Geen nieuw seizoen voor SBS-serie De Hoofdprijs

Geplaatst op Fri 08 May 2009 om 10:46Foto: Mark de BlokDe dramaserie De Hoofdprijs van SBS 6 keert niet terug met een nieuwe serie afleveringen. Dat wist entertainmentdes- kundige Albert Verlinde donderdag te melden in RTL Boulevard. De Hoofdprijs is een serie over drie families waarvan twee een heel groot geldbedrag winnen. In maart ging De Hoofdprijs goed van start met 1,3 miljoen kijkers. Daarna zakten de kijkcijfers redelijk snel in tot 573.000 kijkers vorige week. Zaterdag worden de laatste twee afleveringen van De Hoofdprijs uitgezonden.


68 Reacties op “Geen nieuw seizoen voor SBS-serie De Hoofdprijs”


 1. linda

  tja,eindelijk weer eens iets leuks op de buis en dan komt er geen vervolg…
  hoe triest ik denk dat ik steeds minder tv ga kijken…

 2. Vinc

  Leuk, helaas dachten 800.000 kijkers daar anders over toen ze wegzapten de weken erna. De rest van Nederland heeft er niet eens naar omgekeken. Aan de promotie heeft het destijds niet gelegen, aan de uitvoering van dit stukje wel, want het is gewoon niet goed.

 3. Anonymous

  Het verhaal was ook nooit bedoeld voor een seizoen 2

 4. Bernie

  Serie is gewoon verkeerd geprogrammeerd. Ze hadden dit nooit op de vrijdagavond moeten uitzenden, maar bijvoorbeeld op de maandagavond.

 5. Florentijn

  Ik heb zelf een afkeer naar SBS, heb ook nog nooit deze serie gezien, maar toch jammer dat een Nederlandse productie na 1 seizoen al stopt. Vraag me af of het echt komt door het aantal kijkers.. 573duizend kijkers is toch nog steeds een hoop ?
  En nog voor de mensen die Hart van Nederland kijken, kijk eens goed naar dat programma…. Er komt enkel ellende, ellende en ellende voorbij. Dat voor het slapen gaan, alleen maar ergernissen en tragische gebeurtenissen… en ook heel amateuristisch.. Probeer eens Pauw en Witteman te volgen.. je zal merken dat dat veel dieper gaat. P&W is ook wel een totaal ander programma, maar probeer het 1 avond.

 6. Flippo

  Reactie op Florentijn: Pauw & Witteman? Daar begrijpt het SBS-publiek niks van!

  Als SBS wil scoren met drama, moeten ze er geld in pompen. En Johan Nijenhuis niet voor een paar duizend euro iets goedkoops laten maken. Dat werkt misschien met al die spectaculaire nooit vertoonde shows, maar NIET met drama.

  Doei Tina, doei SBS!

 7. Coen

  Jammer, want ik vond het een erg leuke serie. Aan de andere kant vind ik het ook prettig dat series eindigen, want jarenlang een verhaal blijven volgen gaat vermoeien. Dat Voetbalvrouwen lijkt ook maar niet te eindigen.

 8. Chiel

  Jammer dat het stopt, heb er met veel plezier naar gekeken. Maar blijkbaar vonden 700.000 het niet boeiend genoeg of vonden iets op het andere net boeiender.

  Gewoon in de zomer in de herhaling gooien en dan op een beter uitzendtijdstip.

 9. SBS less

  Weinig verassende beslissing. Deze serie zal een dure flop voor SBS6 zijn geworden. Voorlopig geen groot drama meer bij SBS6. Wel jammer, want er is zeker wel ruimte voor goed drama. Alleen niet vrijdag 20.30 tegenover veel concurrentie. Hoewel de serie kwalitatief ook wel erg zwak was had deze op een andere dag beter gescoord.

 10. Anonymous

  Flippo, heb jij een of andere ziekte dat je telkens hetzelfde zegt? En alsof alles bij RTL zo succesvol of van hoge kwaliteit is?

  Daarnaast, SBS scoort anders redelijk netjes in de kijkcijfers als je weet dat SBS gewoon een minder budget heeft (zie je ook wel aan de programma’s, maar toch…)

 11. Anonymous

  Deze serie was geen flop maar het verhaal was ook nooit bedoeld voor nog een seizoen.

 12. Hans

  SBS6 wil graag drama maken, maar volgens het SBS concept is daar weinig budget voor beschikbaar. Erg jammer. Ik zou zeggen offer Piet Paulisma op met z’n amateuristische televisie en stop dat geld in een goed gemaakte drama serie. Ik heb overigens het idee dat ze bij Net5 wel meer geld beschikbaar krijgen voor drama.

