Popstars keert terug in najaar

Geplaatst op di 28 apr 2009 om 10:33

Foto: Nick van OrmondtSBS 6 keert in het najaar terug met een nieuw seizoen van Popstars. Juryleden Henkjan Smits, Patricia Paay en Maurice Wijnen zullen hierin op zoek gaan naar ‘de nieuwste popsensatie van 2009’. Dat heeft een zegsvrouw van SBS 6 bekendgemaakt. De presentatie blijft in handen van Gerard Joling en Nance. SBS 6 hoopt op succes. “In Nederland zagen vorig seizoen 2,2 miljoen mensen tijdens de finale hoe Déon, Steffie en Brandi tot de drie winaars van Popstars werden verkozen.

Popstars is de langstlopende talentenjacht ter wereld, aldus de zegsvrouw. “En een doorslaand succes in binnen- en buitenland. Inmiddels hebben meer dan 50 landen het programma uitgezonden. In Nederland zagen ruim 2,2 miljoen mensen hoe Déon, Steffie en Brandi tot de winaars van Popstars werden verkozen. Onder de naam RED! behaalden zij een nummer 1-hit met hun single ‘Step Into The Light’. Onlangs hebben ze hun tweede single opgenomen die binnenkort wordt uitgebracht.”

SBS 6 roept mensen vanaf nu op om zich op te geven voor de nieuwe Nederlandse editie van Popstars.
55 Reacties op “Popstars keert terug in najaar”


 1. !#Michael#!

  Het was de meest succes volle talentenjacht ooit op SBS6. So You Wanna Be A Popstar haalde deze cijfers niet, was te verwachten dus!

 2. Thomas2

  Sorry hoor, maar dit is echt de ZO-VEEL-STE talentenjacht!! Allemaal leuk en aardig…er zullen weer genoeg mensen naar kijken, maar kan er tegenwoordig niets anders dan een show met zingende bakvissen op tv worden gebracht?

 3. el-g

  wat ik begrepen heb vorige week bij Evert Santegoeds op Radio538 slaat RTL volgend jaar een jaartje over met talentenjachten en kom pas in het najaar van 2010 weer met Idols

 4. Tim20

  Pfff niet weer… Ben het nu toch een beetje moe hoor. Ik kijk alvast niet

 5. Jefff00o

  Ze zijn vergeten te melden dat Déon, Steffie en Brandi voor het oog van 2,2 miljoen mensen hebben gewonnen!

 6. Peter

  Reactie op Jefff00o:

  Maar hoor en zie jij nog wat van ze…

 7. Anoniem

  Reactie op Peter: pas in boulevard ;)

 8. Timor

  Ik kijk niet naar talentenshows van sbs. Duurt veel te lang en het kwaliteit is diep onder nul.

  X-Factor en Idols zijn gewoon de enige talentenshows met écht talent. En dat is echt een typische zin van SBS . ‘Vorig jaar ruim 2,2 miljoen kijkers.’ Ja, maar de voorafgaande liveshows net iets meer als een miljoen.

 9. Timor

  Reactie op el-g: Idols komt in het najaar 2009/voorjaar 2010 terug

 10. SBS less

  Waarom geeft SBS6 hier een persbericht voor uit? De programmering is toch al jaren hetzelfde dus was Popstars wel te verwachten in het najaar. Zo kunnen ze nog wel even bezig blijven (Uri Geller komt weer terug, Het beste idee komt weer terug, HvN gaat weer door, HGT komt weer terug, The Mentalist komt weer terug, Red mijn vakantie komt weer terug, Wegmisbruikers komt weer terug, etc, etc, etc) Totaal overbodig persbericht puur alleen om de naam SBS6 weer eens de ether in te gooien.

 11. Maurice

  Het niveau op SBS6 ik gewoon diep treurig.. RTL weet het talent wel te halen en bewijst ze nu maar weer eens met X Factor. SBS6, stop a.u.b.! Ga op zoek naar nieuwe presentatoren en juryleden voordat je op zoek gaat naar zangtalent!

 12. el-g

  Reactie op Timor:

  Als ze slim zijn gooien ze Idols ook op de vrijdaf\g, netzo als X Factor… maar dan vanaf Janauri 2010.

  2 Timor: Santegoeds medle dit nieuws op 538 omdat voor volgend jaar Martijn KRabbe een jaar werkloos is: Idols dus pas september 2010 en Uitstel van Executie een jaar in de ijskast

 13. Benny12345

  Idols terug? ze moeten gewoon weer X factor doen.

 14. pieter-jan

  GADVERDAMME, krijgen we weer die slechte zangkwaliteit. ben benieuwd hoe de discussie tussen henk-jan en gerard zal gaan lopen.

