamste kandidaat voor de live verslagen. De samenvattingen blijven op het open net te zien !

 13. Tim

  Geen gedonder….Europees voetbal hoort thuis op het open net…dus RTL7 bieden maar!

 14. Anoniem

  30 miljo dat zijn de uitzendrechten. Dit is exclusief tripjes, productiekosten en ga zomaar door. Dit geldt ook voor de rechten van eredivisie.

 15. Davy

  EUROPA LEAGUE OP EREDIVISIE LIVE

  De nieuwe Europa League, opvolger van de UEFA Cup, is komend jaar te zien op Eredivisie Live

  Volgens De Telegraaf staat de Eredivisie CV (ECV) op het punt om voor Eredivisie Live de televisierechten van de Europa League binnen te slepen.

  ‘Op een paar details na is het rond’, aldus ECV-directeur Alex Tielbeke. Het gaat overigens niet om alle duels in de Europa League, maar om een deel daarvan waaronder wedstrijden van de Nederlandse deelnemers.

  Aldus totaaltv.nl

 16. Roog

  Reactie op !#Michael#!:

  Door wie heb jij je in de maling laten nemen Michael? 3 ton voor 1 aflevering van een buitenlandse serie………….?

  Ik lach me bijna kapot.

 17. marco

  Reactie op Mo:

  Beste Mo , niet iedereen is geinteresseerd in voetbal , gelukkig maar

 18. Davy

  de NOS gaat de Supercup, de wedstrijd tussen de winnaar van de CL en de EL,
  wel uitzenden!

  aldus de website van de NOS.

 19. !#Michael#!

  Reactie op Roog:

  Dat zeg ik niet! Lees eens goed! Anonymous beweert dat je voor 70/80dznd euro een nederlandse productie hebt.

  Ik weerleg dat door te zeggen dat een dramaproductie als Gooische Vrouwen dik 3 ton kost. Dan is 70/80dznd euro voor CSI met nagenoeg het zelfde succes in de demo 20-49, ineens niet zo duur!

  Hit series als de CSI’s BONES, NCIS, HOUSE MD’s en de Mentalist e.a. zijn weldegelijk redelijk duur… voor nieuwe afleveringen zo’n 70/80dznd euro is vrij normaal!

 20. !#Michael#!

  bovenstaande bedragen zijn per episode natuurlijk, niet per seizoen ;)

 21. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!:

  Hi Micheal, het klopt dat series als CSI 65.000 tot 95.000 euro per aflevering kosten, maar vaak is het een stuk minder duur ivm diverse ‘deals’. Gooische Vrouwen kost 300k per aflevering, omdat er grote A acteurs in zitten, dan krijg je zulke bedragen.

  ONM kost overigens 42.000 euro per aflevering, GTST 65.000

 22. Anoniem

  Het zal niet meer lang duren of al het voetbal komt achter een decoder. Vind ik trouwens een prima plan.
  Als je echt een voetballiefhebber bent dan vind je het niet erg om wat meer voor voetbal te betalen.
  De gene die hier niet mee eens zijn. Zijn mensen die graag hun hele leven voor een kwartje op de eerste rij willen zitten en totaal geen voetballiefhebber is

 23. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!: Ik beweer niet dat je NL drama kan maken voor 70/80K (hoewel dat overigens best mogelijk is) ik zeg dat je NL product kan maken. Een docu-reeks of bijvoorbeeld een gameshow. En The Mentalist kost echt geen 70K. Dat is absurd. Nieuwe CSI afleveringen zouden misschien die richting wel op kunnen gaan. Dat heeft te maken de duur van de serie (het is seizoen 8 of zo al ?) en de toeslag die er per nieuw seizoen wordt betaald. Daarnaast zal de spanning op de markt een paar jaar geleden ook de prijs omhoog hebben gedreven.

  Gangbare prijzen liggen nog altijd rond de 30K $ – zo’n 25K EURO voor nieuw US drama. Indien een aankoper meer betaald zouden zijn meedere maar eens op zoek moeten gaan naar een vervanger.

  Een Nederlandse drama serie kan je prima produceren voor 150K EURO per aflevering.

 24. Davy

  Europa League gaat naar RTL en Eredivisie Live

 25. Roog

  Reactie op !#Michael#!:

  Mijn excuses, ik heb inderdaad niet helemaal goed gelezen.

 26. Vincent

  Nederlandse voetballiefhebbers die bang waren dat alle duels uit de Europa League achter de decoder zouden verdwijnen kunnen opgelucht ademhalen. Voetbal International weet dat Eredivisie Live weliswaar beslag heeft gelegd op een deel van de rechten, maar de betaalzender moet deze rechten delen met RTL. De publieke zender heeft op de wedstrijddagen de eerste keus voor duels van Nederlandse clubs.

  Ik mag dan toch wel hopen dat RTL7 eens een professionele lay-out krijgt in plaats van dat goedkope dat ze nu hebben… Hopelijk gaan ze een beetje mee in de professionalisering van de Uefa Cup/Europa League, die vorig jaar met nieuwe filmpjes voor en na de wedstrijden al door de UEFA is ingezet…

 27. Shokata

  RTL7 mag wel eens een nieuwe vormgeving want die wat ze nu hebben is inderdaad erg lelijk en met een goedkope uitstraling. Dan zag die vorige er nog beter uit.

 28. dj stoffel

  altijd lachwekkend dat er altijd hier van die figuren zijn die een voetbaldiscussie weer weten te draaien naar wat geneuzel over bouwprogramma´s en/of ziekenhuis series

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.