 13. Bernie

  Reactie op Anonymous:

  Dat verklaart ook zeker waarom op de website bij het terugkijken van de Hoofdprijs “Seizoen 1” wordt aangegeven. Ze wilden wel een vervolg, en ze hadden zeker een hit verwacht.

 14. Maurice

  De programmering is gewoon fout. Het programma zelf is namelijk wel goed, het heeft drame en humor en dat spreekt zeker wel veel mensen aan, maar op vrijdagavond kijkt iedereen toch liever naar X Factor.. dat is ook logisch.. ze hadden het beter moeten plannen.. of een tweede seizoen ook echt gewerkt zou hebben weet ik niet.. ik denk het namelijk niet.. wel duidelijk was dat ze het wel graag gewild hadden!

 15. Anonymous

  Er is niets mis met een kortlopende serie op televisie. Daar kunnen andere omroep(vereniging)en nog wat van leren. Top hoor SBS.

 16. lola

  ik kijk nooit de hoofdprijs.
  vrijdagavond als ik niet uitga kijk ik xfactor liveshows – tvkantine – xfactor de uitslag.
  xoxo

 17. Chiel

  Reactie op Anonymous: Alsof het de bedoeling was! Als er iedere week 1,5 miljoen mensen keken kwam er gewoon een tweede seizoen. Maar gelukkig heeft het een afgesloten einde (tenminste, dat las ik).

 18. Joop

  Ik heb ook de hoofdprijs gevolgd, en ik vond het wel geschikt voor de vrijdagavond, juist xfactor meer voor de zaterdagavond. Baantje, ook drama, scoorde toch ook goed op vrijdagavond?
  Het vervelende aan de hoofdprijs is dat er nu 2 delen achter elkaar worden uitgezonden, dat is een lange zit en ook saai. De cliffhanger van het eerste gedeelte wordt daardoor niet uitgemolken. Natuurlijk op te lossen door op te nemen en in delen te kijken, hebben we de afgelopen weken gedaan.
  Ik kijk wel uit naar de dubbele slotaflevering van morgen.

 19. michel

  Jammer dat het stopt! Het is echt een leuke serie. Absoluut verkeerd geprogrammeerd tegen over X factor. Ik keek X factor meestal live en dan later op Sbs6gemist De Hoofdprijs. Waarschijnlijk deden heel veel mensen dat. Voor de gene die het nog nooit gezien hebben. Geef het een kans en kijk even op Sbs6gemist. Het is echt lachen!

 20. mark

  Weer een programma kapot gemaakt door SBS 6. Gewoon op zaterdag 21:30 moeten laten staan. SBS 6 was gewoon bang voor Vuurzee, maar je zag die serie ook langzaam naar de 700.000 kijkers zakken. En De Hoofdprijs is toch voor een ander soort publiek dan Vuurzee. Als je ziet wat eerdere programma’s op zaterdag om 21:30 uur scoorden op SBS 6, had De Hoofdprijs ook met gemak de 1 miljoen vast kunne houden. Of had het anders op een serieavond als de dinsdag of donderdag gezet. Op vrijdag stond het nóg slechter geprogrammeerd dan de zaterdag. En twee afleveringen achter elkaar is ook verkeerd. Het lijkt wel of ze zo snel mogelijk van de serie afwillen, om maar wéér De 25… uit te kunnen zenden. Wat een stelletje prutsers.

 21. Tim20

  Het lijkt me toch ook eerder een serie die leuk is voor 1 seizoentje. Maar ionderdaad wel jammer dat ze fout geprogrammeerd is

 22. flakin

  Leuke serie, maar ik keek altijd live X-factor en de hoofdprijs wou ik dan via sbs-gemist kijken, maar die doet het niet op mijn pc… Helaas afgehaakt

 23. Anonymous

  we zijn weer een flop programma armer

 24. Yvonne

  Komt er eindelijk eens een keer een leuk nederlands stuk op de televisie, ipv al dat prut wat we tegenwoordig krijgen, wordt dit weer door sbs6 gestopt.
  Ik vond dit juist zo’n leuke serie en keek er elke week met plezier naar.
  Sbs6 maakt hiermee geen goede beurt.