 15. Ronald

  In Nederland zagen ruim 2,2 miljoen mensen hoe Déon, Steffie en Brandi tot de winaars van Popstars werden verkozen. Onder de naam RED! behaalden zij een nummer 1-hit met hun single ‘Step Into The Light’.

  Sorry, maar ik heb werkelijk dat hele liedje nog nooit gehoord op de radio. En die voornamen zeggen me ook weinig.

 16. Tim

  Wég met die slechte kopie van een talentenjacht.

 17. Flippo

  Pfff hier zit toch niemand op te wachten? Ik heb nog nooit gehoord van die zangers en zangeressen die hier worden genoemd. Slechte presentatie en een nog slechtere jury. Al het uitschot zal zich wel weer aanmelden. Het ECHTE talent wacht tot Idols volgend jaar.

  Doei Tina, doei SBS!

 18. Popstars

  Ik heb er dus juist heel veel zin in! Ik vondt Popstars vorig jaar ook heel erg leuk om naar te kijken. Het was juist zo gezellig altijd. I kvindt x factor minder gezellig. maar daar kijk ik ook naar…

 19. Anoniem

  Reactie op Flippo: Grappig dat Doei Tina, Doei SBS elke dag. Jij komt echt nooit met iets nieuws he (past wel bij RTL 4).

  En het talent van X Factor is niet hééél hoog zoals iedereen steeds wil gaan beweren ;)

 20. yossarian

  Déon, Steffie en Brandi zijn nu, nog geen half jaar later, al volkomen vergeten. Dat zou de programmamakers aan het denken moeten zitten..

 21. Lies

  Waarom houdt Gerard Joling zich niet aan zijn woord? Hij zou toch stoppen met talentenjachten? Dat ie meedoet in Moskou met de Floppers is al erg genoeg.

 22. Erik

  Reactie op yossarian: Nou daar kunnen ze van Red zelf niet veel aan doen. zei kunnen het niet helpen dat radio zenders als 538 & q music hun nummer niet draaiën & tmf de clip bijna niet uitzend. Als het nummer vaker zou langs komen dan had het nummer heus beter geschoord. Ik hoop dat ze Guilty vaker gaan draaïën dan Step into the light!!!!!!!!!!.

 23. Eline

  @Erik, missschien heeft dat met de kwaliteit van het nummer te maken??
  Ik vond het direct al een draak van een nummer.

 24. Jow

  Heeft iemand een idee wanneer die talentenjachten weer eens helemaal over zijn, dus dat er een nieuwe wind komt waaien? Want sinds begin 2003 tot nu is het gewoon standaard talentenshows die de tv domineren, van mij mag er nu wel iets anders komen, iemand een idee hoelang dit nog doorgaat en wat de opvolger ervan gaat worden?

 25. Erwin

  Reactie op Jow:

  Zolang er kijkers voor zijn zal dit altijd blijven bestaan…

 26. David (2)

  Reactie op Anonymous:

  Toch moet je toegeven dat de show zelf er een stuk gelikter uitziet. Dat zal niet door de lettertjes RTL ipv SBS komen, maar wel door het bedrijf wat het in opdracht van hen maakt. Ik heb trouwens ook maar 1 aflevering X-Factor gezien hoor, en Popstars kan me ook niet lang boeien, maar juist daarom kan ik vrij objectief zeggen dat X-Factor toch écht een stuk mooier gemaakt is.

 27. mark

  Reactie op SBS less: Waarom ze een persbericht de ether insturen? Hoe moeten potentiele kandidaten anders weten dat het eraan zit te komen? Nu kunnen ze zich tenminste opgeven. En dat wordt massaal gedaan als het via een persbericht gaat.

 28. Frank | ONM Tha Bomb

  Reactie op el-g: Voor de zoveelste keer, hoe betrouwbaar is die Evert Santegoeds nu? Die zit er zovaak faliekant naast…

  Ik heb twee keer naar een liveshow van Popstars gekeken en ik vond het een stuk beter dan bijv. So You Wannabe A Popstar, Dancing Queen etc. qua decor. Het niveau was alleen ver te zoeken, dat was wel jammer.

  De show van X Factor ziet er gelikt uit, eigenlijk beter dan Idols. Ik zie volgend jaar dus graag een nieuw seizoen van X Factor.

 29. laus

  Dat komt omdat rtl4 wel wat meer centjes er voor heeft dan sbs6! Het was te verwachten dat sbs met een vervolg zou komen. Persoonlijk vind ik het te snel en zou liever zien dat sbs eens met iets anders zou komen!