 25. JB

  Komt omdat het een verhaal met een kop en een staart is. Doorgaan zou onrealistisch zijn. Ik ben ben wel met de rest eens dat het gewoon 13 weken lang op zaterdagavond had moeten staan, zo rond 21.30 uur. De vrijdag is wat mij betreft nog steeds de avond voor groot amusement, terwijl sbs op zaterdag juist iets anders dan amusement moet brengen.

  Drama op SBS smaakt wat mij betreft naar meer!

 26. Björn

  SBS goedkope zender??
  DOMINO DAY kost 7 miljoen per seizoen…

 27. Peter

  En wat dacht je dat de redactie van Peter R. de Vries kost, die zo af en toe een programma aflevert?

 28. mark

  Reactie op Björn: Domino Day levert ook 2 x zoveel op aan reclame en verkoop aan buitenlandse zenders. Want ik weet zeker dat de duitse RTL ook een hoop meebetaalt.

 29. Rut

  Dan had SBS ook niet zo dom moeten doen met de ene week op vrijdag, dan weer zaterdag en dan weer dubbele afleveringen! Kijkers willen vastigheid!

 30. Ivonne

  Ik vond het een leuke serie. Omdat mijn huisgenoten het niet leuk vonden, nam ik de afleveringen op en keek ik later. Kan ik ook die irritante reclame overslaan!
  Wel zeg ik er bij dat ik het verhaal steeds minder waarschijnlijk vond worden.

 31. Timor

  Reactie op mark: Deze serie mag absoluut niet vergeleken worden met Vuurzee, want Vuurzee had altijd goede kijkcijfers en zijn volgens mij nooit op 700.000. Bovendien bevatte Vuurzee echte kwaliteit, ik was eerst ook van plan om de hoofdprijs te gaan volgen maar ik vond de eerste 2 afleveringen totaal nergens op slaan en ben toen afgehaakt.

  Ik ben blij dat de serie stopt want dit zou alleen maar geldverspilling zijn in het weinige budget van sbs6.

 32. Anonymous

  Zaterdag onder de 500.000 kijkers grens?

 33. Jos Rijborz

  Ben er niet mee eens
  Ik vind dat er nog een seizoen moet komen anders heb ik vrijdagavond niks te doen
  whheeeee
  PROTEST
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 34. Pim

  Jongens wat is dit een top serie en dan laten ze het stoppen ;'(

  natuurlijk waren er in het begin meer kijkers dan eest

  maar dat is zowat altijd met een serie

  maaar nu moet je geduld hebben

  je meot het een kans geven

  en na 5 seizoenen als het dan niet gaat dan kan je het wel laten stoppen maar nu nog niet te jong programma

 35. blastdragon

  Jammer dat het stopt. Ik heb regelmatig promo’s ervan gezien maar het nooit echt gekeken. Dit komt vooral vanwege het rare tijdstip dat het stond geprogrammeerd. Leek me toch wel een interessante serie…

 36. arno

  Jammer het was een leuke serie, maar stond ook niet prettig gepland tegenover x factor en de palingsoap. Had het zeker nog een kans gegeven! Misschien eerst eens herhalen op een tijdstip dat beter gaat in de zomer of zo en dan bepalen of het door moet gaan!!

 37. Erik Duit

  Jammer maar dit was natuurlijk te verwachten. Denk ook dat sbs niet veel verdient heeft met deze serie. Eerder verlies vrees ik. Wel vreemd dat dan op de dvd hoes staat seizoen. dan zouden ze er beter Hoofdprijs de serie op kunnen zetten.

 38. bianca

  ik vind het erg jammer dat de hoofdprijs nu is afgelopen,
  ga maar lekker door met een nieuwe reeks,maar dan op een gunstigere avond ,zonder andere concurrenten.

  eindelijk weer eens een leuke serie en dan stoppen ze ermee grrrrrrrr
  dus sbs hup kom op

 39. ginger

  hai wij hebben elke week met smart zitten wachten op de hoofsprijs heerlijke serie!!!!! we zitten er net helemaal in en stopt het met het verhaal jammerr !!!! STOP er nou niet mee wij vinden het zo leuk en gezellie et de hele fam op de bank lekker lachen..!!!!!!! huphuphuphup kom op denk er goed over na en doe het op een andere dag met geen concurrenten! \

  Gr ginger

 40. sr

  als het nog enig effect heeft, SBS6; ga door met deze serie, het was top! En speciaal aan alle acteurs/actrices; ik heb er echt van genoten, bedankt voor een leuke tijd!!

 41. hoofdprijs moet door!

  eindelijk weer een topserie op tv stopt het :(

  ga gewoon door sbs6 nie zo flauw

 42. T

  Ik vond het leuke serie.
  Probeer een herhaling op een andere dag in de zomer.

 43. Chiel

  De laatste aflevering bijna een miljoen. Goh, zou het aan de uitzenddag liggen? Herhalen op een betere plek en als er dan nog eens veel mensen kijken seizoen 2 bestellen!

 44. Cees

  Een vervolg lijkt me moeilijk. Het was een hele leuke serie. Ga door met het maken van meer van dit soort series !

 45. Sabastiaan Alink

  Ik kijk zelf altijd op Porgramma gemist van Sbs, en ik denk eerlijk gezegt dat veel mensen dat doen. Omdat vrijdag komt de X Factor, er gaan veel mensen uit. En de Uitzending gemist kijkers worden niet meegetelt. daar zitten ook geen reclames op, en je kan zelf weten waneer je zin heb om te kijken. Ik vond het zelf echt heel erg leuk, en baal er enorm van dat er geen tweede seizoen komt.

 46. REAGEER.

  REAGEER OP ME REACTIE NUMMER 45. Wie is het eens en wie oneens?!

  ======== REAGEER OP NUMMER 45. ============
  ======== REAGEER OP NUMMER 45. ============
  ======== REAGEER OP NUMMER 45. ============
  ======== REAGEER OP NUMMER 45. ============
  ======== REAGEER OP NUMMER 45. ============
  ======== REAGEER OP NUMMER 45. ============
  ======== REAGEER OP NUMMER 45. ============

 47. REAGEER.

  Reactie op linda: Inderdaad

 48. Lenny

  Jammer dat het seizoen is afgelopen..Heb er van genoten zo lang het duurde :) Vaak op uitzending gemist gekeken vanwege mn schoonmoeder die iedere( ja echt) avond aan de crime-ghostwisper-series gekluisterd is:P blegh
  Ga zo door sbs, erg leuk gedaan alleen het einde mocht nog wel wat langer duren..:)

  Sorry hoor maar x-factor… *puke*

 49. Pat

  Voor mij hoeft er geen 2e seizoen te komen.

 50. Josie

  Nou ik denk dat ik wel weet waarom de kijkcijfers daalden.
  Iedereen keek natuurlijk bij programma gemist, dat deed ik zelf nl. ook altijd.
  Al was de kwaliteit van de uitzending om te huilen zo slecht.

  Ik vind de serie heel leuk en ik zou graag verdere aflveringen willen zien.
  Vooral Stephan Evenblij in de rol van Sjef Moes vind ik een kanjer.
  Top vent!

 51. Bengel

  Ik vind het ook een top serie, ik volgde het helemaal alleen nam ik het altijd op, omdat er ook andere programma’s op kwamen die leuk waren om naar te kijken.
  Het heerlijk vond om dit zaterdag /zondag ochtent wat ik had opgenomen weer even te gaan kijken.
  _____________WIJ WILLEN SEIZOEN 2______________
  _____________WIJ WILLEN SEIZOEN 2______________
  _____________WIJ WILLEN SEIZOEN 2______________

 52. sven

  erg jammer dat ze stoppen!! idd vrijdagavond om half 9 is gwn klote! ik vond het echt een leuke serie!

 53. Dennis

  Heel jammer hoor, waarom zou er geen 2e seizoen aan geplakt kunnen worden?
  Er zijn nog een hoop dingen die kunnen gebeuren…
  Het probleem met deze serie was gewoon omdat het tegelijk met X-Factor uitgezonden werd…
  Eindelijk weer een leuke serie op tv, en het is gelijk ook weer na een paar weken afgelopen…

  Jammer hoor SBS6!!!

 54. Dennis

  Reactie op REAGEER.: VOL..KO..MEN MEE EENS!!!

 55. Jardo

  Één van de weinige kwaliteitseries/programma’s die je tegenwoordig nog op TV tegenkomt, en aan de ene kant is het best jammer dat ze stoppen, maar aan de andere kant ook weer logisch, als ze hier nog 2 seizoenen mee doorgaan is het uitgemolken, niet leuk meer. Ze moeten meer van dit soort series gaan maken, ipv doorborduren op één serie, bereik je veel meer en een groter publiek mee. SBS6, ik vind de zender opzich irritant met hun reclames door programma’s heen, maar het is toch een topzender met het inkopen van House en het maken van deze TV, moeten jullie écht veel vaker doen en wat minder Reality TV doen:D

 56. Koen Vegersteen

  Echt heel erg jammer, komt er eigenlijk wel een DVD uit van de hoofdprijs?