  Wat ik nog wel eens zou willen zien is Just the two of us!
  De talentenshow op Talpa/Tien.
  Dat vond ik een leuk format….alleen een hele foute jury!
  Waarom doet RTL4 dat niet? Dan zijn we ook weer even af van idols/x factor!

 30. Daan

  Heb ik de afgelopen maanden via diverse berichtjes niet gelezen dat Joling Nance een ijskonijn vind (met wie die liever niet samenwerkt), Henk Jan uit de jury wil hebben en zelf talentenjachtmoe is? Hahaha, kun je zien dat ze die onzin iedere keer toch weer moeten inslikken.

 31. Chiel

  De presentatoren hebben ook écht helemaal niks te vertellen. Garard was wel klaar met de talentenjachten en huppakee; weer een talentenjacht. Lijkt me ook erg dat je bij SBS helemaal niks anders mag/kan doen.

  Vast weer rond de miljoen. Maar ik kijk gewoon weer niet :)

 32. Anoniem

  SBS heeft helemaal geen liveshows, alleen talentenjachten en Uri geller wat ook een afvalrace is. Voor de rest is alles gevuld met series, films, reportages en mislukte bouwprogramma’s. Waarom niet eens een keer een live-programma? Een talkshow of een grote spelshow.. Maarja daar hebben ze de mensen natuurlijk niet voor.

 33. Jen

  Voor mij heeft SBS 6 qua talentenshows afgedaan…Idols en X-Factor zijn kwalitatief gewoon veeeeeeel beter!
  Daar kunnen ze echt het kaf van het koren scheiden. Steffie, Deon en euhhh die andere…(naam nu al kwijt) vind ik echt niks. En die Deon kan al helemaal niet zingen. Die is enkel op zijn uiterlijk geselecteerd.

 34. Campingzender6

  Ik hoop dat ze inzien dat een talentenjacht niet zomaar iets is om te scoren en dat ze kwalitatief gaan zoeken! En als ze dat doen hoop ik hoge kijkcijfers voor ze!

  al ben ik geen fan van de zender maar toch…

  :P

 35. RTL Nu

  Ohw lord… wanner houden ze nou eens op met die talentenjachten….. VERZIN WAT NIEUWS! zoals de tv-kantine… tenminste wat leuks en nieuws… net als toen gooische vrouwen, en momenteel ff geen cent te makken, allemaal vernieuwend…. maar dit….

 36. Anoniem

  Reactie op David (2): Heeft niets met het bedrijf te maken dat het maakt. Dat is nml het bedrijf dat ook Hollands Got Talent maakt en daar spat nou niet de kwaliteit vanaf. Nee, heeft wel te maken met de lettertjes RTL en SBS en de budgetten die daar aanhangen.

 37. Timor

  Reactie op Anonymous: Talenten zijn wel hoger bij de RTL shows want daar zingen ze (bijna) niet vals tijdens de laatste liveshows en bij sbs wel.

  Bij Popstars of andere shows zijn lijkt de finale nog op een auditie.

 38. Anoniem

  Bij RTL hebben de artiesten geen enkel talent maar is de show geweldig, bij SBS andersom.

 39. D@@N

  Reactie op Timor: Dat gevoel heb ik ook altijd. Maar de winnaars van de talentenjachten van zowel SBS als RTL hebben best talent.

 40. Anoniem

  bij RTL geen talent? Ben jij doof ofzo?

  Noem één iemand uit een SBS show die beter kan zingen dan Lisa? Ik zou het knap vinden als je iemand kunt noemen.

  Ik denk het niet namelijk.

 41. Erik

  Ik denk niet dat ze weer rond de 2 miljoen kijkers per week gaan halen. Denk iets minder tussen de 1,4 en 1,6 miljoen. maar goed dat is nog steeds ruim voldoende!!!. hoop dat de winnende groep een beter nummer gaat uitbrengen. echt iets van de muziek van nu.als ik de mensen achter popstars zou wezen zou nu alvast met een goed sterk en hip nummer beginnen te schrijven. Goed voorbereiden.

 42. Mart

  dacht eerst leuk een nieuwe reeks idols maar denk persoonlijk dat het vernieuwen binnen het format meer succes opleverd. Vond het eerste seizoen van x factor niet veel aan. Maar nu er een duo presentatie staat en een leuke jury vind ik het misschien wel leuker dan een nieuwe reeks idols. X factor maar dan wel met een spectaculaire opening zoals bij idols ( allemaal wat grootser opgezet) en wel het competie element tussen de juryleden maar dat de kijker vervolgens vanaf het begin mag bepalen wie de show moet verlaten en niet dat tactische stemgedoe van de juryleden.

 43. Anoniem

  ik heb even gekeken op de aanmeld site ( http://www.sbs6.nl/web/show/id=434405/langid=43 ).
  Wat een amateurs! In de introtekst staat 3 keer popsentatie van nederland achter elkaar geschreven. Zo leer je dat niet op de school voor redacteuren! Verder staat er dat velden met een * verplicht zijn om in te vullen. Dat sterretje staat dus bij elk veld dus overbodige informatie. Zo SBS…

 44. Robin

  Pffff.. alsjeblieft niet.. de shows van SBS zijn amateuristisch!

 45. Frank

  @ erik, rond de 2 miljoen kijkers?? waar haal jij deze info. Misschien de finale maar popstars scoorde zeker geen 2 miljoen gemiddeld….

 46. Mark

  @anonymous bericht 43, zo wat verschrikkelijk zeg. Wat een ongelofelijke fouten. Ben geen SBS fan, maar kom even wat betere argumenten als je amateurisme wil opsporen…. Werk jij op de het gemeentehuis van een klein plaatsje ofzo waar je briefjes mag controleren alvorens ze op de post mogen. PFFF

 47. Frank | ONM Tha Bomb

  Reactie op laus: Helemaal mee eens, Just The Two Of Us weer op de buis!!

 48. Sonja

  Hoezo “De nieuwe popsensatie van Nederland”? Van RED! is toch ook niks terechtgekomen? Van al die Idols/Popstars en X-factor winnaars hoor je toch (vrijwel) niets meer. Af en toe brengt er nog 1 een bij voorbaat al geflopt album uit maar “Popsensaties” worden het eigenlijk nooit! 10 weken lang roepen al die programma’s “Wie wordt de nieuwe ster van Nederland?” en als er dan uiteindelijk een winnaar is laten ze hem/haar als een baksteen vallen.

 49. simone

  Reactie op Anoniem:
  Zeg
  ik weet niet of jij het over de talentenjacht op je camping hebt maar het nivo van X-factor is echt vele vele malen beter. Kwaliteit zorgt voor kwaliteit. Als jij bij Arie de Knaller een stukje biefstuk koopt kan je er zeker van zijn dat deze minder lekker smaakt dan bij de keurslager… Helaas zullen sommige mensen deze ervaring nooit beleven!

 50. Flakin

  Kent nog iemand van jullie Tessa, die mee deed aan So You Wannabe a Popstar. Daar werd Tessa tweede, maar ze is behoorlijk aan de weg aan het timmeren. In de top 100 staat ze momenteel 21e met L.O.V.E. (best leuk nummer) en daarmee is ze de succesvolste kandidaat van een SBS6 talentenjacht tot nu toe. Erge knappe prestatie…

 51. mark

  Reactie op Flakin: Hmmm… Maaike (de winnares) Stond toch echt op nummer 2 met Don’t Look For Me…

 52. jeroen

  haha.. Het lijkt wel Ajax- Feyenoord. Ik ben objectief, maar het is duidelijk dat het hier zwaar op de maag ligt dat Popstars zo goed scoorde vorig jaar. Ze zaten idd vaak dicht bij de 2 miljoen, en zo nu en dan zelfs erover.. De audities en voorrondes waren misschien zichtbaar met minder geld, maar wel beter gemaakt dan de audities van X-Factor. X-factor wint het wel weer in de live-shows… De jury van Popstars vind ik ook een stuk beter. Maar het restultaat, RED viel weer erg tegen. Ik denk alleen dat dit niet door de show kwam, maar door het slechte liedje. Volgens mij heeft SBS daar niets mee te maken… Anyway.. als we het over een laag niveau hebben, dan roep ik: kijk eens naar de kinderachtige commentaren op deze site…. Kan mediacourant dat niet gewoon afschaffen?

 53. Sofia

  Mensen worden ook afgewezen puur uit strategisch oogpunt voor de kijkcijfers. Goede mensen wegsturen ten gunste van slechte mensen roept irritatie op bij de kijkers en daarmee betrokkenheid en daarom doen ze het. Alleen de goede talenten door laten gaan is te voorspelbaar en daarom doen ze dat niet. Echte talenten kunnen daar dus zo de dupe van worden. Worden gewoon opgeofferd en voor lul gezet voor het hele land.

 54. dennis veldkamp

  ik wil er graag aaan mee doen ik ben een beedtje homo maar dat maakt denk ik niet uit en hoe is die gordon dan tegen homo’s zou die mij door laten dan ik hoop het wel ik vindt elke jongen wel leuk of mooi dus als er iemand met me wil zeg het dan
  dennis veldkamp XxX

 55. lol

  dit bericht die hier voor was was een grapje mijn exuses

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.