 57. Koen Vegersteen

  Ik vindt dat er makkelijk een tweede seizoen zou kunnen komen, omdat ze helemaal aan het einde dan weer bij elkaar zijn, dan kunnen ze toch een nieuw bestaan opbouwen en wat is er van denisse terecht gekomen en hoe zit het nou verder met het geld wat van stef en melissa door buurman Florian is gestolen, wat er is er überhaupt met die buurman gebeurd.
  en aangezien Stef en Melissa weer geld krijgen wat doen ze daarna nog meer met hun leven.
  Er zijn nog zoveel vragen waar antwoord op zou kunnen worden gegeven.

 58. Erik

  Dat is ook zo. Er zijn genoeg dingen waarmee je zo een 2e seizoen zou kunnen starten. maja dat is sbs he.

 59. Wesley

  Al zijn alle verhaallijnen afgerond, een beetje creatief brein kan er zo nog een paar verzinnen toch? Kijk naar series als prison break en lost, die nu al in hun 4e en 5e seizoen zitten. Uiteindelijk wordt het alleen oppassen dat het niet TE ongeloofwaardig gaat worden, maar een tweede seizoen is volgens mij best te doen!

  1: FLorian is nog niet boven water met de poen van Stef, dus dat verhaal staat nog open.

  2: En wat te denken van de Denise??
  Komt zij weg met de bijna-aanslag op d’r vader?
  Nee dat komt ze niet, ze kon dokken bij de notaris ;)
  Maar goed, de confrontatie tussen Jaap en Denise is uitgebleven, helaas!
  Dus daar valt volgens mij ook nog wel een verhaallijn uit te leggen.

  Tekstschrijvers zijn creatief genoeg, dat hebben voldoende langlopende series al wel bewezen!

  En de slechte kijkcijfers zijn volgens mij enkel te wijten aan de debiele programmering tegenover X-factor, met ruim 2 miljoen kijkers!!
  DOM DOM DOM!! Want zonder X-factor had De Hoofdprijs volgens mij nog makkelijk op een miljoen kijkers kunnen zitten…

  Dus Nijenhuis, klim in de pen, en laat SBS een betere dag uitkiezen!
  Dan kunnen wij nog lekker een seizoen genieten :)

  Vond het een topserie, en hebben genoten van elke minuut.
  Vanaf halverwege het seizoen werd het alleen nog maar ellende, heerlijk!
  Wat poen met een mens kan doen…

  Toch maar hopen dat Nijenhuis en SBS zich bedenken :)

 60. trouwe kijker

  Jammer, vond het een verrassende serie!
  Er kwam op dat tijdstip m.i.z. net iets teveel van het goede;
  X-factor, Dik voor mekaar show, TV kantine, de Vorst ziet sterren, wat wil je …

 61. jolanda

  boh ja jammer dat het is afgelopen ik zat er net weer klaar voor heb niet meegekregen dat het zaterdag de laatste aflevering was vond het echt een leuke serie daarom ik was een kijken waarom hij er niet op was op tv

 62. Demi

  Er zijn zo weinig kijkers omdat volgens mij toen ook xFactor was.
  en veel mensen kijken dat gewoon.
  op vrijdag is er altijd zo veel op tv. ze moeten het beter op een andere dag doen. want doordeweeeks is er zowat niks op tv.

 63. HansM

  Top serie, heb zitten genieten. Zo mooi neergezet. Maar helaas, we moeten maar weer tegen die kop van Albert verlinde aan gaan zitten kijken, en al die klote x-factor en dans programma’s, waar we de buik van vol hebben. Mensen wordt wakker, dit was een top serie, zeker als je alles achter elkaar kijkt, gewoon even downloaden. Zonder al die klote reclame’s er door heen. Dan is het heerlijk kijken!

 64. Sanne

  Vond het een leuke Serie. Heb nog wel zin in een seizoentje!

 65. Jan

  Doorgaan SBS !!!

 66. Lorenzo

  Seizoen 2 moet komen

 67. sebastiaan van loon

  Kijk veel Amerikaanse top series en vind de Nederlandse meestal maar troep maar vond dit zeker een leuke serie. Ondanks de budget berichten

 68. pascal

  de hoofdprijs is toch een top serie. ik heb het 1 keer op tv gezien. en al 2 keer op dvd, binnekort nog een keer kijken. seizoen 2 moet gewoon zeker komen,

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.